Kipkerrie met basmatirijst

Geschatte leestijd: 2 minuten

Een zelfgemaakte kerriesaus is veel lekkerder dan een kant-en-klare uit de winkel. Je hebt waarschijnlijk de meeste ingrediënten al in huis en je kunt er eenvoudig mee variëren. Met andere kruiden maak je zo een heel andere saus. Jij bepaalt wat er in je saus gaat, dus je kunt het zo gezond maken als je wilt. Geen zout, suiker of conserveringsmiddelen nodig! Op mijn blog vind je een recept ivoor zelfgemaakte kerriesaus. Ik heb deze kerriesaus gebruikt om een heerlijke kipkerrie met basmatirijst te maken.  kip kerrie

Kipkerrie met basmatirijst

Kipkerrie met basmatirijst is een gerecht dat elementen combineert uit verschillende keukens. Kipkerrie is een salade die ontstaan is in Groot-Brittannië ter gelegenheid van de kroning van koningin Elizabeth II in 1953. Het is een mengsel van kip, mayonaise en kerriepoeder, dat afkomstig is uit India. Basmatirijst is een langkorrelige rijstsoort die oorspronkelijk uit Nepal komt, maar ook veel gegeten wordt in India, Pakistan en Bangladesh. Het heeft een nootachtige smaak en een bloemig aroma. Door deze ingrediënten samen te voegen, ontstaat een smaakvol en geurig gerecht dat invloeden heeft uit zowel Europa als Azië.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Hét recept voor een kerriesaus

Kipkerrie met basmatirijst

De foto bij hét recept voor een kerriesaus is: kip-kerrie met rijst.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 79 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: kip
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 115kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 200 gram kipfilet
  • 1 zak gemengde groenten met kikkererwten
  • 1 pak basmati rijst
  • 1 winterwortel

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Neem eerst een koekenpan met dikke bodem erbij en bak in een klein beetje olijfolie de kipstukjes mooi goudbruin.
  • Voeg daarna de groenten toe en bak deze een minuutje of 5 mee.
  • Giet als laatste de kerriesaus erover en met het deksel op de pan laat je zo het geheel even smoren.
  • Kook ondertussen de rijst gaar.
  • Neem de borden of kommen erbij en schep hier de rijst en de groenten mix op.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Hieronder het recept voor een heerlijke zelfgemaakte kerriesaus

Hét recept voor een kerriesaus.
Naar recept gaan
Hét recept voor een kerriesaus

Makkelijk en lekker maar toch ook gezond en ook redelijk snel klaar…. geen probleem ik heb hier nog een aantal fijne ideetjes voor je. Zo eet je lekker gevarieerd en kun je afwisselen met je recepten.

Kip met pittige kerriesaus en appeltjes

Gegrilde witte kool met kerriesaus

Zalm uit de oven met asperges

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Kipkerrie met basmatirijst kip kerrie

Start » Recepten » Kipkerrie met basmatirijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept