Estimated reading time: 3 minuten
Dit BBQ recept combineert een perfect gegrilde ribeye met een pittige marinade van limoen, knoflook en chilivlokken, die ook dienstdoet als frisse dressing voor een simpele salade. Is het echt een recept te noemen? Wel in ieder geval geef ik je de hoeveelheden voor de marinade die ook gelijk als dressing dient voor de salade. Een heerlijk eenvoudige salade met veel smaak want we gebruiken de coeur de boeuf tomaten. Alleen al de vorm van deze tomaten zien er uit als een feestje. En verder hangt het een beetje af van jouw grill kwaliteiten hoe perfect jouw pittige ribeye van de bbq komt! Natuurlijk kun je met een vleesthermometer aan de slag, ik heb het een beetje gegokt deze keer. Misschien ook wel een beetje ervaring wat hielp om hem perfect medium van de bbq af te krijgen.

Pittige ribeye van de bbq
Tips voor Kruiden
Mijn vaste leverancier zorgde weer voor alle kruiden en specerijen en in dit geval waren dat de chili vlokken. Voor een extra spice ervaring strooi je nog wat extra vlokken op je salade als je hem serveert. Zelf ben ik zeker pittige eten meer gaan waarderen door de jaren heen, maar liever niet té… wat verse peterselie maakt je salade af. Serveer met een lekker gepoft aardappeltje van de bbq of met een runder ribeye van de bbq, of een stukje stokbrood.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Pittige ribeye van de bbq
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 500 gram ribeye
- 2 tomaten - coeur de boeuf
- 1 sjalot - in ringen gesneden
- 1/2 krop ijsberg sla
Voor de marinade / dressing:
- 100 ml olijfolie
- 5 takjes peterselie
- 2 limoenen - uitgeperst
- 1 tl chilivlokken
- 2 tl zout - naar smaak
- 1 tl peper - naar smaak
- 3 tenen knoflook - uitgeperst
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Steek je bbq en laat hem op temperatuur komen.
- Pers de limoenen, knijp de knoflook tenen uit, hak de peterselie fijn en mix het geheel met alle ingrediënten voor de marinade. Smeer de ribeyes er mee in en laat even marineren.
- Snij de sla, tomaten en sjalot.
- Grill het vlees op je bbq naar eigen wens wat gaarheid betreft, ik ga altijd voor medium. Laat het vlees even rusten voor je het aansnijdt.
- Maak de salade op op de borden en druppel wat van de marinade erover. Snijdt het vlees aan en leg dat op de salade en serveer direct.
- Heerlijk Happen!
Fire up the grill, het bbq seizoen is weer van start, en we kunnen weer lekker buiten in de tuin of op het balkon of terras eten. ik heb hier nog een aantal fijne andere gerechten voor je:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!