Tips voor de Aziatische keuken

Tips voor de Aziatische keuken

Geschatte leestijd: 4 minuten

Trek in iets nieuws? Hier zijn wat kenmerken van de Aziatische keuken 

Het is altijd leuk om weer op zoek te gaan naar nieuwe gerechten. Misschien ben je al bekend met veel gerechten of wil je nu pas gaan experimenteren. Het maakt niet uit, want gelukkig is er genoeg om uit te kiezen. De Aziatische keuken is erg populair en je ziet steeds meer recepten ervan. Je kent misschien de bekende sushi en rijst, maar tegenwoordig kun je zelfs instant noodles online bestellen. Het is allemaal mogelijk, maar er valt nog veel meer te ontdekken over de heerlijke gerechten van over de hele wereld. Fijne tips voor de Aziatische keuken dus!

Rijst en noodles

Eigenlijk is het al een beetje genoemd, maar de Aziatische keuken staat vooral bekend om het gebruik van rijst en noedels in de maaltijden. Er zijn dan ook veel verschillende soorten om mee te koken, zoals woknoedels en eiermie. Je kunt eens kijken bij bedrijven zoals Asian Food Lovers als je op zoek bent naar recepten en ingrediënten. Het is niet vreemd dat deze producten populair zijn, omdat ze veel koolhydraten bevatten en eigenlijk zorgen voor een goede basis voor elk gerecht. Ze hebben van nature namelijk geen smaak, waardoor je ermee kunt doen wat je wilt. Je kunt ze elke gewenste smaak geven en combineren met verschillende groenten en vlees.

Spicey miso noodle beef soep

Kruiden 

Smaak krijg je uiteraard door kruiden en specerijen te gebruiken. Vooral in de Thaise keuken proef je een verscheidenheid aan smaken. Dit kan variëren van zoet tot zout en uiteindelijk zorgt het voor de perfecte balans. Veel voorkomende kruiden in Aziatische gerechten zijn koriander en gember, maar er zijn nog veel meer te noemen. Je kunt er nooit genoeg van krijgen, en daarom onderscheidt deze keuken zich ook zo van de rest. Er is voldoende informatie over te vinden, dus het kan helpen om op zoek te gaan naar kruiden die je lekker vindt. Zo ontdek je wat voor heerlijke gerechten je ermee kunt bereiden en weet je zeker dat het iets is wat je zelf ook lekker vindt.

Sushi met warmgerookte zalm

Populaire gerechten en tips voor de Aziatische keuken

De bekendste kenmerken zijn eigenlijk de populaire gerechten die je kent of wellicht nog wilt proeven. De Japanse keuken staat uiteraard bekend om sushi, maar ramen verschijnen ook steeds vaker op menukaarten. Met een Indiase curry kun je ook nooit verkeerd gaan, en vooral nu wordt dit steeds populairder. Op internet worden er video’s gemaakt van mensen die voor het eerst kennismaken met de Indiase keuken, en de curry mag daarbij niet ontbreken. Een laatste voorbeeld komt uit de Chinese keuken, die tevens een van de oudste keukens ter wereld is, wat het extra bijzonder maakt. Hapjes zijn hier erg geliefd, met name loempia’s en dumplings. Ze vormen het perfecte voorgerecht en stellen nooit teleur. Kortom, er is genoeg om uit te kiezen.

visballetjes met zoetzure saus

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Blog » Tips voor de Aziatische keuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *