Geschatte leestijd: 3 minuten
Soms staat er een gerecht een lange tijd op mijn to-cook lijstje, zo ook met deze Marokkaanse taktouka paprika salade. Zo schepte ik hem dagelijks op bij het buffet in het hotel toen ik in Marrakech was. Maar hij zit ook vaak bij een mezze-plateau of bij andere Mediterraanse tapas-tafels. Voor de mensen die me al lang volgen en goed kennen zie zullen verbaasd zijn over het gebruik van korianderpoeder in dit gerecht. Jullie weten dat ik totaal niet van koriander hou, maar hier valt het wel mee dus omdat we geen verse koriander gebruiken. Daarvoor pak ik altijd peterselie. Dit gerecht smaakt het beste als je het eigenlijk een dagje laat staan. Marokkaanse recepten
Marokkaanse taktouka paprika salade
We branden de paprika’s op open vuur, dat geeft ook extra smaak aan je gerecht. Nu heeft natuurlijk niet iedereen meer gas tegenwoordig. Het kan ook op je bbq, of anders gewoon op de hoogste grillstand in je oven. Het velletje mag echt goed zwart worden, we halen het erna af, maar die rooksmaak zit dan wel in het vruchtvlees. Hou jij van pittig? Voeg dan gewoon extra chilivlokken toe.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Marokkaanse taktouka paprika salade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 3 groene paprika's
- 400 gram tomatenblokjes - uit blik
- 3 takjes peterselie - fijngehakt
- 3 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 tl korianderpoeder
- 1 el paprikapoeder
- peper
- zout
- ½ tl chilivlokken
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Roosterde groene paprika's op open vuur. Dat kan op je gaskookplaat, of op een bbq. Geen van beide? Dan in je oven onder de grill op de hoogste stand, telkens even draaien als het vel zwartgeblakerd is. Leg ze daarna in een schaal en dek direct af met vershoudfolie en laat staan voor een 20 minuutjes.
- Knijp de tenen knoflook uit in een koekenpan en voeg de olijfolie toe. Bak op laag vuur tot de knoflook begint te geuren. Strooi er wat peper en zout bij en het korianderpoeder en schenk de tomatenblokjes uit blik erbij. Zet op laag vuur en laat even pruttelen.
- Haal de paprika's uit de kom en schrap het vel er vanaf. Snijd de paprika's in blokjes en verwijder de pitjes uit de binnenkant.
- Voeg de paprikablokjes toe aan de koekenpan en mix het geheel goed, en voeg de gehakte peterselie en chilivlokken toe. Laat nog eventjes pruttelen en dan is hij klaar.
- Heerlijk Happen!
Paprika is een veel gebruikte groente hier in de keuken. ik heb dan zeker nog meer lekkere recepten voor je, bekijk onderstaande maar eens en ga er lekker mee aan de slag!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Marokkaanse recepten
Ik krijg er honger van!