Griekse burger met salade
We stortten ons even helemaal in de Griekse keuken. Ik maakte een Griekse burger met salade. Natuurlijk kon een verse tzatziki er niet bij ontbreken. En als je dan toch bezig bent gebruiken we als burgerbroodje een heerlijke pita. Die ga ik zeker nog een keer helemaal zelf maken. Deze keer koos ik een kant en klare uit de supermarkt. De burgers daarentegen maken we helemaal zelf,en hij is ook goed gevuld dat kan ik je wel zeggen! Zowel in de burger als in de salade gebruik ik lekkere feta. In Europa is feta inmiddels een beschermd product. Alleen kaas op traditionele wijze geproduceerd in bepaalde delen van Griekenland mogen de naam feta dragen. Dat kan ik alleen maar toejuichen. We gaan aan de slag met griekse burgers
Om 4 keer een dikke Griekse burger met salade te maken heb je nodig:

- 300 gram half om half gehakt
- 1 rode ui gesnipperd
- half blok feta gebrokkeld
- 2 handen spinazie fijngesneden
- 4 kleine rode rijpe tomaten in stukjes
- Griekse Kruidenmix
- 1 ei
- paneelmeel
- 4 pitabroodjes
- beetje krulsla
Voor de salade heb je nodig:
- de andere helft van het feta blok
- 1 rode ui in halve ringen
- halve komkommer in helften
- halve gele paprika
- 4 kleine rode rijpe tomaten
- zout/peper
- olijfolie
- rode wijnazijn
- Griekse olijven ( ik gebruikte groene)
Maak de tzatziki met:
- 1 hele komkommer
- 1 bakje Griekse Yoghurt
- olijfolie
- 1 teen knoflook
- witte azijn
- peper/zout
Zo maak je de Griekse burger met salade:

-Bereid eerst alle groenten voor zoals hierboven in de ingrediëntenlijst is beschreven.
-We maken de tzatziki als eerste zodat deze daarna in de koelkast nog even lekker in kan trekken. Pak de komkommer erbij en schil deze, daarna snij je hem door het midden. Met een lepeltje rasp je de zaadjes eruit. Rasp daarna de twee helften met een grove rasp. Leg het in een vergiet en laat goed uitlekken, duw desnoods met de bolle kant van een lepel het vocht eruit.
-Pak een bakje erbij en doe hierin de yoghurt, een scheutje olijfolie, peper, zout, gepeste teen knoflook en een klein scheutje azijn. Meng dit door elkaar en voeg als laatste de komkommer toe. Mix het geheel en doe er daarna wat vershoudfolie over en zet weg in de koelkast tot gebruik.
-We gaan verder met de salade. Pak een kom erbij en doe hierin alle in blokjes en stukjes gehakte ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout en een scheutje azijn en olijfolie. Ook deze eten we opzij tot we gaan eten.
De burgers:

-Doe eerst het gehakt in een grote kom. Voeg daar dan de rest van de ingrediënten aan toe en breng op smaak met de Griekse kruidenmix. Kneed vervolgens het ei en het paneermeel erdoor en vorm er vier mooie burgers van. ( Paneermeel op gevoel, zorg dat het niet te droog wordt.)
-Verhit de grill en leg daarna de burgers op de grill. Bak ze tot ze mooi gaar zijn.
-Je kunt ten slotte de pitabroodjes op de grill verwarmen, in de oven of zelfs in een tostirooster.
Griekse burger met salade

Snij de broodjes open en bekleed ze met wat krulsla, dan de burger erop en dit is het moment om een goede lepel verse tzatziki erop te doen. Serveer met de Griekse salade en : Heerlijk Happen!

Griekse burger met salade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 300 gram half om half gehakt
- 1 rode ui gesnipperd
- ½ blok feta gebrokkeld
- 2 handen spinazie fijngesneden
- 4 kleine rode rijpe tomaten in stukjes
- Griekse Kruidenmix
- 1 ei
- paneelmeel
- 4 pitabroodjes
- beetje krulsla
Voor de salade heb je nodig:
Voor de tzatziki heb je nodig:
- 1 hele komkommer
- 1 bakje Griekse Yoghurt
- olijfolie
- 1 teen knoflook
- witte azijn
- peper/zout
En zo maak je het:
- Bereid eerst alle groenten voor zoals hierboven in de ingrediëntenlijst is beschreven.
- We maken de tzatziki als eerste zodat deze daarna in de koelkast nog even lekker in kan trekken. Pak de komkommer erbij en schil deze, daarna snij je hem door het midden. Met een lepeltje rasp je de zaadjes eruit. Rasp daarna de twee helften met een grove rasp. Leg het in een vergiet en laat goed uitlekken, duw desnoods met de bolle kant van een lepel het vocht eruit.
- Pak een bakje erbij en doe hierin de yoghurt, een scheutje olijfolie, peper, zout, gepeste teen knoflook en een klein scheutje azijn. Meng dit door elkaar en voeg als laatste de komkommer toe. Mix het geheel en doe er daarna wat vershoudfolie over en zet weg in de koelkast tot gebruik.
- We gaan verder met de salade. Pak een kom erbij en doe hierin alle in blokjes en stukjes gehakte ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout en een scheutje azijn en olijfolie. Ook deze eten we opzij tot we gaan eten.
De burgers
- -Doe eerst het gehakt in een grote kom. Voeg daar dan de rest van de ingrediënten aan toe en breng op smaak met de Griekse kruidenmix. Kneed vervolgens het ei en het paneermeel erdoor en vorm er vier mooie burgers van. ( Paneermeel op gevoel, zorg dat het niet te droog wordt.)
- Verhit de grill en leg daarna de burgers op de grill. Bak ze tot ze mooi gaar zijn.
- -e kunt ten slotte de pitabroodjes op de grill verwarmen, in de oven of zelfs in een tostirooster.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Griekse burger met salade? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
griekse burgers
Pingback: Salade met aardbei en feta - Heerlijke Happen
Pingback: Kipburger met zoete aardappel buns - Heerlijke Happen
Pingback: Low carb triple cheeseburger met cheddar - Heerlijke Happen
Pingback: De vijf lekkerste Griekse recepten - Heerlijke Happen
Een heerlijke burger voor de lunch
Pingback: Salade met geroosterde kikkererwten - Heerlijke Happen
Pingback: Met verse kruiden gemarineerde Griekse feta - Heerlijke Happen
Pingback: Klassieke Griekse salade het recept - Heerlijke Happen
Lekker hamburgertje!
Pingback: Spicey sloppy Joe een echte klassieker - Heerlijke Happen
Pingback: Gehaktballetjes met tzatziki - Heerlijke Happen