Estimated reading time: 3 minuten
Zet de BBQ maar aan voor deze pittige kipspiesjes! Gemarineerd met een smaakvolle dry rub zijn deze BBQ spiesjes heerlijk mals en licht pikant. Geserveerd met een frisse, zelfgemaakte salade en dressing is dit een perfect zomers hoofdgerecht.. Het maken van de spiesjes is wellicht het meeste werk, maar verder is dit weer een heel gemakkelijk gerecht wat je zo op tafel zet! De salade is lekker fris en past perfect bij de licht pittige kip rub. Zelf marineer ik mijn vlees altijd een dag van te voren, zo trekt de smaak van de rub goed in het vlees. De bijpassende salade heeft ook gegrilde mini maiskolfjes, als je die nou niet kunt vinden dan mag je natuurlijk ook grote kolven roosteren en daar de mais vanaf snijden en bij de salade doen. De dressing van de salade maken we natuurlijk zelf bij deze pittige bbq spiesjes met salade.

De bijpassende Salade voor de bbq spiesjes
De bijpassende salade is eenvoudig en natuurlijk aan te passen met wat je eventueel al in je groentelade hebt liggen. Olijfjes, zongedroogde tomaatjes, maiskolfjes, een lekkere dressing en je bent klaar. Een bbq hoeft echt niet elke keer te betekenen dat je een heel bacchanaal op tafel zet. Serveer met een stukje stokbrood, of wat gegrilde aardappeltjes. De stokjes als je houten stokjes gebruikt wel even laten weken in wat water anders verbranden ze op de grill.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Pittige bbq spiesjes met salade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 650 gram kippendijen
- 3 el dry kip rub - bijv. van Beekum specerijen
Voor de dressing:
- 4 el kwark
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 el persillade - Te bestellen via de link
- 1 tl knoflookpoeder
Voor de salade:
- 1 krop ijsberg sla
- 100 gram zongedroogde tomaatjes
- 10 mini maiskolfjes - gehalveerd
- 20 groene olijven
- 1 avocado - in blokjes
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verhit de kolen van je bbq.
- Snijd het vlees in blokjes en meng grondig met de dry rub. Rijg de blokjes aan de spiesjes. Tip: Voor extra smaak, laat de kip met rub afgedekt een nacht in de koelkast marineren. Gebruik je houten spiesjes? Week deze dan eerst 30 minuten in water om verbranden te voorkomen.
- Snijd de sla, en mix het met de tomaatjes, groene olijven, en avocado.
- Grill de maiskolfjes kort op de bbq.
- Mix alle ingrediënten voor de dressing en druppel wat over de salade en mix. Het restant van de dressing is ook als dipsaus voor je spiesjes te gebruiken.
- Grill de spiesjes op een hete BBQ (indirecte hitte als ze snel kleuren) in ongeveer 10-15 minuten gaar. Keer regelmatig. Controleer of de kip gaar is (geen roze van binnen, sappen helder, of gebruik een kernthermometer: 70-72°C)
- Heerlijk Happen!
Lekkere bbq recepten? Ik heb er hier nog een aantal voor je! Probeer ze eens samen met vrienden en familie tijdens een gezellig weekendje. Lekker lang tafelen en samen genieten!

De echte persoon badge!
Delicious!
De echte persoon badge!
Waauw ziet er goed uit
De echte persoon badge!
Dank! Gr Francine