Geschatte leestijd: 3 minuten
Goed en lekker eten is niet heel ingewikkeld. De Nederlandse cultuur lijkt er wel veel één te zijn van “snel snel snel”. En zelf maak ik me daar ook wel schuldig aan, even snel een maaltijd in elkaar flansen en weer door! Onze eetcultuur is daarmee echt anders dan die van onze Zuidelijke buren en dat start al in België…. Maar goed er zijn ook gewoon dagen dat het druk is, dat er naar allerlei sporten gereden moet worden, naar diverse clubjes en de maaltijd nou eenmaal snel op tafel moet staan. Deze kipfilet met mosterd roomsaus is ook vrij snel klaar, en valt onder de noemen AVGtje. Simpel Foods, maar wél heel lekker! Kipfilet in mosterd-roomsaus
Kipfilet met mosterd roomsaus
Aardappelen, vlees, groente, we zijn er allemaal mee groot geworden toch? Ergens las ik dat een gemiddeld gezin maar een stuk of 10 recepten rouleert. Wat op zich natuurlijk helemaal niet verkeerd is, maar ik ben zelf stiekem wel blij dat ik deze baan heb en daardoor heel gevarieerd eet. De achterbuurvrouw hier is een groot fan van mijn recepten en ik hoor haar vaak zeggen welke ze allemaal geprobeerd heeft. Nu hoop ik met al mijn content jou net zo te inspireren. En wie weet voeg jij een aantal extra nieuwe recepten toe aan jouw vaste repetoire!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kipfilet met mosterd roomsaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 500 gram kipfilet - (4 filets)
- 400 gram haricots verts
- 400 gram aardappelen
- 100 ml kookroom
- 1 tl Franse mosterd
- 1 tl grove mosterd
- zout
- peper
- 1 el kipkruiden
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Maak de haricots verts schoon, snijd de kontjes eraf en kook ze in een pan met wat zout. Schil de aardappels en kook deze in een andere pan met wat zout.
- Kruid de kipfilets met de kopkruiden. ( Ik doe dit altijd een avond van te voren en bewaar de kip dan in een schaal in de koelkast om zo goed te laten marineren).
- Bak de kipfilets met wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog tot laag vuur zodat ze niet te droog worden, en rustig kunnen garen.
- Wanneer de kip gaar is schep je de twee soorten mosterd in de pan erbij en bak je deze kort. Schenk de kookroom erbij en laat even meekoken en met een pollepel roer je de saus rond de kipfilet.
- Giet de aardappels en de haricots verts af en schep op de borden. Leg er een kipfilet bij en schep de saus op de borden erbij.
- Heerlijk Happen!
Makkelijk en lekker maar toch ook gezond en ook redelijk snel klaar…. geen probleem ik heb hier nog een aantal fijne ideetjes voor je. Zo eet je lekker gevarieerd en kun je afwisselen met je recepten.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk
Kipfilet met mosterd roomsaus in mosterd-roomsaus