Mediterraanse spies van Limousine steak

Mediterraanse spies van Limousine steak

Mediterraanse spies van Limousine steak

Steek de bbq maar aan want deze mediterraanse spies van Limousine steak is zó lekker! Het Limousine koeienras wordt al sinds eind 17e eeuw gefokt als een werkras in de provincie centraal Massief in Frankrijk. De Limousine koeien zijn een groot ras. Ze kunnen wel 150 cm hoog worden en ze hebben de kenmerkende blond rode/roodbruine kleur. Het is een heel sterk ras en wordt veelal biologisch gehouden, de kalfjes blijven bij de moeder, die zie je samen in de weides lopen en grazen, tijdens onze wandelingen heb ik ze wel eens kunnen aaien want koeien zijn enorm nieuwsgierige beesten. Deze spiesjes heb ik een mediterraanse twist gegeven door ze klaar te maken met verse olijven van de markt, zongedroogde tomaten en uien vers van het land. Snel aan de slag dus met deze Mediterraanse spies van Limousine steak!

Dit is wat je nodig hebt voor 2 personenMediterraanse spies van Limousine steak

  • 2 dun gesneden Limousine steaks
  • 16 groene knoflook olijven
  • 16 plakjes zongedroogde tomaat
  • 4 kleine uien door het midden gesneden
  • 8 plakjes gedroogde Franse worst
  • knoflookpoeder
  • persillade ( een soort franse kruiden)
  • zout en peper
  • olijfolie

Dit is hoe je ze maakt:

-Steek de bbq met briketten aan en laat deze rustig loeiheet worden.

-Begin met de steaks, deze snij je in dunne repen, de steaks moeten ongeveer één cm dik zijn, dan kun je ze makkelijk aan de spies rijgen.

-Neem vervolgens een stevige stalen spies en begin met de onderkant van een reep hieraan te rijgen, dan neem je een olijf en vouw daar weer een stukje van de steak omheen, daarna neem je een plakje droge worst en zo rijg je verder tot je een grootte van ongeveer 15 cm op je spies hebt.Mediterraanse spies van Limousine steak

-Rijg het niet te vast en dicht op elkaar, anders verbrandt de buitenkant met het grillen en is de binnenkant nog rauw. Omdat we steak grillen hoeven deze dus ook niet héél lang op de bbq. Als je te lang grilt wordt het vlees veel te taai.

-Als je alle spiesen klaar hebt wrijf je ze voorzichtig in met olijfolie en strooi je er wat persillade en knoflookpoeder op en als laatste wat peper en zout.

Mediterraanse spies van Limousine steak

-Leg ze nu voorzichtig op het bbq-rooster en laat ze gaar worden. Net als met biefstuk kan de duur dat je ze grilt per persoon verschillen, ik hou van medium gebakken, blijf er dus bij staan en draai ze regelmatig. Je ziet heel goed hoe ver het vlees gebruind is daarna: Héérlijk happen!

3 gedachten over “Mediterraanse spies van Limousine steak”

  1. Pingback: Gevulde courgette met gegrilde witlof - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Gevulde paprika van Bij Boergondisch - Heerlijke Happen |Foodblog|

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *