Woknoedels met biefstuk en broccoli

Woknoedels met biefstuk en broccoli

oorheen at ik nooit zo vaak noedels maar tegenwoordig komen ze hier wat vaker op tafel. Wat ik vooral niet lekker vindt van de Oosterse keuken is het gebruik van gember.
Woknoedels met biefstuk en broccoli

Voorheen at ik nooit zo vaak noedels maar tegenwoordig komen ze hier wat vaker op tafel. Wat ik vooral niet lekker vindt van de Oosterse keuken is het gebruik van gember. In deze woknoedels met biefstuk en broccoli ga je dat dus ook niet terug vinden. Wel genoeg andere lekkere ingrediënten dus lekker wordt het sowieso. De marinade voor de biefstuk maken we zelf. Dat is helemaal niet moeilijk en geeft het vlees zeker lekker veel smaak.

Dit heb je nodig voor de Woknoedels met biefstuk en broccoli

  • 4 biefstukken
  • 2 stronken broccoli
  • 2 witte uien
  • 2 zakjes woknoedels Conimex
  • geraspte kokos
  • 1 limoen
Voor de marinade heb je nodig:
  • 2 el wokolie (kruidige olie)
  • 2 el sojasaus
  • 1 el water
  • 1 el aardappelzetmeel
  • 1 tl bruine suiker
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1 el knoflookpoeder (fijn)
Voor de woksaus heb je nodig:
  • 75 ml sojasaus ( zoutloos)
  • 3 eetlepels runderboullion
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 mespunt piri piri
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el bloem
  • 3 el wokolie
Woknoedels met biefstuk en broccoli
Heerlijke noedels met biefstuk.

En zo maak je de Woknoedels met biefstuk en broccoli:

-We beginnen met de woksaus en de marinade. Zo heb je de meeste ingrediënten van je lijst verwerkt en kunnen zowel de marinade en de woksaus lekker op smaak komen. De marinade klop je in een kom tot een gladde saus. Dit doe je ook met de woksaus. Zorg dat je hier alles hard genoeg hebt geklopt zodat alle bloem helemaal is opgelost. Je wilt geen klontertjes natuurlijk.

-De biefstuk snijdt je in kleine blokjes van zo’n twee bij twee centimeter. Doe de blokjes in een kom en voeg hier de marinade aan toe. Laat het geheel lekker een uurtje staan.

-Intussen snijden we de broccoli in kleine roosjes en de uien in kwarten. Bewaar ze in aparte bakjes.

Woknoedels met biefstuk en broccoli
De biefstuk met de ui en de helft van de woksaus.
Het vlees bakken

-Neem een grote wok erbij en verhit deze goed. Doe er dan een beetje wokolie in en roerbak eerst de broccoli en zet deze daarna apart. Dan doe je de uien in de wok en na een paar minuutjes voeg je het vlees toe. Blijf dit omscheppen zodat het vlees rondom mooi bruin wordt. Ik hou niet van doorgebakken biefstuk dus ik heb dit niet te lang gedaan. Voeg nu de helft van de woksaus toe en roer dit door het vlees.

-Nu is het tijd om de broccoli en de noedels in de wok erbij te doen. Schep alles goed om zodat er overal saus zit. Je voegt als laatste de rest van de woksaus toe. Schep het geheel daarna om en om zodat de noedels lekker warm zijn.

Woknoedels met biefstuk en broccoli

Woknoedels met biefstuk en broccoli

oorheen at ik nooit zo vaak noedels maar tegenwoordig komen ze hier wat vaker op tafel. Wat ik vooral niet lekker vindt van de Oosterse keuken is het gebruik van gember.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: noodles
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

  • 4 biefstukken
  • 2 stronken broccoli
  • 2 witte uien
  • 2 zakjes woknoedels Conimex
  • geraspte kokos
  • 1 limoen

Voor de marinade heb je nodig:

  • 2 el wokoliekruidige olie
  • 2 el sojasaus
  • 1 el water
  • 1 el aardappelzetmeel
  • 1 tl bruine suiker
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1 el knoflookpoederfijn

Voor de woksaus heb je nodig:

  • 75 ml sojasauszoutloos
  • 3 eetlepels runderboullion
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 mespunt piri piri
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el bloem
  • 3 el wokolie

En zo maak je het:

  • We beginnen met de woksaus en de marinade. Zo heb je de meeste ingrediënten van je lijst verwerkt en kunnen zowel de marinade en de woksaus lekker op smaak komen. De marinade klop je in een kom tot een gladde saus. Dit doe je ook met de woksaus. Zorg dat je hier alles hard genoeg hebt geklopt zodat alle bloem helemaal is opgelost. Je wilt geen klontertjes natuurlijk.
  • De biefstuk snijdt je in kleine blokjes van zo’n twee bij twee centimeter. Doe de blokjes in een kom en voeg hier de marinade aan toe. Laat het geheel lekker een uurtje staan.
  • Intussen snijden we de broccoli in kleine roosjes en de uien in kwarten. Bewaar ze in aparte bakjes.

Het vlees bakken

  • Neem een grote wok erbij en verhit deze goed. Doe er dan een beetje wokolie in en roerbak eerst de broccoli en zet deze daarna apart. Dan doe je de uien in de wok en na een paar minuutjes voeg je het vlees toe. Blijf dit omscheppen zodat het vlees rondom mooi bruin wordt. Ik hou niet van doorgebakken biefstuk dus ik heb dit niet te lang gedaan. Voeg nu de helft van de woksaus toe en roer dit door het vlees.
  • Nu is het tijd om de broccoli en de noedels in de wok erbij te doen. Schep alles goed om zodat er overal saus zit. Je voegt als laatste de rest van de woksaus toe. Schep het geheel daarna om en om zodat de noedels lekker warm zijn.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Woknoedels met biefstuk en broccoli

Woknoedels met biefstuk en broccoli
Een lekkere wok vol.

Als laatste pak je de kommen erbij en schep je in elke kom de woknoedels met biefstuk en broccoli. Garneer het geheel met de geraspte kokos en een schijfje limoen: Heerlijk Happen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Woknoedels met biefstuk en broccoli? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept