bonen-hussel met tomaat en chorizo

Bonen-hussel met tomaat en chorizo

Bonen-hussel met tomaat en chorizo

Dit gerechtje maak je vrij makkelijk op een doordeweekse dag maar heeft een lekker weekend of vakantie gevoel. De zoete tomaten en de pittige chorizo passen uitstekend bij de verschillende bonen. Als je een andere favoriet hebt qua bonen kun je deze zo toevoegen en het recept naar je eigen hand zetten! Dus lekker aan de slag met deze bonen-hussel met tomaat en chorizo en snel aan tafel.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 3 witte uien
  • 1 chorizo worst
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 pot tuinbonen
  • 200 gram verse doperwten
  • 8 rode rijpe tomaten
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • knoflookpoeder
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie
  • 300 gram basmati rijst

En zo maak je de hussel:

-We beginnen met de tomaten, deze snij je door het midden en leg je op een bakplaat met bakpapier bekleed. Leg de tomaten met de snijkant naar boven. Hierop strooi je wat peper, zout, knoflookpoeder, en vervolgens druppel je er wat olijfolie op. Zet in een oven op 135 graden en laat ze dan bakken.

-Snipper de uien grof, en snij de chorizo in plakjes, deze snij je dan weer in vieren.

-Ondertussen kook je de sperziebonen en de doperwten beetgaar en kook je de basmati rijst gaar.

-Neem een koekenpan erbij en giet hier een beetje olijfolie in, bak hierin de uien glazig en voeg dan de stukjes chorizo toe. Roer dit even door en laat even een paar minuutjes doorbakken. Daarna voeg je de sperziebonen en doperwten toe en ook de tuinbonen. Deze spoel je eerst even onder de koude kraan af en laat ze even uitlekken. Het vet wat vrijkomt van de chorizo bevat genoeg vet en kruiden dat dit het gerecht genoeg smaak geeft, je mag natuurlijk altijd nog peper toevoegen maar ik vind het niet nodig. Hussel het geheel goed door elkaar zodat de smaken zich goed vermengen.

-Haal als laatste de tomaten uit de oven, deze zijn op dit moment lekker zacht en moet je voorzichtig met een tang op een vork en lepel van de bakplaat halen bij het opscheppen.

Neem de borden erbij en schep eerst de rijst erop, vervolgens schep je de bonen-hussel erop, en je maakt de borden op met de tomaten en een beetje vers gehakte peterselie: Heerlijk happen!