Estimated reading time: 4 minuten
Als ik het zo moet inschatten denk ik dat de Aperol spritz afgelopen zomer wel het meest populaire drankje op de terrassen was. Ik heb hem overal voorbij zien komen in ieder geval. En hoewel een heel fijn zomers drankje kun je hem lekker blijven drinken in het najaar hoor! We maken een fijne herfst-versie met deze kaneelsiroop Aperol ginger spritz. We schenken hem uit met ginger bier en een huisgemaakte kaneelsiroop. Om een beetje in de herfstsferen te blijven gebruiken we ook mandarijn.
Kaneelsiroop Aperol ginger spritz
De klassieke Aperol is wat bitter van smaak. Bij deze versie gebruiken we zoete siroop en gemberbier, hij zal dus echt een andere smaak hebben dan je gewend bent, maar zeker niet slechter! Ben jij nou geen fan van gemberbier schenk hem dan met prosecco.
De siroop die je maakt is voor langere tijd goed te houden. Je kunt hem eenvoudig in de koelkast bewaren in je glazen fles met een schroefdop erop. Dit zorgt ervoor dat de siroop vers blijft en je hem gemakkelijk bij andere drankjes kunt gebruiken. Denk hierbij aan het toevoegen van een scheutje siroop aan sprankelend water voor een verfrissende drank of aan cocktails voor een unieke twist. Als je hem nog wat meer smaak wilt geven, kun je tijdens het maken van je siroop ook een steranijs toevoegen.
Deze specerij voegt niet alleen een heerlijke aroma toe, maar zorgt ook voor een extra laagje complexiteit in de smaak die perfect samengaat met diverse ingrediënten. Zo maak je niet alleen een veelzijdige siroop, maar ook een bijzondere smaakervaring.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaande cocktail. Cheers!
Kaneelsiroop Aperol ginger spritz
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 80 ml Aperol
- 330 ml Gemberbier
- 2 el kaneel siroop
- 2 kaneelstokjes
Voor de siroop heb je nodig:
- 1 mandarijn - door het midden gesneden
- 2 kaneelstokjes
- 200 gram suiker
- 150 ml water
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst de siroop. Snijd de mandarijn met schil en al door het midden zodat je de partjes allemaal ziet. Leg met de snijkant naar beneden in een pan. Doe de kaneel stokjes erbij, de suiker en het water en breng aan de kook. Laat het geheel rustig pruttelen voor een twintigtal minuten. Daarna door een fijne zeef halen en in een glazen fles schenken en laten afkoelen.
- Doe wat blokjes ijs in twee wijnglazen en schenk per glas 1 el siroop, 40 ml Aperol en de helft van het blikje gemberbier.
- Steek een stokje kaneel in het glas erbij en serveer.
- Cheers!
Heerlijk hè? Ik heb nog een aantal hele fijne “spritzers” voor je! Zowel met als zonder alcohol zodat iedereen ervan mee kan genieten. Zeker als je zwanger bent mis je wel eens een fijn drankje, probeer dan de 0,0% versie eens!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Delicious!