Francine bij: de markt in Lorgues

Francine bij: de markt in Lorgues

Geschatte leestijd: 2 minuten

Francine bij: de markt in Lorgues

Vandaag zijn we naar de marché van Lorgues geweest, elke dinsdag wordt een groot deel van het authentieke centre ville afgesloten. Francine bij: de markt in Lorgues. Lorgues ligt in onze favoriete regio namelijk de Provence/Côte d’Azur.

Het is een redelijk grote stad met ongeveer 7500 inwoners maar heeft zijn oude karakter behouden met de pastel gekleurde huizen en zinderend hete straatjes, want het is hier nu zo’n 39 graden.Er staan honderden kraampjes waar allerhande Provençaalse producten verkocht worden, en natuurlijk de voedsel kraampjes.
Deze krijgen natuurlijk speciale aandacht!

We wurmden ons door de grote aantallen mensen heen en volgden onze neus langs de kraampjes met vers bereidde paella, grote schalen worst en gegrilde kippetjes.

Frankrijk

Francine bij: de markt in Lorgues

Mijn liefde voor Frankrijk is groot en zodoende heb ik mij de taal eigen gemaakt. Ik vind het leuk om met de marktlui een praatje te maken en vragen te stellen over hun producten.
Vol passie vertelde een marktkoopman mij vandaag over zijn homemade nougat die hij samen met zijn vrouw produceert.
Ook het kraampje waar er olijven en tapenade verkocht werd was de moeite waard om even stil bij te blijven staan. Ik maakte een praatje en mocht allerhande tapenades proberen en proeven en kreeg zelfs een zakje olijven cadeau van hem! Toch handig als je dus de taal van de marktkoopman spreekt…

Het is natuurlijk onmogelijk om met lege handen naar huis te gaan. Bij verschillende kraampjes heb ik me laten verleiden om te kopen. We gingen naar huis met gedroogde worst, verse tapenades, nougat, vers fruit en groenten.

Na het bezoek Francine bij: de markt in Lorgues, waren we wel weer toe aan wat verkoeling en zijn via de kronkelende wegen, langs de ene na de andere wijngaard naar huis gereden.

Wil je meer artikelen lezen zoals Francine bij: de markt in Lorgues? Kijk dan eens naar onderstaande artikelen

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Francine bij » Francine bij: de markt in Lorgues

3 gedachten over “Francine bij: de markt in Lorgues”

  1. Pingback: Gegrilde tomatensoep met Provençaalse kruiden - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *