
Op zoek naar een lekker wok recept? Dan hoef je niet verder te kijken want dit is een topper. Naast dat het makkelijk te maken is staat het ook nog eens snel op tafel. En dat vind ik ook wel eens fijn. Een kind met hobby’s en sport is top en deze “mama-taxi” scheurt links en rechts in rond. Oh de uren die ik in mijn leven gespendeerd heb aan wachten zijn niet meer te tellen. Maar met liefde natuurlijk hè. En als ik daar dan in die kantine’s zit te wachten verzin ik vaak recepten. Of duik ik Pinterest op voor mooie ideetjes. Omdat dit eigenlijk altijd pas aan het einde van de dag is en we daarna snel aan tafel willen is een recept als deze woknoedels met kippendij spiesjes een uitkomst. De spiesjes marineer je gewoon alvast in de ochtend en de noedels kun je ook vast klaarzetten.


Woknoedels met kippendij spiesjes
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 350 gram kippendij - in blokjes
- 1 zak wokgroenten - Japans met sojabonen
- 3 plakken woknoodles - Conimex
- 1 limoen
Uit de voorraadkast:
- wokolie
- sojasaus
- ketjap
- gemberpoeder
- knoflookpoeder
- chilipoeder
En zo maak je het:
- Snijd de kippendij in blokjes. Rijg ze aan een stokje en leg ze in een schaal. Schenk er 3 tot 4 eetlepels wokilie overheen. Strooi dan naar smaak wat gemberpoeder, knoflookpoeder, en wat chilipoeder erop. Als laatste 3 tot 4 eetlepels sojasaus. Wrijf het vlees goed in en dek de schaal af. Zet in de koelkast om te laten marineren.
- Kook wat water in een pan en leg de plakken gedroogde noodles erin. In een minuut of twee tot drie zijn ze zacht. Doe ze in een vergiet en spoel af met koud water. Laat staan tot gebruik.
- Verhit je grill en grill de spiesjes tot ze gaar zijn.
- Intussen verhit je de wok en doe je een scheutje wokolie erin. Roerbak de groentenmix een paar minuutjes en voeg dan de noodles toe. Schenk een scheutje ketjap en het sap van en halve limoen erbij en hussel het geheel goed door elkaar.
- Serveer met de gegrilde spiesjes en eventueel wat kroepoek.
- Heerlijk Happen!

Woknoedels met kippendij spiesjes
Tegenwoordig kun je voor elk denkbaar wok recept wel een fijne zak groentemix kopen. Deze keer ben ik en beetje op de Oosterse sfeer gegaan. Lekker met sojaboontjes erbij. Dat voorbereiden waar ik het eerder over had kun je de avond of in de ochtend doen en kost je maximaal en kwartiertje. Eerst de kippendij aan de stokjes rijgen en in de marinade zetten. En de noedels hoeven maar twee minuten in heet water te weken. Daarna afspoelen onder koud water. Als je ze dan in een Tupperware bak in de koelkast bewaard hoef je ze alleen maar even op te warmen net voordat je gaat serveren.
Op zoek naar andere lekkere wok gerechten? Maak dan maar eens deze:
- Deze woknoedels met biefstuk en broccoli.
- Of kies voor Aziatische zalm met volkoren noodles.
- En deze gevulde noodles bowl met shiitakes is ook top.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Heerlijk Aziatisch