Bietjes dip met knoflookbrood

Bietjes dip met knoflookbrood

Wij gaan aan de slag met bietjes en geitenkaas!
Bietjes dip met knoflookbrood

Bietjes dip met knoflookbrood

Zomertijd. De BBQ maakt overuren, we eten lekker buiten en genieten met familie en vrienden. Natuurlijk kan een lekkere dip zoals deze bietjesdip daarbij niet ontbreken, zeker niet als je deze combineert met knoflookbrood. En dat biedt gelijk zoveel mogelijkheden. Fruit dips, groente dips, hummus dips: keuze genoeg. Wij gaan aan de slag met bietjes en geitenkaas! Ook maken we Knoflookbrood met persillade. Een super combi van zoete groente en verse kaas. We gebruiken een super verse zachte geitenkaas. in Nederland zul je deze bij een kaashandel moeten kopen. Hier in Frankrijk liggen ze gewoon in de supermarkt en scheelt dat weer een extra ritje. Steek de BBQ dus nog maar eens aan en nodig iedereen uit want het feestje is bij jou en eten jullie een lekkere bietjes dip met knoflookbrood.

Naar recept gaan
Bietjes dip met knoflookbrood

Voor 1 bakje bietjesdip heb je nodig:

  • 1 grote gekookte biet
  • 115 gram geitenkaas
  • 3 takjes verse peterselie
  • vers gemalen zwarte peper
  • geschaafde amandelen
Voor het knoflookstokbrood heb je nodig:
  • een dik stokbrood
  • verse teentjes knoflook
  • persillade
  • knoflookpoeder
  • olijfolie

En zo maak je het:

Bietjes millefeuille met geitenroomkaas

-We maken eerst de dip zodat alle smaken lekker kunnen intrekken. Je kunt zelf een biet koken maar bijvoorbeeld een gekookte biet kopen is net zo makkelijk.

-Snij de biet in blokjes en doe deze daarna in een keukenmachine, samen met de verse geitenkaas en de takjes peterselie. Breng op smaak met vers gemalen peper en eventueel wat zout. Pulseer of maal tot het een gladde mousse is. Het hoeft niet helemaal glad gemalen te worden.

-Schep dan het geheel in een bakje en strooi er wat geschaafde amandelen op, de dip is nu klaar je kunt hem tot gebruik in de koelkast zetten.

Het stokbrood voor de bietjes dip met knoflookbrood

-Snij het verse stokbrood in langwerpige plakjes.

-Maak vervolgens een paar teentjes knoflook schoon en snij ze door het midden. Smeer de stokbroodjes er mee in. Daarna druppel je wat olijfolie erop. Lekker op beide zijdes.

-Strooi wat persillade en knoflookpoeder op het stokbrood en daarna leg je ze op een hete BBQ. ( Een grillpan of grill-ijzer kan natuurlijk óók.)

Bietjes dip met knoflookbrood

Ik kreeg een mooi compliment van mijn man, die is nooit zo van de dipjes op zijn brood: Maar deze bietjes dip met knoflookbrood kreeg een dikke duim omhoog. Dus goedgekeurd en : Heerlijk Happen!

Meer recepten zoals deze bietjes dip met knoflookbrood? probeer dan deze eens.

Bietjes dip met knoflookbrood

Bietjes dip met knoflookbrood

Wij gaan aan de slag met bietjes en geitenkaas!
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bieten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 bakje
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • BBQ

Ingrediënten:

  • 1 grote gekookte biet
  • 115 gram geitenkaas
  • 3 takjes verse peterselie
  • vers gemalen zwarte peper
  • geschaafde amandelen
  • 1 dik stokbrood
  • 2 verse teentjes knoflook
  • persillade
  • knoflookpoeder
  • olijfolie

En zo maak je het:

  • We maken eerst de dip zodat alle smaken lekker kunnen intrekken. Je kunt zelf een biet koken maar bijvoorbeeld een gekookte biet kopen is net zo makkelijk.Bietjes dip met knoflookbrood
  • Snij de biet in blokjes en doe deze daarna in een keukenmachine, samen met de verse geitenkaas en de takjes peterselie. Breng op smaak met vers gemalen peper en eventueel wat zout. Pulseer of maal tot het een gladde mousse is. Het hoeft niet helemaal glad gemalen te worden.
  • Schep dan het geheel in een bakje en strooi er wat geschaafde amandelen op, de dip is nu klaar je kunt hem tot gebruik in de koelkast zetten.
  • Het stokbrood voor de bietjes dip met knoflookbrood
  • Snij het verse stokbrood in langwerpige plakjes.
  • Maak vervolgens een paar teentjes knoflook schoon en snij ze door het midden. Smeer de stokbroodjes er mee in. Daarna druppel je wat olijfolie erop. Lekker op beide zijdes.
  • Strooi wat persillade en knoflookpoeder op het stokbrood en daarna leg je ze op een hete BBQ. ( Een grillpan of grill-ijzer kan natuurlijk óók.)
Wat vind je van dit recept?
bietjes dip met knoflookbrood

Meer recepten proberen zoals Bietjes dip met Knoflookbrood met persillade? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:

Bietjes tartaar met makreel filet of Baba ganoush met crackertjes of Griekse pantzaria salade

3 gedachten over “Bietjes dip met knoflookbrood”

  1. Pingback: Griekse pantzaria salade - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept