Geschatte leestijd: 4 minuten
Pasta is altijd goed toch? Zeker een pasta die ook nog eens zó op tafel staat. Ik gebruik voor dit recept vlees in blik. Wellicht zul je denken vlees in blik? Is dat wel lekker dan? Jazeker! Het vlees is voor gegaard met diverse kruiden en prachtige ingrediënten. Je hoeft alleen zelf nog wat verse groenten of zoals ik met dit recept deed, wat pasta, toe te voegen en je hebt een chef waardig maaltje. Niet alleen ideaal voor thuis deze kippendij pasta met broodkruim, maar bijvoorbeeld ook op de camping of vakantie.
Kippendij pasta met broodkruim
Je kunt de blikken met kippendij online bestellen per 6 stuks, of je kunt ze kopen bij de Sligro of supermarkt De kippendij is al voor gegaard in het blik en daardoor super mals en sappig. Je hoeft het vlees alleen maar op het laatste moment uit het blik te halen en aan je pasta toe te voegen.
Ik leg je precies uit hoe je dat doet in de receptkaart hieronder. Daarnaast is deze kippendij pasta met broodkruim ook een handig eenpansgerecht. Je kunt alles in één grote koekenpan bereiden. Dat is ideaal voor drukke doordeweekse dagen, of voor als je op de camping bent waar je maar weinig gaspitten tot je beschikking hebt.
Oh en als je nu denkt “huh” broodkruim op pasta? Dat is echt een verrassende toevoeging! Het “crunchy” element geeft je pasta een heerlijke textuur en een extra smaakdimensie. Al met al is dit een heel simpel, maar wel heel smaakvol gerechtje dat je zeker eens moet proberen: kippendij pasta met broodkruim.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Pasta met kippendij en broodkruim
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 1 blik Chef Confit kippendijen
- 250 gram rigatoni pasta
- 1 citroen - sap / zeste
- 1 el kappertjes
- 12 zongedroogde tomaatjes
- 6 blaadjes basilicum
- 50 ml witte wijn
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 75 gram Panko
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Kook de pasta in een pan met water en wat zout.
- Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hier de panko (broodkruim) goudbruin in. Blijf roeren met een houten lepel, het gaat best snel. Bewaar in een bakje tot gebruik.
- Maak het blik met de kippendij open en schep twee tot drie eetlepels van het kippenvet in de koekenpan.
- De kippendijen haal je uit het blik en snijd je in blokjes.
- Bak de kappertjes, en zongedroogde tomaatjes in het kippenvet, voeg de blaadjes basilicum toe en dan de stukjes kippendij.
- Schenk de wijn en het citroensap en wat zeste van de citroen erbij en bak kort op hoog vuur. Schep de pasta in de pan erbij en hussel alles goed.
- Schep de pasta in de kommen en strooi er het gebakken broodkruim en de Parmezaanse kaas op.
- Heerlijk Happen!
Dol op kippendij? Ik heb hier nog een aantal toppers waar je de Chef Confit kippendij bij zou kunnen gebruiken:
Deze kippendijenstoof met paprika en olijven, een fijne one pot wonder.
Maar ook deze kippendij in Mediterraanse roomsaus is top.
Of wat dacht je van een low carb bloemkool nasi met kippendij?
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen.
Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!