🕒 Bereidingstijd: 55 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆
Upgrade je pizza-avond met deze Magioni bloemkoolpizza topped met zelfgemaakte aubergine-veggiespread. Marokkaanse kruiden, mozzarella en rauwe ham maken dit een smaakexplosie in 55 minuten.
Magioni wie kent ze niet? Heerlijke pizza’s met allerlei lekkere groenten in de bodem verwerkt. Ik werd door Magioni uitgedaagd met een toffe challenge. Ontwikkel je ultieme pizza-veggie-spread met Euroma. En voor wie Euroma niet kent: dat is een kruidenmerk. En niet zomaar één, maar een merk wat al ruim 120 jaar bestaat!

Waarom zelfgemaakte veggiespread het verschil maakt
Sta je ook weleens voor dat schap in de supermarkt, turend naar de vele bakjes met spreads? Het is makkelijk om er eentje in je mandje te gooien, maar heb je ooit overwogen om het zelf te maken? Het verschil is echt enorm! Met een zelfgemaakte veggiespread bepaal jij precies wat erin gaat. Geen onnodige toevoegingen of conserveringsmiddelen, alleen pure, verse ingrediënten. Je kunt eindeloos variëren met je favoriete groenten en kruiden. Het is bovendien verrassend eenvoudig en vaak nog goedkoper ook.

Ik kreeg een potje met Marokkaanse kruiden en mocht daar lekker mee aan de slag. En zeg nou zelf lekker testen met verschillende soorten pizza daar is niks mis mee! Zo maakte ik dus mijn ultieme Magioni pizza recept met veggiespread.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Bloemkoolpizza met Aubergine Veggiespread
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 1 potje Euroma Marokkaanse kruiden
- 2 Magioni bloemkool pizza’s
- 8 bolletjes mozzarella
- 1 potje zongedroogde tomaatjes
- aantal plakjes rauwe ham
- 1 handvol pijnboompitjes
- verse basilicum blaadjes
- kalamata olijven
Voor de veggiespread heb je nodig:
- 2 aubergines
- 4 takjes verse gehakte peterselie
- 1 tl Marokkaanse kruiden
- 5 zongedroogde tomaatjes
- zout
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- 1 tl tahin
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst de veggie-spread en dat is helemaal niet moeilijk, het kost alleen een beetje tijd. Neem de aubergines erbij en snij ze door het midden. Verwarm intussen je oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de aubergines erop. Met een mes kerf je het vruchtvlees in met een ruitjes patroon. Smeer ze in met olijfolie en strooi er wat kruiden op. Zet vervolgens in de oven voor 30 tot 35 minuutjes tot het vruchtvlees helemaal zacht is.
- Haal ze daarna uit de oven en schrap met een lepel het vruchtvlees eruit. Doe dit in een keukenmachine. Voeg hier de takjes peterselie, tomaatjes, de teentjes knoflook, de theelepel tahin en de kruiden aan toe. Mix het geheel tot een gladde spread, breng op smaak met zout.
De pizza bakken
- Pak de pizza’s erbij en zet de oven nu op 220 graden.
- Smeer de pizza rijkelijk in met de veggie-spread, leg er daarna wat tomaatjes op en natuurlijk de mozzarella bolletjes. Ook strooi je wat pijnboompitjes erop en dan kan hij in de oven. Ongeveer 12 tot 13 minuutjes.
- Als de pizza ten slotte uit de oven komt garneer je hem met nog wat rauwe ham, basilicumblaadjes en Kalamata olijven.