geroosterde tomaten van de bbq

Geroosterde tomaten van de BBQ

Geroosterde tomaten van de BBQ

Vandaag gaan we geroosterde tomaten maken. Simpele gerechten. In een wereld vol met keuzes en zoveel ingrediënten is het wel eens moeilijk kiezen. Je wilt graag zoveel smaak aan je gerecht geven en zorgen dat iedereen lekker eet. Er zijn zoveel kruiden en specerijen dat we de basis wel eens vergeten. Gewoon hele goede producten die al genoeg smaak van zichzelf hebben. Ik kocht op de markt verschillende tomaten voor de gegrilde tomaten bbq en bedacht dat ik deze lekker op de BBQ wilde roosteren. Zonder al te veel opsmuk en gewoon puur natuur. De bereiding is dus ook super simpel en kan gewoon niet misgaan! Natuurlijk kan het ook in een oven bereidt worden als het even geen mooi weer is. Maar nu dus lekkere geroosterde tomaten van de BBQ. Tomaten salade grillen BBQ

Voor één ovenschaal heb je nodig:

  • verschillende soorten tomaten
  • olijfolie
  • 5 knoflook tenen
  • verse basilicum
  • vers gemalen peper
  • mozzarella bolletjes

En zo maak je de geroosterde tomaten:

-Neem een ovenschaal erbij en doe hier de schoongewassen tomaten in. Kies dus voor verschillende tomaten om zo extra smaak aan je gerecht te geven.

-Pel vervolgens de knoflooktenen en snij ze in stukken. Doe deze in de ovenschaal erbij. Druppel wat olijfolie erover en maal met een pepermolen wat verse gemalen peper erop.

-Zet deze dan op het rooster van de BBQ en grill tot de tomaten een beetje open-ploppen.

-Haal de schaal ( of het ovenblik) van het rooster en laat het even wat afkoelen.

-Als laatste voeg je de bolletjes mozzarella toe en garneer je het geheel met de verse blaadjes basilicum en wat olijfolie en peper.

Geroosterde tomaten van de BBQ

Serveer ten slotte de gegrilde tomaten bbq met een fijn stuk brood en een lekker wijntje en : Heerlijk Happen!

Deze tomaten voor het recept geroosterde tomaten maken heb ik gekocht op de markt in Frankrijk, in Nederland zou ik het vragen aan je groenteboer of hij mooie rijpe tomaten voor je heeft.

Geroosterde tomaten van de BBQ

Geroosterde tomaten van de BBQ

Ik kocht op de markt verschillende tomaten en bedacht dat ik deze lekker op de BBQ wilde roosteren.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 44 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: tomaten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 6kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • tomaten - verschillende soorten
  • olijfolie
  • 5 knoflook tenen
  • verse basilicum
  • vers gemalen peper
  • 1 zak mozzarella bolletjes

En zo maak je het:

  • Neem een ovenschaal erbij en doe hier de schoongewassen tomaten in. Kies dus voor verschillende tomaten om zo extra smaak aan je gerecht te geven.
  • Pel vervolgens de knoflooktenen en snij ze in stukken. Doe deze in de ovenschaal erbij. Druppel wat olijfolie erover en maal met een pepermolen wat verse gemalen peper erop.
  • Zet deze dan op het rooster van de BBQ en grill tot de tomaten een beetje open-ploppen.
  • Haal de schaal ( of het ovenblik) van het rooster en laat het even wat afkoelen.
  • Als laatste voeg je de bolletjes mozzarella toe en garneer je het geheel met de verse blaadjes basilicum en wat olijfolie en peper.
  • Geroosterde tomaten van de BBQGeroosterde tomaten van de BBQ
  • Serveer ten slotte de geroosterde tomaten met een fijn stuk brood en een lekker wijntje.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer recepten proberen zoals Geroosterde tomaten van de BBQ? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:

Saffraan rijstsalade met rozijntjes of Een boterzacht Hawaï hammetje of Harissa naanpizza met buffelmozzarella

Tomaten salade grillen BBQ

11 gedachten over “Geroosterde tomaten van de BBQ”

  1. Pingback: Geroosterde tomatensoep en croute - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Tomatensalade met Italiaanse kruiden - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Hartige ontbijt cruffin met tomaat - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Chimichurri recept van Jord Althuizen - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Mijn favoriete BBQ recepten voor deze zomer - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Boterzachte maiskolf van de BBQ - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Een heel dagmenu met één apparaat - Heerlijke Happen

  8. Pingback: Gemarineerde kippendij op geroosterde toast - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept