Naan met kabeljauw en tzatziki

Naan met Kabeljauw en Tzatziki: Mediterraanse Lunch

🕒 Bereidingstijd: 20 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆

Deze naan met kabeljauw en tzatziki is een heerlijke combinatie van Mediterrane smaken in een gezonde lunch of lichte maaltijd! Het recept combineert verse kabeljauw met zelfgemaakte tzatziki vol extra ingrediënten zoals kappertjes en peterselie, geserveerd op warme naanbrood. Perfect om restjes groenten op te maken en klaar in slechts 20 minuten. Je kunt de kabeljauw vervangen door andere witte vis naar wat je supermarkt in de aanbieding heeft.

Deze tzatziki is een tzatziki+!! We wijken af van de standaard en voegen wat extra ingrediënten toe, en geloof me als ik zeg dat dat lekker is! De koelkast lag weer eens vol met allerhande losse groenten die overgebleven waren van andere recepten. Tijd dus om die te gebruiken en er iets lekkers mee te maken. Het werd deze naan met kabeljauw en tzatziki en dat is dus een aanrader.

Naan met kabeljauw en tzatziki

Gezonde Naan met Kabeljauw en Zelfgemaakte Tzatziki – Makkelijk Visrecept

Regelmatig een visje eten is goed voor de gezondheid. Vit wis is daarbij een goede keuze, kijk wat je supermarkt of visboer in de aanbieding heeft. Is dat toevallig kabeljauw dan zeker kopen, maar mocht dat toevallig een andere vissoort zijn dan is dat geen probleem om deze te gebruiken. Hetzelfde geldt voor de groenten die ik gebruikt heb. Gewoon lekker erop doen wat jij in je koelkast hebt liggen.

Naan met kabeljauw en tzatziki

De hoeveelheid tzatziki die we maken bij deze naan met kabeljauw en tzatziki is teveel voor twee naans. Maar wat overblijft bewaar je gewoon nog een dag of twee in de koelkast! De volgende dag lekker op een broodje smeren, of dippen met stukjes komkommer en wortel, want weggooien dát doen we natuurlijk niet!

Naan met kabeljauw en tzatziki

Tips voor Zelfgemaakte Tzatziki

Je kunt de tzatziki ook gebruiken als salade dressing of het toevoegen aan een wrap met kipfilet en groenten. Dus wees creatief met de restjes, en zorg ervoor dat niets verloren gaat.

Stap-voor-Stap Bereidingswijze

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Naan met kabeljauw en tzatziki

Mediterrane Naan met Kabeljauw en Zelfgemaakte Tzatziki

Een Mediterraanse lunch combinatie van verse kabeljauw, zelfgemaakte tzatziki met kappertjes en peterselie, geserveerd op warm naanbrood met groenten. Perfect om restjes groenten op te maken en de overschot tzatziki is veelzijdig inzetbaar.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 67 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: groene asperges, groene olijven, kabeljauw, komkommer, tomaat
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 2 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

grill pan

Ingrediënten:

  • 150 gram kabeljauwfilet
  • 2 naans
  • 4 cherry tomaatjes
  • 4 groene asperges
  • 8 groene olijven

Voor de tzatziki heb je nodig:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We maken eerst de tzatziki, rasp de komkommer met een grove rasp. Knijp de komkommer uit boven de spoelbak, of laat in een vergiet goed uitlekken, dat duurt wel wat langer.
  • Hak de peterselie en doe samen met de komkommer en de rest van de ingrediënten voor de tzatziki in een kom en mix goed. Zet weg in de koelkast tot gebruik.
  • Grill de groene asperges in een grill pan met wat olie, bak daarna de naan aan beide zijdes voor een 30 seconden.
  • Bak ondertussen de kabeljauw in een koekenpan. Kruid met wat peper en zout.
  • Besmeer de naans met een laag tzatziki en leg daarop de kabeljauw die je in stukken over de naan verdeelt. Maak af met de tomaatjes, olijven, en asperges.
  • Heerlijk Happen!
Vis variatie: Kabeljauw kan vervangen worden door wijting, schelvis of andere witte vissoorten die in de aanbieding zijn.
Tzatziki bewaren: De tzatziki houdt zich 2-3 dagen in de koelkast en is ook lekker als dipsaus of saladedressing.
Groenten aanpassen: Gebruik wat je in huis hebt – paprika, courgette of aubergine werken ook prima.
Naan alternatief: Geen naan? Gebruik pitabrood, tortilla wraps of vers stokbrood als alternatief.
Voorbereiden: De tzatziki kan een dag van tevoren gemaakt worden voor nog betere smaak.
Serveren: Heerlijk met een frisse salade erbij voor een complete maaltijd.
Nutrition Facts
Mediterrane Naan met Kabeljauw en Zelfgemaakte Tzatziki
Amount per Serving
Calories
485
% Daily Value*
Fat
 
13
g
20
%
Saturated Fat
 
3
g
19
%
Polyunsaturated Fat
 
0.4
g
Monounsaturated Fat
 
2
g
Cholesterol
 
42
mg
14
%
Sodium
 
1158
mg
50
%
Potassium
 
578
mg
17
%
Carbohydrates
 
65
g
22
%
Fiber
 
4
g
17
%
Sugar
 
7
g
8
%
Protein
 
25
g
50
%
Vitamin A
 
766
IU
15
%
Vitamin C
 
11
mg
13
%
Calcium
 
131
mg
13
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere lekkere recepten met naan proberen? Dat kan hoor, ik heb hier nog een paar voorbeelden voor je :

Wat dacht je van deze Naan met zalm en artisjok?

Of anders deze Naan met labneh en gebakken ei, een topper.

En ook deze Harissa naanpizza met buffelmozzarella is erg fijn.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Naan met Kabeljauw en Tzatziki: Mediterraanse Lunch

Eén gedachte over “Naan met Kabeljauw en Tzatziki: Mediterraanse Lunch”

4.95 from 67 votes (65 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept