Zoete aardappelstamp met feta

Zoete aardappelstamp met feta

Wellicht is het je niet ontgaan dat ik al een tijdje lekker bezig ben met flink sporten, en wat gezonder leven. Dat laatste betekent echt niet dat er alleen maar op blaadjes sla wordt geknaagd. Ook riep ik de hulp in van diëtist en personal trainer Mike van Hoorn. Uit zijn koker komt deze lekkere vegetarische zoete aardappelstamp met feta. Ik zag een foto op zijn Instagram pagina en bedacht me dat ik dat nèt even wat appetijtelijker op de foto kon zetten. Niets vervelends naar Mike hoor, hij kon er ook hartelijk om lachen! Ieder zijn vak, hij alles op het gebied van gezond leven, ik op food-fotografie. Zoete aardappel koken stamppot recept.

Zoete aardappelstamp met feta zoete aardappel stamppot recept

Zoete aardappelstamp met feta

Deze zoete aardappelstamp met feta is vegetarisch. Je hoeft niet altijd vlees bij elke maaltijd te eten. Op deze manier een maaltijd nuttigen met de feta erbij is ook prima. Deze stamp heeft een lekker Mediterraans tintje door de feta en de olijven. Het is gelukkig ook een maaltijd die zo op tafel staat want hij is klaar in nog geen twintig minuten! Gezond en lekker eten kost dus weinig tijd en veelal heb je de meeste van deze ingrediënten al wel in huis.

Zoete aardappelstamp met feta

Natuurlijk kun je deze stamp met veel meer, of andere groenten uitbereiden! Kijk eens wat er nog in je groentelade ligt. Bijvoorbeeld paprika, of stukjes courgette. Deze bak je gewoon mee met de rode ui.

Zoete aardappelstamp met feta zoete aardappel stamppot recept
Zoete aardappelstamp met feta

Zoete aardappelstamp met feta

Gezond eten, maar we genieten van een fijne maaltijd met volop smaak, dat kán dus gewoon.
5 van 44 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: feta, rode ui, spinazie, zoete aardappel, zwarte olijf
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 365kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 500 gram zoete aardappel
  • 2 rode uien - in halve ringetjes
  • 2 el zwarte olijven
  • 300 gram spinazie
  • 1 el pijnboompitjes - geroosterd
  • 50 gram feta - verkruimeld

En zo maak je het:

  • Schil de zoete aardappels en kook ze in ruim water met wat zout voor 15 minuutjes.
  • In de koekenpan rooster je kort de pijnboompitjes tot ze goudbruin zijn.
  • Snijd de rode uien in halve ringen.
  • Doe wat olijfolie in de koekenpan en bak de ui hierin, voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de zoete aardappels af en stamp ze tot puree.
  • Meng de rode ui en spinazie met de puree en schep op borden of in kommen.
  • Garneer met de feta, pijnboompitjes en de olijven.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Zoete aardappel ook helemaal jouw ding? Dan wil je deze ook wel eens proberen:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Zoete aardappelstamp met feta

zoete aardappel koken stamppot recept

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept