Geroosterde tomaten van de BBQ

Geroosterde tomaten van de BBQ

Geroosterde tomaten van de BBQ

Simpele gerechten. In een wereld vol met keuzes en zoveel ingrediënten is het wel eens moeilijk kiezen. Je wilt graag zoveel smaak aan je gerecht geven en zorgen dat iedereen lekker eet. Er zijn zoveel kruiden en specerijen dat we de basis wel eens vergeten. Gewoon hele goede producten die al genoeg smaak van zichzelf hebben. Ik kocht op de markt verschillende tomaten en bedacht dat ik deze lekker op de BBQ wilde roosteren. Zonder al te veel opsmuk en gewoon puur natuur. De bereiding is dus ook super simpel en kan gewoon niet misgaan! Natuurlijk kan het ook in een oven bereidt worden als het even geen mooi weer is. Maar nu dus lekkere geroosterde tomaten van de BBQ.

Voor één ovenschaal heb je nodig:Geroosterde tomaten van de BBQ

  • verschillende soorten tomaten
  • olijfolie
  • 5 knoflook tenen
  • verse basilicum
  • vers gemalen peper
  • mozzarella bolletjes

En zo maak je het:

-Neem een ovenschaal erbij en doe hier de schoongewassen tomaten in. Kies dus voor verschillende tomaten om zo extra smaak aan je gerecht te geven.

-Pel vervolgens de knoflooktenen en snij ze in stukken. Doe deze in de ovenschaal erbij. Druppel wat olijfolie erover en maal met een pepermolen wat verse gemalen peper erop.

-Zet deze dan op het rooster van de BBQ en grill tot de tomaten een beetje open-ploppen.

-Haal de schaal ( of het ovenblik) van het rooster en laat het even wat afkoelen.

-Als laatste voeg je de bolletjes mozzarella toe en garneer je het geheel met de verse blaadjes basilicum en wat olijfolie en peper.

Geroosterde tomaten van de BBQGeroosterde tomaten van de BBQ

Serveer ten slotte de geroosterde tomaten met een fijn stuk brood en een lekker wijntje en : Heerlijk Happen!

 

Deze tomaten heb ik gekocht op de markt in Frankrijk, in Nederland zou ik het vragen aan je groenteboer of hij mooie rijpe tomaten voor je heeft.

1 gedachte over “Geroosterde tomaten van de BBQ”

  1. Pingback: De allerbeste barbecue wijnen - Heerlijke Happen

Reacties zijn gesloten.