Bonen hussel met tomaat en chorizo: een smaakvol gerecht

Dit gerechtje maak je vrij makkelijk op een doordeweekse dag maar heeft een lekker weekend of vakantie gevoel. De zoete tomaten en de pittige chorizo passen uitstekend bij de verschillende bonen. Als je een andere favoriet hebt qua bonen kun je deze zo toevoegen en het recept naar je eigen hand zetten! Dus lekker aan de slag met deze bonenschotel bonen-hussel met tomaat en chorizo en snel aan tafel. Chorizo recept.

bonen-hussel met tomaat en chorizo

En zo maak je de Bonen-hussel met tomaat en chorizo:

-We beginnen met de tomaten, deze snij je door het midden en leg je op een bakplaat met bakpapier bekleed. Leg de tomaten met de snijkant naar boven. Hierop strooi je wat peper, zout, knoflookpoeder, en vervolgens druppel je er wat olijfolie op. Zet in een oven op 135 graden en laat ze dan bakken.

-Snipper de uien grof, en snij de chorizo in plakjes, deze snij je dan weer in vieren.

-Ondertussen kook je de sperziebonen en de doperwten beetgaar en kook je de basmati rijst gaar.

-Neem een koekenpan erbij en giet hier een beetje olijfolie in, bak hierin de uien glazig en voeg dan de stukjes chorizo toe. Roer dit even door en laat even een paar minuutjes doorbakken. Daarna voeg je de sperziebonen en doperwten toe en ook de tuinbonen. Deze spoel je eerst even onder de koude kraan af en laat ze even uitlekken. Het vet wat vrijkomt van de chorizo bevat genoeg vet en kruiden dat dit het gerecht genoeg smaak geeft, je mag natuurlijk altijd nog peper toevoegen maar ik vind het niet nodig. Hussel het geheel goed door elkaar zodat de smaken zich goed vermengen.

-Haal als laatste de tomaten uit de oven voor de bonenschotel, deze zijn op dit moment lekker zacht en moet je voorzichtig met een tang op een vork en lepel van de bakplaat halen bij het opscheppen.

Neem de borden erbij en schep eerst de rijst erop, vervolgens schep je de bonen-hussel erop, en je maakt de borden op met de tomaten en een beetje vers gehakte peterselie.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

bonen-hussel met tomaat en chorizo

Bonen-hussel met tomaat en chorizo

Dit gerechtje maak je vrij makkelijk op een doordeweekse dag maar heeft een lekker weekend of vakantie gevoel.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 31 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: sperziebonen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 517kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 3 witte uien
  • 1 chorizo worst
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 pot tuinbonen
  • 200 gram verse doperwten
  • 8 rode rijpe tomaten
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • knoflookpoeder
  • 2 eetlepels verse gehakte peterselie
  • 300 gram basmati rijst

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen met de tomaten, deze snij je door het midden en leg je op een bakplaat met bakpapier bekleed. Leg de tomaten met de snijkant naar boven. Hierop strooi je wat peper, zout, knoflookpoeder, en vervolgens druppel je er wat olijfolie op. Zet in een oven op 135 graden en laat ze dan bakken.
  • Snipper de uien grof, en snij de chorizo in plakjes, deze snij je dan weer in vieren.
  • Ondertussen kook je de sperziebonen en de doperwten beetgaar en kook je de basmati rijst gaar.
  • Neem een koekenpan erbij en giet hier een beetje olijfolie in, bak hierin de uien glazig en voeg dan de stukjes chorizo toe. Roer dit even door en laat even een paar minuutjes doorbakken. Daarna voeg je de sperziebonen en doperwten toe en ook de tuinbonen. Deze spoel je eerst even onder de koude kraan af en laat ze even uitlekken. Het vet wat vrijkomt van de chorizo bevat genoeg vet en kruiden dat dit het gerecht genoeg smaak geeft, je mag natuurlijk altijd nog peper toevoegen maar ik vind het niet nodig. Hussel het geheel goed door elkaar zodat de smaken zich goed vermengen.
  • Haal als laatste de tomaten uit de oven, deze zijn op dit moment lekker zacht en moet je voorzichtig met een tang op een vork en lepel van de bakplaat halen bij het opscheppen.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Bonen-hussel met tomaat en chorizo? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

bonenschotel chorizo recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Bonen hussel met tomaat en chorizo: een smaakvol gerecht

1 gedachte over “Bonen hussel met tomaat en chorizo: een smaakvol gerecht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept