Kreeft met kruidenboter van de BBQ

Kreeft met kruidenboter van de BBQ

Geschatte leestijd: 4 minuten

Homemade kreeft. Stond al heel lang op mijn to-cook lijst. Ergens had ik toch wel wat angst om dat zelf te doen hopende dat het niet zou gaan mislukken. Meerdere redenen zoals het doorsnijden van de kreeft, de bereiding en het resultaat. Echt koken 2.0 en ook de prijs van een kreeft is natuurlijk niet mis dus je wilt toch graag dat het wel goed gaat uiteindelijk. Na heel wat youtube filmpjes gekeken te hebben was ik er wel van overtuigd dat dit mij moest lukken. Recept Heerlijke homemade kreeft met kruidenboter van de BBQ.

Super scherp mes erbij en hopla snijden maar. Eigenlijk is dit helemaal geen uitgebreid en ingewikkeld recept. De kruidenboter maak je natuurlijk lekker zelf met verse kruiden. Dit is wel een echte smaakmaker bij de kreeft. Laat dus de kruidenboter uit de supermarkt maar liggen!

Kreeft met kruidenboter van de BBQ

En zo maak je de kreeft met kruidenboter van de BBQ klaar:

-Je kunt ervoor kiezen om levende kreeften te kopen voor het recept kreeft met kruidenboter van de BBQ, al gekookte kreeften of zelfs ingevroren kreeften.

-Om een levende kreeft open te snijden heb je wel wat bravoure nodig en een snelle hand. Je kunt de kreeft in een plastic zak doen en hem twee uurtjes van te voren in de vriezer leggen om hem in te laten slapen. ( Hij is dan niet compleet bevroren) Er zijn heel wat onderzoeken geweest of hij nou wel of geen pijn voelt wanneer hij levend in kokend water wordt gegooid. Er is daar geen definitief uitsluitsel over. ( Lees dit artikel eens als je er meer over wilt weten.)

-Ik heb voor een gekookte kreeft gekozen. Neem de kreeft erbij en leg hem op de snijplank. Zet de punt van je mes daar waar zijn kop stopt en waar zijn staart begint. Met een flinke duw snij je zo de kop door het midden. Herhaal dit met de achterkant en zo is de kreeft door het midden. Verwijder net als bij een garnaal het darmkanaal en maak de binnenkant van de kop schoon. De grote scharen haal je er vanaf. Deze hamer of breek je open en het vlees wat daar uitkomt kun je in de lege kop van de kreeft leggen.

De kruidenboter:

-Zorg dat de boter helemaal zacht is en doe deze dan in een kom. Hak de knoflooktenen fijn, en ook een aantal stengels peterselie. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng op smaak met peper en zout. Mix het geheel tot het een mooie gladde saus is.

-De BBQ ( grillpan of grill) moet loeiheet zijn. Leg eerst de kreeft voor het recept kreeft met kruidenboter van de BBQ met de snijkant naar beneden op het rooster voor 3 tot 4 minuutjes. Daarna draai je hem om en schep je flink wat kruidenboter op het vlees. Laat hem dan nog even liggen zodat de boter helemaal smelt en de smaken lekker intrekken.

Kreeft met kruidenboter van de BBQ

Neem ten slotte de borden erbij en schep voorzichtig de kreeft van de BBQ erop. Serveer met een lekker stukje stokbrood en een goed glas wijn.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Kreeft met kruidenboter van de BBQ

Kreeft met kruidenboter van de BBQ

Homemade kreeft. Stond al heel lang op mijn to-cook lijst. Ergens had ik toch wel wat angst om dat zelf te doen hopende dat het niet zou gaan mislukken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 40 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: kreeft
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 394kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 2 kreeften
 • verse gehakte peterselie
 • 75 gram roomboter
 • zeezout
 • 5 eetlepels olijfolie
 • 2 knoflooktenen
 • verse peper
 • 1 eetlepel citroensap
 • 1 mespunt chilivlokken

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Je kunt ervoor kiezen om levende kreeften te kopen, al gekookte kreeften of zelfs ingevroren kreeften.
 • Om een levende kreeft open te snijden heb je wel wat bravoure nodig en een snelle hand. Je kunt de kreeft in een plastic zak doen en hem twee uurtjes van te voren in de vriezer leggen om hem in te laten slapen.
 • Ik heb voor een gekookte kreeft gekozen. Neem de kreeft erbij en leg hem op de snijplank. Zet de punt van je mes daar waar zijn kop stopt en waar zijn staart begint. Met een flinke duw snij je zo de kop door het midden. Herhaal dit met de achterkant en zo is de kreeft door het midden. Verwijder net als bij een garnaal het darmkanaal en maak de binnenkant van de kop schoon. De grote scharen haal je er vanaf. Deze hamer of breek je open en het vlees wat daar uitkomt kun je in de lege kop van de kreeft leggen.

De kruidenboter:

 • Zorg dat de boter helemaal zacht is en doe deze dan in een kom. Hak de knoflooktenen fijn, en ook een aantal stengels peterselie. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng op smaak met peper en zout. Mix het geheel tot het een mooie gladde saus is.
 • De BBQ ( grillpan of grill) moet loeiheet zijn. Leg eerst de kreeft met de snijkant naar beneden op het rooster voor 3 tot 4 minuutjes. Daarna draai je hem om en schep je flink wat kruidenboter op het vlees. Laat hem dan nog even liggen zodat de boter helemaal smelt en de smaken lekker intrekken.
 • Neem ten slotte de borden erbij en schep voorzichtig de kreeft van de BBQ erop. Serveer met een lekker stukje stokbrood en een goed glas wijn
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Kreeft met kruidenboter van de BBQ? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Kreeft met kruidenboter van de BBQ

5 gedachten over “Kreeft met kruidenboter van de BBQ”

 1. Pingback: Week 13.19 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Huisgemaakte kruidenboter op drie manieren - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Mijn favoriete BBQ recepten voor deze zomer - Heerlijke Happen

 4. Pingback: Chimichurri recept van Jord Althuizen - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept