Klassieke Italiaanse Negroni cocktail

Klassieke Italiaanse Negroni cocktail

Geschatte leestijd: 3 minuten

Tijd voor een klassieker, want zoals het spreekwoord gaat “ken je klassiekers”, wel dat gaat zeker op voor dit drankje. De Italianen zijn dol op bittere drankjes. Ga maar na, een goeie doppio (espresso) is natuurlijk vrij bitter. En ook een Aperol spritz kenmerkt zich door zijn bittere afdronk. Deze klassieke Italiaanse Negroni cocktail bestaat uit drie verschillende soorten drank. En natuurlijk maken we hem af met een schijfje sinaasappel. Hier kun je trouwens je creativiteit op los laten, snijd er leuke figuurtjes uit om je glas extra op te leuken. Een heerlijk negroni cocktail recept.

Klassieke Italiaanse Negroni cocktail
De Negroni bevat 3 verschillende likeurtjes/ sterke drank.

Klassieke Italiaanse Negroni cocktail

De Klassieke Italiaanse Negroni cocktail komt uit Florence. Maar er is ook een Nederlandse versie die de “Dutch Negroni” wordt genoemd. De gin wordt daarin vervangen voor Jenever. De Negroni staat uit gelijke delen, dus van elke soort drank schenk je evenveel in het glas. Je kunt daar het beste een “jigger” voor gebruiken. Een speciaal maatbekertje die niet mag ontbreken in je huis als je vaker cocktails maakt.

Klassieke Italiaanse Negroni cocktail

Ook voor de Klassieke Italiaanse Negroni cocktail geldt: geniet maar drink met mate… Dit drankje wordt als een aperitief geschonken. Je drinkt het dus nog voordat je gaat eten. Dus nip lekker van je glaasje en geniet van een momentje samen of alleen.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!

Klassieke Italiaanse Negroni cocktail

Klassieke Italiaanse Negroni cocktail

wederom een mega klassieker, als je van een wat bitter drankje houdt dan is deze voor jou.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 50 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: cocktail
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Campari, gin, sinaasappel, Vermouth
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 7 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 145kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

tumbler glazen
cocktail lepel

Ingrediënten:

  • 60 ml gin
  • 60 ml Campari
  • 60 ml Vermouth
  • 1 sinaasappel

En zo maak je het:

  • Snijd van de schil van de sinaasappel een leuk figuurtje. Dat hoeft niet natuurlijk, maar geeft je drankje wel net even dat extra's.
  • Doe wat ijs in twee tumbler glazen en schenk dan 30 ml gin, 30 ml vermouth en 30 ml campari in elk glas en roer dit met een cocktail lepel. Knijp een beetje in de schil van de sinaasappel en zet de decoratie dan in het glas erbij en serveer.
  • Cheers!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

De Italianen weten wel hoe je een mooie cocktail maakt, hier heb ik nog een paar fijne drankjes voor je:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Drankjes » Klassieke Italiaanse Negroni cocktail

negroni cocktail recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept