🕒 Bereidingstijd: 40 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆
Maak deze heerlijke jambalaya met kip en chorizo in slechts 40 minuten! Een pittig eenpansgerecht met cajunkruiden uit Louisiana. Perfect voor doordeweekse dagen – weinig afwas, veel smaak.
Ik hou van one-pot recepten! gewoon één pan waar je alles in kunt klaarmaken. Weinig afwas en ook qua kooktijd is dit geen ingewikkeld recept. De pittigheid van de jambalaya met kip en chorizo en de cajunkruiden proef je goed en daarom zou ik er een lekker frisse salade bij serveren. Dit gerecht kent zijn oorsprong in Amerika.Daar houden ze elk jaar een Jambalaya-festival in de stad Gonzales. Het is met recht soul-food uit het zuiden met invloeden uit vele windstreken. jambalaya recept
Het Verschil Tussen Jambalaya en Paella

Hoewel jambalaya en paella op het eerste gezicht sterk op elkaar lijken – beide zijn eenpansgerechten met rijst als hoofdingrediënt – zijn het in feite twee heel verschillende gerechten met unieke oorsprongen, smaken en bereidingstechnieken.
Oorsprong en Geschiedenis
Paella komt oorspronkelijk uit de Valenciaanse regio van Spanje, specifiek uit het gebied rond de Albufera-lagune nabij Valencia. Het gerecht heeft zijn wortels in de 10e eeuw toen de Moren rijstteelt introduceerden in Al-Andalus. Oorspronkelijk was paella een eenvoudige boerenmaaltijd met lokale ingrediënten zoals konijn, kip en groene bonen.
Jambalaya daarentegen ontstond in Louisiana (Verenigde Staten) en is een product van de Creoolse en Cajunse keuken. Het gerecht is een directe afgeleide van de Spaanse paella, ontwikkeld toen Spanje het Louisiana-gebied beheerste. Spaanse kolonisten probeerden paella na te maken met lokaal beschikbare ingrediënten, waarbij ze saffraan vervingen door tomaten vanwege de schaarste van deze dure specerij in Amerika
Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Jambalaya Kip Chorizo (Eenpansgerecht)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 300 gram kipfilet
- 100 gram chorizo
- 2 tenen gehakte knoflook
- 1 grote ui
- 400 gram champignons
- 1 rode paprika
- 400 ml kippenboullion
- 250 gram gele rijst
- 300 gram tomatenblokjes
- olijfolie
Voor de cajunkruiden:
- 1 theelepel gedroogde tijm
- ½ theelepel piri piri
- 2 theelepels paprika poeder
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 1/2 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 1/2 theelepel zout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We gaan eerst de kip snijden in kleine blokjes. Leg deze vervolgens in een kom en giet er 2 of 3 eetlepels olijfolie overheen. Daarna voeg je de cajunkruiden toe en mix het geheel goed zodat de kip goed gekruid is en laat deze even marineren.
- Je snijdt de chorizo in plakjes terwijl de kip marineert.
- Snij vervolgens ook de paprika, champignons, ui, en knoflooktenen in plakjes of stukken.
- Neem een braadpan erbij verhit deze en doe er een beetje olijfolie in. Bak nu de kip met de gehakte ui en voeg na 3/4 minuten de chorizo toe dit bak je nog even mee.
- Voeg nu de rest van de groenten toe en deze bak je al omscheppend ook ongeveer 4 minuten.
- Doe de tomatenblokjes erbij en roer het geheel goed door en vervolgens voeg je dan de bouillon en de rijst toe.
- Schep vervolgens alles om en doe de deksel op de braadpan. Laat daarna ongeveer 20 minuten pruttelen tot de rijst goed gaar is.
- Neem tot slot een paar mooie kommen erbij en schep de jambalaya erin
Wil je meer recepten uitproberen zoals Jambalaya met kip en chorizo? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Chorizo gehaktbal met verse pasta
Chorizo gamba met avocadocrème
Spaanse schotel met chorizo en paprika
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
RT @HeerlijkeHappen: #Jambalaya met #Kip en #Chorizo
Ik hou van one-pot recepten! gewoon één pan waar je …
https://t.co/2xqQ2S3Lfi
#Cham…
Lisz Warning dit wil ik morgen wel eten
ben ook benieuwd 😀 wat arno ervan maakt
Gea Groeneveld
Ben benieuwd hoe het smaakt, zal thuis eens vragen dit te maken.
Een heerlijk pittig recept met kip
Ik maak dit sinds het pakje van Knorr uit de handel is en het heeft mijn verwachtingen waargemaakt.
Echt een super aanrader