Courgetti noodles met biefstukreepjes

Courgetti noodles met biefstukreepjes

Geschatte leestijd: 3 minuten

Echte noodles vervangen met groente. Ik was een beetje sceptisch toen ik aan dit receptje begon. Dat kan toch niks zijn? Maar niets bleek minder waar want we hebben daadwerkelijk heerlijk gegeten. Ook mijn man zei tegen mij dat hij de noodles helemaal niet miste in dit recept. En dat is weer een flinke opsteker voor Liesbeth Booij, zij zette dit recept in haar #kickstartjevetverbranding programma. Die week loopt nu op zijn einde en ik kan alleen maar zeggen dat we goed gegeten hebben. biefstukreepjes recept bakken

Ik heb wel één grote aanpassing gedaan in dit recept en dat is het vervangen van de kip voor biefstuk. Omdat het best veel kipfilet is wat je eet in dit menu heb ik gekozen voor een lekker biefstukje voor de afwisseling. Dus snel aan de slag met deze courgetti noodles met biefstukreepjes!

Courgetti noodles met biefstukreepjes

En zo maak je het:

-We beginnen eerst met alle groente klaar te maken. Neem de courgette erbij en draai hier courgetti van. Maak het rode pepertje schoon en snij is hele fijne stukjes. Ontdoe ook de paprika van zijn pitjes en witte draden en snij hiervan lange reepjes door hem in de lengte te snijden. De paksoi moet je eerst goed wassen en daarna snij je de kont eraf. Ik haalde ook wat van de grote groene bladeren weg.

-Neem een koekenpan erbij en doe hierin de kokosolie. Laat deze heet worden en voeg dan de fijngehakte knoflook en rode peper toe. Zet het vuur laag en laat het een paar minuutjes bakken zodat ze hun smaak afgeven. De knoflook wordt zo lekker krokant, met een schuimspaan schep je de knoflook uit de pan en leg dit op een schoteltje.

-Nu pak je de biefstukken erbij. Deze heb je in reepjes gesneden en ze zijn natuurlijk op kamertemperatuur. Zet het vuur van de koekenpan weer hoog en bak al omscheppend de biefstukreepjes gaar. Ik deed ze twee minuten zodat ze lekker medium gebakken zijn. Ook deze leg je even apart tot gebruik.

-Maak een sausje van de honing en de soja, voeg nog wat vergemalen peper toe.

Courgetti noodles met biefstukreepjes

-Zit er niet meer zoveel olie in de pan doe dan nog 1 el kokosolie in de pan erbij. Nu doe je eerst de paksoi en puntpaprika in de pan en roerbak tot ze zacht worden. Als laatste voeg je de courgetti toe en roerbak deze een minuutje mee. Schenk er het sausje overheen en mix het geheel door elkaar.  biefstukreepjes recept

Courgetti noodles met biefstukreepjes

Pak je kommetjes erbij en schep eerst de groenten in het bakje. Leg ten slotte de biefstukreepjes erop en strooi hier de rode peper en knoflook op. Eventueel kun je er ook nog wat nootjes op strooien.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Courgetti noodles met biefstukreepjes

Courgetti noodles met biefstukreepjes

Echte noodles vervangen met groente. Ik was een beetje sceptisch toen ik aan dit receptje begon. Dat kan toch niks zijn? Maar niets bleek minder waar want we hebben daadwerkelijk heerlijk gegeten. Ook mijn man zei tegen mij dat hij de noodles helemaal niet miste in dit recept.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 25 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: courgetti, rundvlees
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 434kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 2 kogelbiefstukken
 • 1 courgette - grote
 • 1 bakje taugé
 • 1 rood pepertje - klein
 • 2 tenen knoflook
 • 4 el sojasaus
 • 1 el honing
 • 1 el kokosolie
 • 1 rode puntpaprika
 • 1 stronk baby paksoi

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • We beginnen eerst met alle groente klaar te maken. Neem de courgette erbij en draai hier courgetti van. Maak het rode pepertje schoon en snij is hele fijne stukjes. Ontdoe ook de paprika van zijn pitjes en witte draden en snij hiervan lange reepjes door hem in de lengte te snijden. De paksoi moet je eerst goed wassen en daarna snij je de kont eraf. Ik haalde ook wat van de grote groene bladeren weg.
 • Neem een koekenpan erbij en doe hierin de kokosolie. Laat deze heet worden en voeg dan de fijngehakte knoflook en rode peper toe. Zet het vuur laag en laat het een paar minuutjes bakken zodat ze hun smaak afgeven. De knoflook wordt zo lekker krokant, met een schuimspaan schep je de knoflook uit de pan en leg dit op een schoteltje.
 • Nu pak je de biefstukken erbij. Deze heb je in reepjes gesneden en ze zijn natuurlijk op kamertemperatuur. Zet het vuur van de koekenpan weer hoog en bak al omscheppend de biefstukreepjes gaar. Ik deed ze twee minuten zodat ze lekker medium gebakken zijn. Ook deze leg je even apart tot gebruik.
 • Maak een sausje van de honing en de soja, voeg nog wat vergemalen peper toe.
 • Zit er niet meer zoveel olie in de pan doe dan nog 1 el kokosolie in de pan erbij. Nu doe je eerst de paksoi en puntpaprika in de pan en roerbak tot ze zacht worden. Als laatste voeg je de courgetti toe en roerbak deze een minuutje mee. Schenk er het sausje overheen en mix het geheel door elkaar. Courgetti noodles met biefstukreepjes
 • Courgetti noodles met biefstukreepjes
 • Pak je kommetjes erbij en schep eerst de groenten in het bakje. Leg ten slotte de biefstukreepjes erop en strooi hier de rode peper en knoflook op. Eventueel kun je er ook nog wat nootjes op strooien
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals courgetti noodles met biefstukreepjes? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

biefstukreepjes recept bakken

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Courgetti noodles met biefstukreepjes

5 gedachten over “Courgetti noodles met biefstukreepjes”

 1. Pingback: Courgetti met gebakken kip en persillade - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Vitello salade met courgetti met ansjovis - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Courgetti spirelli bolognese met runder gehakt - Heerlijke Happen

 4. Pingback: Zalm uit de oven met courgetti en paprika's - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept