Geschatte leestijd: 3 minuten
Deze tzatziki is een tzatziki+!! We wijken af van de standaard en voegen wat extra ingrediënten toe, en geloof me als ik zeg dat dat lekker is! De koelkast lag weer eens vol met allerhande losse groenten die overgebleven waren van andere recepten. Tijd dus om die te gebruiken en er iets lekkers mee te maken. Het werd deze naan met kabeljauw en tzatziki en dat is dus een aanrader.
Naan met kabeljauw en tzatziki
Regelmatig een visje eten is goed voor de gezondheid. Vit wis is daarbij een goede keuze, kijk wat je supermarkt of visboer in de aanbieding heeft. Is dat toevallig kabeljauw dan zeker kopen, maar mocht dat toevallig een andere vissoort zijn dan is dat geen probleem om deze te gebruiken. Hetzelfde geldt voor de groenten die ik gebruikt heb. Gewoon lekker erop doen wat jij in je koelkast hebt liggen.
De hoeveelheid tzatziki die we maken bij deze naan met kabeljauw en tzatziki is teveel voor twee naans. Maar wat overblijft bewaar je gewoon nog een dag of twee in de koelkast! De volgende dag lekker op een broodje smeren, of dippen met stukjes komkommer en wortel, want weggooien dát doen we natuurlijk niet!
Je kunt de tzatziki ook gebruiken als salade dressing of het toevoegen aan een wrap met kipfilet en groenten. Dus wees creatief met de restjes, en zorg ervoor dat niets verloren gaat.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Naan met kabeljauw en tzatziki
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 150 gram kabeljauwfilet
- 2 naans
- 4 cherry tomaatjes
- 4 groene asperges
- 8 groene olijven
Voor de tzatziki heb je nodig:
- ½ komkommer - grof geraspt
- 1 el kappertjes
- 2 takjes peterselie - fijngehakt
- 4 el magere kwark
- 1 tl persillade kruidenmix
- 1 teen knoflook - geperst
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst de tzatziki, rasp de komkommer met een grove rasp. Knijp de komkommer uit boven de spoelbak, of laat in een vergiet goed uitlekken, dat duurt wel wat langer.
- Hak de peterselie en doe samen met de komkommer en de rest van de ingrediënten voor de tzatziki in een kom en mix goed. Zet weg in de koelkast tot gebruik.
- Grill de groene asperges in een grill pan met wat olie, bak daarna de naan aan beide zijdes voor een 30 seconden.
- Bak ondertussen de kabeljauw in een koekenpan. Kruid met wat peper en zout.
- Besmeer de naans met een laag tzatziki en leg daarop de kabeljauw die je in stukken over de naan verdeelt. Maak af met de tomaatjes, olijven, en asperges.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere recepten met naan proberen? Dat kan hoor, ik heb hier nog een paar voorbeelden voor je :
Wat dacht je van deze Naan met zalm en artisjok?
Of anders deze Naan met labneh en gebakken ei, een topper.
En ook deze Harissa naanpizza met buffelmozzarella is erg fijn.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!