Geschatte leestijd: 3 minuten
Drink jij in de zomer graag een glaasje sangria? Dan ga je deze winterse Pastis siroop sangria ook erg lekker vinden. Voor een ander recept hield ik wat siroop over en natuurlijk gooien we die niet weg! We maken deze sangria met sinaasappel, peer, appel en granaatappelpitjes. Allemaal vruchten die in deze tijd van het jaar op zijn best zijn. De specerijen zoals kaneel, steranijs en piment maken het helemaal af. Laat hem even in de koelkast staan zodat alle smaken goed tot zijn recht komen in je glas. sangria recept
Winterse Pastis siroop sangria
Zo zie je maar dat je ook in de winter kunt genieten van deze heerlijke drank. Ook in dit geval kun je met allerlei specerijen, en verse kruiden een heerlijk drankje maken. Rozemarijn, piment, steranijs, kaneel, we gebruikten het in de siroop, maar dus ook nog wat extra in de fles.
Piment, ook wel bekend als Jamaicaanse peper, is een specerij die bestaat uit kleine zaadjes, ronde bolletjes met een heerlijk aroma van kruidnagel, peper, kaneel en nootmuskaat. Het is een smaakvolle toevoeging aan gerechten en geeft ze een kruidige twist. Wat piment onderscheidt, is dat het niet scherp is, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over overweldigende pikante smaken.
Dus, als je op zoek bent naar een smaakvolle en pittige toevoeging aan je keuken, probeer dan eens piment! Ontdek de rijkdom van dit kruidige specerij en voeg het toe aan je favoriete gerechten voor een onvergetelijke smaakervaring.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Winterse Pastis siroop sangria
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 peer - klokhuis eruit, in kleine blokjes
- 1 appel - klokhuis eruit, in kleine blokjes
- 100 gram granaatappel pitjes
- 4 takjes rozemarijn
- 2 sinaasappels
- 750 ml rode wijn
- 250 ml spa rood
- 100 ml Pastis siroop
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst de siroop. Doe alles in een pan en breng aan de kook. Laat daarna rustig pruttelen tot de siroop is ingedikt tot de helft ongeveer. Met een schuimspaan haal je alle specerijen uit het pannetje, deze gebruiken we voor de sangria, doe ze in je glazen fles. De siroop laat je afkoelen, deze kun je in een glazen fles bewaren.
- Snijd de peer en appel in blokjes, verwijder de klokhuizen. Samen met de granaatappelpitjes en 1 in plakjes gesneden sinaasappel voeg je alles toe aan de fles.
- Schenk de wijn, spa en pastis siroop in de fles erbij en steek er 2 takjes rozemarijn bij. Laat een uurtje in de koelkast staan.
- Met de schil van de andere sinaasappel en wat rozemarijn kun je eventueel wat leuke decoratie voor je glazen maken.
- Cheers!
Andere lekkere drankjes maken? Probeer dan deze eens:
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk
sangria recept