Woknoedels met biefstuk en broccoli

Woknoedels met biefstuk en broccoli

Geschatte leestijd: 4 minuten

Voorheen at ik nooit zo vaak noedels maar tegenwoordig komen ze hier wat vaker op tafel. Wat ik vooral niet lekker vindt van de Oosterse keuken is het gebruik van gember. In deze woknoedels met biefstuk en broccoli ga je dat dus ook niet terug vinden. Wel genoeg andere lekkere ingrediënten dus lekker wordt het sowieso. De marinade voor de biefstuk maken we zelf. Dat is helemaal niet moeilijk en geeft het vlees zeker lekker veel smaak. noedels woknoedels gerecht recept

Woknoedels met biefstuk en broccoli
Heerlijke noedels met biefstuk.

En zo maak je de Woknoedels met biefstuk en broccoli:

-We beginnen met de woksaus en de marinade. Zo heb je de meeste ingrediënten van je lijst verwerkt en kunnen zowel de marinade en de woksaus lekker op smaak komen. De marinade klop je in een kom tot een gladde saus. Dit doe je ook met de woksaus. Zorg dat je hier alles hard genoeg hebt geklopt zodat alle bloem helemaal is opgelost. Je wilt geen klontertjes natuurlijk.

Woknoedels met biefstuk en broccoli
De biefstuk met de ui en de helft van de woksaus.

-De biefstuk snijdt je in kleine blokjes van zo’n twee bij twee centimeter. Doe de blokjes in een kom en voeg hier de marinade aan toe. Laat het geheel lekker een uurtje staan.

-Intussen snijden we de broccoli in kleine roosjes en de uien in kwarten. Bewaar ze in aparte bakjes. noedels woknoedels gerecht recept

Het vlees bakken

-Neem een grote wok erbij en verhit deze goed. Doe er dan een beetje wokolie in en roerbak eerst de broccoli en zet deze daarna apart. Dan doe je de uien in de wok en na een paar minuutjes voeg je het vlees toe. Blijf dit omscheppen zodat het vlees rondom mooi bruin wordt. Ik hou niet van doorgebakken biefstuk dus ik heb dit niet te lang gedaan. Voeg nu de helft van de woksaus toe en roer dit door het vlees.

-Nu is het tijd om de broccoli en de noedels in de wok erbij te doen. Schep alles goed om zodat er overal saus zit. Je voegt als laatste de rest van de woksaus toe. Schep het geheel daarna om en om zodat de noedels lekker warm zijn.

Woknoedels met biefstuk en broccoli

Woknoedels met biefstuk en broccoli
Een lekkere wok vol.

Als laatste pak je de kommen erbij en schep je in elke kom de woknoedels met biefstuk en broccoli. Garneer het geheel met de geraspte kokos en een schijfje limoen.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Woknoedels met biefstuk en broccoli

Woknoedels met biefstuk en broccoli

oorheen at ik nooit zo vaak noedels maar tegenwoordig komen ze hier wat vaker op tafel. Wat ik vooral niet lekker vindt van de Oosterse keuken is het gebruik van gember.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 28 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: noodles
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 60kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 4 biefstukken
 • 2 stronken broccoli
 • 2 witte uien
 • 2 zakjes woknoedels Conimex
 • geraspte kokos
 • 1 limoen

Voor de marinade heb je nodig:

 • 2 el wokolie - kruidige olie
 • 2 el sojasaus
 • 1 el water
 • 1 el aardappelzetmeel
 • 1 tl bruine suiker
 • 1/2 theelepel baking soda
 • 1 el knoflookpoeder - fijn

Voor de woksaus heb je nodig:

 • 75 ml sojasaus - zoutloos
 • 3 eetlepels runderboullion
 • 3 tenen knoflook - fijngehakt
 • 1 mespunt piri piri
 • 1 el rijstazijn
 • 2 el bloem
 • 3 el wokolie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • We beginnen met de woksaus en de marinade. Zo heb je de meeste ingrediënten van je lijst verwerkt en kunnen zowel de marinade en de woksaus lekker op smaak komen. De marinade klop je in een kom tot een gladde saus. Dit doe je ook met de woksaus. Zorg dat je hier alles hard genoeg hebt geklopt zodat alle bloem helemaal is opgelost. Je wilt geen klontertjes natuurlijk.
 • De biefstuk snijdt je in kleine blokjes van zo’n twee bij twee centimeter. Doe de blokjes in een kom en voeg hier de marinade aan toe. Laat het geheel lekker een uurtje staan.
 • Intussen snijden we de broccoli in kleine roosjes en de uien in kwarten. Bewaar ze in aparte bakjes.

Het vlees bakken

 • Neem een grote wok erbij en verhit deze goed. Doe er dan een beetje wokolie in en roerbak eerst de broccoli en zet deze daarna apart. Dan doe je de uien in de wok en na een paar minuutjes voeg je het vlees toe. Blijf dit omscheppen zodat het vlees rondom mooi bruin wordt. Ik hou niet van doorgebakken biefstuk dus ik heb dit niet te lang gedaan. Voeg nu de helft van de woksaus toe en roer dit door het vlees.
 • Nu is het tijd om de broccoli en de noedels in de wok erbij te doen. Schep alles goed om zodat er overal saus zit. Je voegt als laatste de rest van de woksaus toe. Schep het geheel daarna om en om zodat de noedels lekker warm zijn.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Woknoedels met biefstuk en broccoli? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

noedels woknoedels gerecht recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Woknoedels met biefstuk en broccoli

7 gedachten over “Woknoedels met biefstuk en broccoli”

 1. Pingback: Woknoedels met kippendij spiesjes - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Roerbak noedels met beef en edamame boontjes - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Reeën biefstuk met bloemkoolpuree - Heerlijke Happen

 4. Pingback: Huisgemaakte kalfsjus van kalfsschenkel - Heerlijke Happen

 5. Pingback: Gebakken Udon noodles met beef - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept