Estimated reading time: 3 minuten
Ciao ragazzi! Stracciatella, één van de bekendste Italiaanse ijs smaken! Maar wist je dat deze smaak eigenlijk helemaal nog niet zo lang bestaat? Het is namelijk in 1962 ontstaan in Bergamo in Noord-Italië in een café ‘La Marianna’ genaamd. Het is bedacht door Enrico Panattoni. Hij voegde bij het maken van roomijs aan het einde gesmolten chocolade toe. Door het contact met het koude ijs stolde de chocolade en werd het gebroken en vermengd met het ijs! Het is dus super makkelijk om te maken. Ik deel graag het recept voor huisgemaakt Italiaans stracciatella ijs.
Huisgemaakt Italiaans stracciatella ijs
Wat betekent het woord stracciatella nou eigenlijk? Het betekent “gesnipperd of verscheurd.” Deze term verwijst naar de heerlijke manier waarop de chocolade in het vanille-ijs wordt verwerkt. De pure chocolade wordt fijngehakt en door het romige ijs gemengd, waardoor elke lepel een perfecte balans biedt tussen de rijke, intense smaak van de chocolade en de lichte zoetheid van het vanille-ijs.
Dit klassieke Italiaanse ijs is inmiddels populair over de hele wereld. Hoewel de traditionele versie met pure chocolade wordt gemaakt, kun je ook variaties proberen, zoals melkchocolade of zelfs witte chocolade, om een nieuwe dimensie aan deze geliefde smaken toe te voegen.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!
Huisgemaakt Italiaans stracciatella ijs
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 600 ml volle melk
- 100 gram pure chocolade
- 250 ml slagroom
- 250 gram suiker
- 1 vanille
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verhit de slagroom en de melk in een pannetje
- Voeg vervolgens de binnenkant van het vanille stokje, het vanille stokje en de suiker toe
- Laat voor 5 minuten op zacht vuur koken en roer goed door met een garde.
- Laat vervolgens helemaal afkoelen
- Giet het mengsel in de ijsmachine en minimaal laat 45 min draaien
- Hak ondertussen de chocolade in stukjes en voeg deze in de laatste minuut toe.
- Schep het ijs in een bak en laat minimaal 2 uur in de vriezer rusten voor dat je het op eet.
- Heerlijk Happen!
Deze Blog “Huisgemaakt Italiaans stracciatella ijs” is een bijdrage van Tim van La Cucina Di Tim. We crossen virtueel met hem door Italië en hebben al heel wat mooie plekjes bezocht. En heel fijn om te weten: de reis is nog lang niet afgelopen! De komende tijd gaan we dus nog veel meer mooie Italiaanse klassiekers ontdekken. Een paar makkelijke en lekkere recepten zijn onder andere:
Italiaanse tagliatelle con asparagi
Italiaanse octopus aardappelsalade: een makkelijk visgerecht
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Huisgemaakt Italiaans stracciatella ijs
Awesome ice cream recipe!