Naan met labneh en gebakken ei

Naan met labneh en gebakken ei

Geschatte leestijd: 4 minuten

Dit recept lijkt een beetje op de Turkse cilbir ( çilbir ), dat zijn gepocheerde eieren met knoflook yoghurt. Echter in mijn recept serveren we gebakken eieren op een stuk naan ingesmeerd met labneh. Over de naan gesproken, dat wordt vaak omschreven als ” naan-brood”, maar het woord naan betekent al brood…. Die omschrijving is dus dubbelop. Je kunt het gemakkelijk zelf maken, maar het ligt tegenwoordig in elke supermarkt. En het is ook niet heel erg prijzig, dus kant en klaar kan wat dat betreft ook prima. Bij deze naan met labneh en gebakken ei maken we de labneh zelf want dat vind je namelijk niet zoveel in de winkel. Overigens is dat niks meer en niks minder dan ouderwetse hangop! Super gemakkelijk gemaakt.

Naan met labneh en gebakken ei

Naan met labneh en gebakken ei

De labneh is dus Griekse yoghurt die we een nacht laten uitlekken in een doek in de koelkast. Daarna blijft er een dikke smeerbare yoghurt over. Deze kun je naar wens op smaak brengen met kruiden, specerijen en chili olie. Op deze naan strooide ik ook de super lekkere mix ” everything but the bagel seasoning” op!

Naan met labneh en gebakken ei

Deze unieke en super lekkere mix, bestaande uit aromatische knoflook, kruidig nigellazaad, smaakvolle karwijzaad, knapperig uigranulaat, sesamzaad, subtiel blauwmaanzaad en een perfecte afwerking met een vleugje zeezout, is in Amerika enorm populair over bagels gestrooid. Dit keer hebben we echter deze heerlijke melange toegepast op een vers gebakken, warme naan, wat zorgt voor een buitengewoon smaakvolle ervaring.

Deze mix wordt ook wel everything bagel seasoning genoemd, omdat het alle smaken bevat die je op een bagel kunt vinden. Het is een heerlijke manier om je brood extra smaak en crunch te geven. Je kunt deze mix zelf maken of kant-en-klaar kopen in de winkel. Het is niet alleen lekker op een naan, maar ook op een toastje, een cracker, een salade of een eitje. Je kunt er ook je eigen dipsaus mee maken door het te mengen met roomkaas of yoghurt. Het is een veelzijdige en smaakvolle mix die je voor veel gerechten kunt gebruiken!

Naan met labneh en gebakken ei

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Naan met labneh en gebakken ei

Naan met labneh en gebakken ei

Een overheerlijk lunch broodje met heel wat smaak en pit!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 62 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch
Keuken: fusion
Trefwoord: chili olie, ei, labneh, naan
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 643kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 4 eieren
  • 2 naan's - ( bijv van Patak's )
  • 1 potje gegrilde groenten - op olie
  • 3 el chili olie
  • 2 takjes peterselie - fijngehakt
  • 2 el everything but the bagel seasoning - Van Beekum kruiden en specerijen
  • 1 el kappertjes

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Schep de Griekse yoghurt een dag van te voren uit de verpakking in een theedoek en hang deze in een vergiet boven een kom. Zet in de koelkast en laat een nacht uitlekken.
  • De volgende dag haal je de labneh uit de theedoek en doe deze in een kom. Breng op smaak met bijvoorbeeld zout, peper, chilivlokken, knoflookpoeder en wat chili olie. Hierdoor smaakt je labneh nog intenser!
  • Laat de gegrilde groenten uit het potje uitlekken in het vergiet.
  • Verwarm je oven voor op 200 graden en bak de naan kort in de oven. ( check de verpakkingsoor de exacte tijd, deze kan verschillen).
  • Bak de eieren in een koekenpan in wat chili olie.
  • Besmeer de Nana's met de labneh en leg de gegrilde groenten erop. Schep hier weer de eieren op en druppel wat chili olie erover. Maak af met de kappertjes, peterselie en de seasoning en serveer warm!
  • Heerlijk Happen!
  • Je zult niet alle labneh hoeven te gebruiken voor deze twee broodjes, de rest kun je gewoon in een kom in de koelkast bewaren voor een paar dagen! Lekker als dip, maar ook op andere broodjes of bij een mezze plateau. 
  • Zorg dat je wat schone theedoeken in je keuken hebt die je niet hebt gewassen met wasmiddel, de geur van je wasmiddel gaat anders in je eten zitten! Was ze gewoon op 60 graden met water, dat is prima! 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Naan is lekker veelzijdig! Andere lekkere recepten met dit broodje zijn onder andere:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Naan met labneh en gebakken ei

Start » Recepten » Lunchgerechten » Naan met labneh en gebakken ei

3 gedachten over “Naan met labneh en gebakken ei”

  1. Pingback: Labneh met geroosterde radijsjes - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Gegrilde aubergine met labneh - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Naan met zalm en artisjok - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept