Jambalaya met kip en chorizo

Jambalaya Kip Chorizo Recept – Makkelijk Eenpansgerecht

🕒 Bereidingstijd: 40 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆

Maak deze heerlijke jambalaya met kip en chorizo in slechts 40 minuten! Een pittig eenpansgerecht met cajunkruiden uit Louisiana. Perfect voor doordeweekse dagen – weinig afwas, veel smaak.

Ik hou van one-pot recepten! gewoon één pan waar je alles in kunt klaarmaken. Weinig afwas en ook qua kooktijd is dit geen ingewikkeld recept. De pittigheid van de jambalaya met kip en chorizo en de cajunkruiden proef je goed en daarom zou ik er een lekker frisse salade bij serveren. Dit gerecht kent zijn oorsprong in Amerika.Daar houden ze elk jaar een Jambalaya-festival in de stad Gonzales. Het is met recht soul-food uit het zuiden met invloeden uit vele windstreken. jambalaya recept

Het Verschil Tussen Jambalaya en Paella

Jambalaya met kip en chorizo
jambalaya recept

Hoewel jambalaya en paella op het eerste gezicht sterk op elkaar lijken – beide zijn eenpansgerechten met rijst als hoofdingrediënt – zijn het in feite twee heel verschillende gerechten met unieke oorsprongen, smaken en bereidingstechnieken.

Oorsprong en Geschiedenis

Paella komt oorspronkelijk uit de Valenciaanse regio van Spanje, specifiek uit het gebied rond de Albufera-lagune nabij Valencia. Het gerecht heeft zijn wortels in de 10e eeuw toen de Moren rijstteelt introduceerden in Al-Andalus. Oorspronkelijk was paella een eenvoudige boerenmaaltijd met lokale ingrediënten zoals konijn, kip en groene bonen.

Jambalaya daarentegen ontstond in Louisiana (Verenigde Staten) en is een product van de Creoolse en Cajunse keuken. Het gerecht is een directe afgeleide van de Spaanse paella, ontwikkeld toen Spanje het Louisiana-gebied beheerste. Spaanse kolonisten probeerden paella na te maken met lokaal beschikbare ingrediënten, waarbij ze saffraan vervingen door tomaten vanwege de schaarste van deze dure specerij in Amerika

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Jambalaya met kip en chorizo

Jambalaya Kip Chorizo (Eenpansgerecht)

Pittig eenpansgerecht uit Louisiana met kip, chorizo en cajunkruiden. Rijst kookt mee in de smaakvolle bouillon voor optimale smaak. Makkelijk weeknight dinner

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 17 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cajun, cajunkruiden, Chorizo, eenpansgerecht, jambalaya, rijstgerecht
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

braadpan min. 28 cm

Ingrediënten:

  • 300 gram kipfilet
  • 100 gram chorizo
  • 2 tenen gehakte knoflook
  • 1 grote ui
  • 400 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 400 ml kippenboullion
  • 250 gram gele rijst
  • 300 gram tomatenblokjes
  • olijfolie

Voor de cajunkruiden:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We gaan eerst de kip snijden in kleine blokjes. Leg deze vervolgens in een kom en giet er 2 of 3 eetlepels olijfolie overheen. Daarna voeg je de cajunkruiden toe en mix het geheel goed zodat de kip goed gekruid is en laat deze even marineren.
  • Je snijdt de chorizo in plakjes terwijl de kip marineert.
  • Snij vervolgens ook de paprika, champignons, ui, en knoflooktenen in plakjes of stukken.
  • Neem een braadpan erbij verhit deze en doe er een beetje olijfolie in. Bak nu de kip met de gehakte ui en voeg na 3/4 minuten de chorizo toe dit bak je nog even mee.
  • Voeg nu de rest van de groenten toe en deze bak je al omscheppend ook ongeveer 4 minuten.
  • Doe de tomatenblokjes erbij en roer het geheel goed door en vervolgens voeg je dan de bouillon en de rijst toe.
  • Schep vervolgens alles om en doe de deksel op de braadpan. Laat daarna ongeveer 20 minuten pruttelen tot de rijst goed gaar is.
  • Neem tot slot een paar mooie kommen erbij en schep de jambalaya erin
Tip: Laat de rijst niet roeren tijdens het koken voor de beste textuur
Bewaring: Houdbaar 3 dagen in koelkast, smaak wordt nog intenser
Nutrition Facts
Jambalaya Kip Chorizo (Eenpansgerecht)
Amount per Serving
Calories
480
% Daily Value*
Fat
 
10
g
15
%
Saturated Fat
 
3
g
19
%
Trans Fat
 
0.01
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
1
g
Cholesterol
 
67
mg
22
%
Sodium
 
598
mg
26
%
Potassium
 
1035
mg
30
%
Carbohydrates
 
65
g
22
%
Fiber
 
4
g
17
%
Sugar
 
8
g
9
%
Protein
 
31
g
62
%
Vitamin A
 
1154
IU
23
%
Vitamin C
 
51
mg
62
%
Calcium
 
68
mg
7
%
Iron
 
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Jambalaya met kip en chorizo? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Chorizo gehaktbal met verse pasta

Chorizo gamba met avocadocrème

Spaanse schotel met chorizo en paprika

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Jambalaya Kip Chorizo Recept – Makkelijk Eenpansgerecht

9 gedachten over “Jambalaya Kip Chorizo Recept – Makkelijk Eenpansgerecht”

4.95 from 17 votes (13 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept