Deze zomerstamppot met andijvie en perzik brengt het beste van hartig en zoet samen. De zachte aardappelpuree, verse andijvie, sappige perzikblokjes en krokante spekjes zorgen voor een perfecte smaakbalans.
Deze gegrilde tomatensoep met Provençaalse kruiden toont hoe roosteren de smaak van tomaten naar een hoger niveau tilt. Door de zoete trostomaten, paprika, wortels en uien in de oven te grillen ontstaat een gecarameliseerde smaak die veel rijker is dan traditionele tomatensoep.
Deze mediterraanse spies van Limousine steak is gewoon een BBQ-sensatie! Serieus, dat malse Franse vlees gecombineerd met die aromatische olijven en zongedroogde tomaten… daar ga je van smullen! En het allerleukste? Het ziet er zo indrukwekkend uit op die BBQ, maar is eigenlijk heel goed te doen.
Vandaag zijn we naar de marché van Lorgues geweest, elke dinsdag wordt een groot deel van het authentieke centre ville afgesloten. Francine bij: de markt in Lorgues. Lorgues ligt in… [Verder lezen]
Dit elegante voorgerecht combineert zoete Franse peren met knapperige gekarameliseerde pecannoten en pittige blauwaderkaas. Perfect voor speciale diners en indrukwekkend genoeg voor gasten
Deze zomerse salade met Frans fruit brengt de smaken van de Provence naar je tafel. Met verse perziken, zoete abrikozen, kleurrijke tomaten en hartige prosciutto creëer je in slechts 15 minuten een elegant voorgerecht. De combinatie van zoet fruit en hartige ingrediënten, afgemaakt met zelfgemaakte vinaigrette