Kippendij pasta met broodkruim

Kippendij pasta met broodkruim

Pasta is altijd goed toch? Zeker een pasta die ook nog eens zó op tafel staat. In samenwerking met Chef Confit mocht ik aan de slag met hun producten. Zij hebben op dit moment een drietal soorten vlees in blik. Wellicht zul je denken vlees in blik? Is dat wel lekker dan? Chef Confit heeft het vlees voor je voor gegaard met diverse kruiden en prachtige ingrediënten. Je hoeft alleen zelf nog wat verse groenten of zoals ik met dit recept deed, wat pasta, toe te voegen en je hebt een chef waardig maaltje. Niet alleen ideaal voor thuis deze kippendij pasta met broodkruim, maar bijvoorbeeld ook op de camping of vakantie.

Kippendij pasta met broodkruim

Kippendij pasta met broodkruim

Je bestelt de blikken online per 6 stuks, of je haalt ze bij de Sligro. De kippendij is voorgegaard en daardoor al boterzacht. Je haalt het vlees pas op het laatst uit het blik om het aan je pasta toe te voegen. Ik leg het je uit in de receptkaart. Daarmee is deze kippendij pasta met broodkruim ook een mooie eenpansgerecht. We kunnen alles in de koekenpan bereiden. Fijn voor drukke doordeweekse dagen, of zoals ik al zei op de camping waar je maar weinig gaspitten hebt.

Kippendij pasta met broodkruim

Oh en denk je “huh” broodkruim op pasta? Dat wil je gewoon eens proeven! Het “crunchy” element geeft je pasta extra smaak. Al met al een heel simpel, maar wel heel smaakvol gerechtje deze kippendij pasta met broodkruim.

Kippendij pasta met broodkruim
Kippendij pasta met broodkruim

Kippendij pasta met broodkruim

Het "crunchy" van het broodkruim gaat perfect samen met de kip en de pasta.
5 van 41 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: citroen, kappertjes, kippendij, panko, zongedroogde tomaatjes
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 778kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 blik Chef Confit kippendijen
  • 250 gram rigatoni pasta
  • 1 citroen - sap / zeste
  • 1 el kappertjes
  • 12 zongedroogde tomaatjes
  • 6 blaadjes basilicum
  • 50 ml witte wijn
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 75 gram Panko

Uit de voorraadkast:

En zo maak je het:

  • Kook de pasta in een pan met water en wat zout.
  • Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hier de panko (broodkruim) goudbruin in. Blijf roeren met een houten lepel, het gaat best snel. Bewaar in een bakje tot gebruik.
  • Maak het blik met de kippendij open en schep twee tot drie eetlepels van het kippenvet in de koekenpan.
  • De kippendijen haal je uit het blik en snijd je in blokjes.
  • Bak de kappertjes, en zongedroogde tomaatjes in het kippenvet, voeg de blaadjes basilicum toe en dan de stukjes kippendij.
  • Schenk de wijn en het citroensap en wat zeste van de citroen erbij en bak kort op hoog vuur. Schep de pasta in de pan erbij en hussel alles goed.
  • Schep de pasta in de kommen en strooi er het gebakken broodkruim en de Parmezaanse kaas op.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Dol op kippendij? Ik heb hier nog een aantal toppers waar je de Chef Confit kippendij bij zou kunnen gebruiken:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. 

Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Deze blog “Kippendij pasta met broodkruim” is geschreven in samenwerking met Chef Confit.
Start » Recepten » Hoofdgerechten » Kippendij pasta met broodkruim

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept