Steak van de grill

Estimated reading time: 3 minuten

Ben jij net als ik ook zo’n liefhebber van een perfect gegrilde steak van de barbecue? Een goede biefstuk heeft eigenlijk niet veel nodig. Laat het vlees op kamertemperatuur komen, breng op smaak met zout en peper en grill het naar jouw wens. Serveer met heerlijke bijgerechten zoals een smaakvolle chimichurri-saus, pittige pepersaus, gegrilde groenten en eventueel een portie knapperige frietjes. Op deze manier kunnen we echt optimaal genieten van dit klassieke gerecht! Het is absoluut de moeite waard om je vlees bij een ambachtelijke slager te halen en het precies te grillen zoals je het lekker vindt. (Maar let op, niet te lang bakken, dat zal niemand blij maken 😉) Steak van de grill biefstuk grillen

Steak van de grill

Steak van de grill biedt een ongeëvenaard genot voor de smaakpapillen. De intense hitte van de grill resulteert in een heerlijk sappige en malse textuur, terwijl het grillrooster een karakteristieke rokerige smaak toevoegt. Het grillen zorgt ervoor dat het vlees een aantrekkelijke korst ontwikkelt, die een knapperig contrast biedt met de sappige binnenkant. Bovendien komen de natuurlijke smaken en aroma’s van het vlees volledig tot hun recht, waardoor elke hap een ware smaakexplosie is. Kortom, steak van de grill vormt de ultieme culinaire ervaring!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Een heel dagmenu met één apparaat

Steak van de grill

Een perfect gegrilde steak met gegrilde groenten.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 78 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: courgette, paprika, steak, ui
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 ( Angus ) steaks
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 ui

Voor de pikante saus:

  • 2 verse peterselie takjes
  • 50 ml olijfolie
  • 1 rood pepertje
  • zout / peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Was en snijd de groenten in plakken of reepjes.
  • Verwarm de grill.
  • Hak de peterselie fijn, ook het pepertje, haal wel even de zaadlijsten eruit. Doe dit in een kommetje en breng op smaak met peper en zout en giet de olijfolie erbij.
  • Grill de groenten tot ze mooi gaar zijn. ( Houd ze warm in je oven op warmhoudstand. )
  • Strooi wat peper en zout op de steaks en stel de grill op het juiste stukje vlees in.
  • Serveer met wat gebakken aardappeltjes en de gegrilde groenten.
  • Heerlijk Happen!
Tip: Je kunt een lekker pepersausje maken bij de steak, of maak eens en pittige chilisaus erbij. 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Probeer eens deze heerlijke biefstuk gecombineerd met verse roerbak groenten

Lekker en eenvoudig een heerlijke biefstuk met aardappel chips

Een lekkere biefstuk kun je ook bereiden op de BBQ. Heerlijke limousine steak

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Steak biefstuk grillen van de grill

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Steak van de grill

Eén gedachte over “Steak van de grill”

4.94 from 78 votes (77 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept