Ratatouille tarte tatin

Ratatouille tarte tatin

Ratatouille tarte tatin

Ratatouille heb ik al zó vaak gemaakt! Kennen jullie de film van Pixar met het ratje? Ik heb hem op repeat gekeken en vind hem zó schattig! En zo zijn er heel veel verschillende recepten en manieren om een heerlijke ratatouille te maken. Ik kocht in Frankrijk in de supermarkt een kookmagazine dat altijd bij de kassa staat. Gourmand, dat zijn leuke kookmagazines met tal van voorbeelden en leuke receptjes. Het idee voor deze ratatouille tarte tatin komt dan ook uit dit magazine. Ik kan dus ook niet wachten om volgende zomer weer nieuwe Gourmands te kopen. Het geeft mij het ultieme vakantiegevoel. Nu aan de slag want moeilijk, nee dat is dit recept helemaal niet!

Voor 1 tarte heb je nodig:Ratatouille tarte tatin

  • 1 gele courgette ( groen mag ook)
  • 1 aubergine
  • 4 tasty tom tomaten
  • 1/2 gele paprika
  • 1 witte ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 el persillade
  • verse basilicum
  • mini mozzarella bolletjes
  • pijnboompitjes
  • bladerdeeg
  • olijfolie

En zo maak je het:

-We beginnen eerst met de groente. Snij de aubergine, de courgette, de paprika, en de witte ui in kleine blokjes/ stukjes. De tomaten snij je in 4 kwarten en als laatste hak je de knoflooktenen fijn. Zo heb je alles netje voorbereid en kun je makkelijk aan d slag.

-Pak een koekenpan erbij en doe hier wat olijfolie in, doe vervolgend eerst de ui en de knoflook erin en bak deze tot ze glazig zijn. Daarna doe je de aubergine, courgette en paprika erbij en roerbak dit to ze zacht worden. Als laatste voeg je de tomaten erbij en bak je deze mee tot het vocht is verdwenen. Strooi er de persillade overheen en Meg dit door de groentemix.Ratatouille tarte tatin

 

-Verwarm de oven voor op 200 graden.

-Neem een quichevorm van ongeveer 24 cm doorsnede en vet deze in met wat olijfolie. Schep de groente erin en hou ongeveer een cm van de rand vrij. Neem de bladerdeegrol erbij, heb je die niet eigebruik je kleine vierkante velletjes uit de vriezer gebruik er dan 6. Snij een rondje uit het deeg dat net iets groter is als het groenterondje in je quichevorm. Leg vervolgens het deeg er overheen en duw de randjes goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet hem in de oven voor ongeveer 25 minuutjes tot het deeg mooi bruin is.

-Als het deeg mooi bruin is haal je de tarte uit de oven en leg je er een bord op en zo kieper je hem voorzichtig om. Dan leg je er een paar bolletjes mozzarella op en de pijnboompitjes. Zet de tarte even terug in de oven op grillstand zodat de kaas mooi kan smelten.

 

Ratatouille tarte tatinratatouille tarte tatin

Garneer als laatste de tarte met lekkere verse blaadjes basilicum, snij de taart aan èn : Heerlijk happen!

 

Facebook Comments

Reacties

Reacties

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*