Geschatte leestijd: 4 minuten
Deze heerlijke dip is echt fantastisch! Beetje spicy, zacht en romig en we gebruiken ook nog lavas blad als kruiden erbij voor een frisse noot. Fijn om te dippen of te smeren op een lekker rustiek broodje. De geroosterde tomaatjes erbij maken het helemaal af. Met de gemengde tomaatjes in dit feta dip recept dus ook een vrolijk kleurrijk geheel op tafel.
Pittige feta dip met tomaatjes
Lavas kruiden komen van de lavas plant die door de geur ook wel de maggiplant genoemd wordt. De gesneden lavas is een echte smaakmaker die jouw gerechten met een smaakexplosie verrijkt. Mijn kruiden komen zoals jullie weten en ook vaak op de foto’s zien bij Van Beekum vandaan. Ook mijn eigen persillade kruidenmix is daar te bestellen.
Deze pittige feta dip met tomaatjes is een heerlijke snack voor bij de borrel of als tussendoortje. Je kunt hem makkelijk zelf maken met een paar ingrediënten en een staafmixer. Het leuke is dat je deze dip niet meteen hoeft op te eten, want hij blijft een aantal dagen goed in de koelkast.
Zo heb je altijd iets lekkers achter de hand voor als je trek krijgt. Je kunt deze dip ook gebruiken voor andere gerechten, zoals je lunch. Hij smaakt bijvoorbeeld heerlijk op een geroosterde boterham of een wrap met groenten. Of je kunt hem wat dunner maken met wat extra water en hem als saus serveren bij een pasta gerecht. Zo geef je je maaltijd een extra smaakboost met deze pittige feta dip met tomaatjes.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Pittige feta dip met tomaatjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 250 gram feta
- 200 gram cherry tomaatjes
- 4 el roomkaas
- 1 el honing
- ½ citroen - uitgeperst
- 50 ml water
- 2 el chili olie
- 1 tl chili vlokken
- 1 tl lavas blad
- 1 el olijfolie
- zout
- peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verhit je oven voor op 200 graden. Leg de tomaatjes op een bakblik bekleed met bakpapier. Besprenkel met 1 el olijfolie en wat zout en peper. Bak ze tot ze openspringen en zacht worden.
- Ondertussen maken we de dip, pak je blender erbij en breek de feta. Doe deze samen met de honing, roomkaas, citroensap, water, en chilivlokken in de blender erbij en draai tot je een mooie gladde dip heb. Schep deze in een schaal.
- Als de tomaatjes klaar zijn schep je ze uit de oven in de schaal met de dip en schenk je de chili olie erbij. Maak af met het lavas blad, en nog wat chili vlokken.
- Serveer met lekker rustiek brood, heerlijk happen!
Andere lekkere dipjes die je met deze crackertjes kunt besmeren of dippen? Maak deze eens:
Deze romige Avocadodip met Midden Oosters tintje.
Of wat dacht je van Labneh de hartige yoghurt dip met noten.
Maar ook deze Filodeeg hapjes met feta dip en sesampitjes zijn top.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Feta dip recept