Zomertips voor een zomer in balans

Zomertips voor een zomer in balans

Geschatte leestijd: 3 minuten

Elk jaar is het weer zo ver: we beginnen ons een paar maanden voor de zomer druk te maken over ons lichaam. Iedereen wil graag een summerbody om vol zelfvertrouwen de stranden te kunnen bewandelen. Toch is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Hoewel de eerste week meestal prima te doen is, glippen veel mensen na verloop van tijd weer terug in hun oude gewoontes. Als je je gezonde gewoontes niet vol kunt houden, wordt het lastig om je doelen te bereiken. In dit artikel gaan we je wat zomertips voor een zomer in balans aanreiken die het makkelijker maken om jouw doelen te bereiken.

Ontdek je pijnpunten

Als het op eten en gezondheid aankomt, kan het best zo zijn dat je je eigen patronen niet zo goed kent. Je leeft, eet en beweegt op een bepaalde manier, maar heb je er wel eens over nagedacht hoe jouw patronen er echt uitzien? Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je consequent te weinig drinkt, steeds vaker de auto pakt of veel grotere porties eet dan dat je eigenlijk nodig hebt. Op het moment dat je gezonder probeert te worden, gaat het niet alleen om afvallen of aankomen: je moet je leefstijl aanpassen.

Dit kan alleen maar door je oude gewoontes te herkennen en te doorbreken. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Gebruik bijvoorbeeld een caloriecounter app om inzicht te krijgen in alles wat je eet. Hoeveel calorieën eet je op een dag? En krijg je wel voldoende eiwitten en gezonde vetten binnen? Je kunt ook gaan bijhouden hoeveel je drinkt en beweegt. Houd dit bij in een (digitaal) logboek.

Leef met de dag

Nu je inzicht hebt in je eigen gewoontes, wordt het een stuk makkelijker om je gedrag aan te passen. Je weet nu immers waar je pijnpunten liggen. Hoewel je het op deze manier makkelijker voor jezelf maakt, is het nog steeds een zwaar proces. Daarom is het belangrijk dat je kleine stappen durft te nemen. Probeer geen tijdsdruk op jezelf te leggen. Je moet namelijk leren om slechte patronen te doorbreken en goede gewoontes te implementeren. Op die manier kun je het langer volhouden en zijn je resultaten dus ook een stuk duurzamer. Je hebt een hoofddoel, maar probeer daarnaast ook microdoelen op te stellen. Bepaal elke dag wat je doel is. Je kunt bijvoorbeeld aan het begin van de dag met jezelf afspreken om een bepaald aantal calorieën te consumeren, de fiets te pakken of twee liter water te drinken. Op deze manier leer je jezelf goede gewoontes aan.

Beloon jezelf na deze zomertips voor een zomer in balans!

Het is erg mooi als je merkt dat je je leven aan het verbeteren bent. Je kunt jezelf – als extra motivatie – belonen. Spaar bijvoorbeeld geld, zodat je jezelf mooie nieuwe dames of  heren kleding kan geven, wanneer je een doel hebt bereikt. Je kunt jezelf ook belonen door een leuk uitje cadeau te doen of jezelf iets anders geven wat je al voor een lange tijd wilt hebben, maar te duur vindt. Door al deze simpele tips toe te passen, loop jij binnen no-time vol zelfvertrouwen op je slippers door het zand in je summerbody!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Blog » Zomertips voor een zomer in balans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *