Zaalouk Marokkaanse aubergine dip

Zaalouk Marokkaanse aubergine dip

Estimated reading time: 3 minuten

Een beetje pittig, heel veel smaak en ook nog eens super makkelijk gemaakt! Deze zaalouk Marokkaanse aubergine dip is een heerlijke toevoeging aan je bbq, je “mezze tafel”, of gewoon eens op een andere manier van je lunch te genieten! Lekker op een stokbroodje, een stukje flatbread of knapperige cracker. Het is een vegan gerechtje want we gebruiken alleen maar groente en wat fruit. Het lekkerste is het als je hem even een dagje laat staan. De smaken trekken dan echt goed in de geroosterde aubergines en dat is smullen maar!

Zaalouk Marokkaanse aubergine dip

Zaalouk Marokkaanse aubergine dip

Deze Zaalouk Marokkaanse aubergine dip kun je op verschillende manieren maken. Zo kun je de aubergines roosteren op de bbq rechtstreeks op de kolen, in de oven, of zelfs op je gaskookplaat. Als het vlees in de schil maar goed zacht wordt. Het “Smokey” effect van de bbq zal alleen maar extra smaak toevoegen. Je kunt hem een paar dagen in de koelkast bewaren. Doe dat wel in een afgesloten Tupperware doosje, en als je hem gaat eten laat dan eventjes op temperatuur komen op je aanrecht.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Zaalouk Marokkaanse aubergine dip

Zaalouk Marokkaanse aubergine dip

Een heerlijke kruidige dip!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 1 reactie
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Dip
Keuken: Marokkaans
Trefwoord: aubergine, chilipoeder, knoflook, komijn, koriander, tomaat
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • 400 gram gepelde tomaten - (1 blik)
  • 2 tenen knoflook - uitgeperst
  • 5 takjes peterselie - fijngehakt
  • 3 el olijfolie
  • 1 citroen - uitgeperst

Uit de kruidenlade:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Prik de aubergines in met een vork en leg ze in de oven op 210graden voor een 40tal minuten tot ze helemaal zacht zijn.
  • Zet de koekenpan op het vuur en verhit hem, schenk de olijfolie erin en schep dan de kruiden en knoflook erbij. Laat even bakken tot het lekker geurt en voeg dan de tomaten toe. Duw ze kapot met een houten spatel en breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur rustig pruttelen zodat het vocht van de tomaten een beetje verdampt.
  • Perse de citroen en voeg het sap aan het tomatenmengsel toe.
  • Haal de aubergines uit de oven en snijd ze door het midden en schrap al het vruchtvlees eruit en voeg dit aan je koekenpan toe. Duw met de spatel het vlees uit elkaar en vermeng goed met de tomaten. Voeg de peterselie toe.
  • Laat het geheel nog even pruttelen en doe dan in een schaal. Zowel warm als koud te serveren, en als je het een dag laat staan zijn de smaken er nóg beter ingetrokken.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Aubergine is een groente die van zichzelf niet heel veel smaak heeft. Maar daar heb ik wel een oplossing voor hoor, onderstaande gerechtjes bewijzen met de juiste kruiden en specerijen dat je een fantastisch gerechtje kunt maken!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Zaalouk Marokkaanse aubergine dip

Eén gedachte over “Zaalouk Marokkaanse aubergine dip”

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept