Geschatte leestijd: 3 minuten
Het mocht even wat voeten in de aarde hebben alvorens ik dit recept hier online had staan, maar hij is er hoor! Ik had hem eerst getest, vervolgens vergeten te fotograferen. Daarna nogmaals gemaakt maar vergeten de filmpjes te maken. Goed drie maal is scheepsrecht, en deze keer met zowel de foto’s als het filmpje. Overigens is deze zoete aardappel spinazie kipsalade erg lekker en dus zeker geen straf om hem meerdere malen te “moeten” eten. Als ik dan zelf een receptje mag aanraden dan zou dit er zeker één zijn! een heerlijke zoete aardappelsalade.
Zoete aardappel spinazie kipsalade
Om het ietsjes lichter te maken heb ik Hüttenkäse gebruikt in plaats van feta. Vind jij Hüttenkäse nou totaal niet lekker vervang het dan dus gewoon voor feta! Brokkel een 50 gram per bordje over de salade en dan smullen maar. Voor de kleur heb ik voor de oranje zoete aardappel gekozen, maar je kunt het ook maken met de paarse natuurlijk! Verder bracht ik ze op smaak met “baharat” dat is een licht pittige kruidenmix die super lekker ruikt en veel smaak geeft aan je gerechtje.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Zoete aardappel spinazie kipsalade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 350 gram kipfilet - in blokjes gesneden
- 350 gram zoete aardappel - geschild en in blokjes gesneden
- 200 gram spinazie
- 20 cherry tomaatjes
- 100 gram hüttenkäse
- 1 el baharat
- 1 el kipkruiden
- 1 el Persillade (kruidenmix)
- 2 el olijfolie
Voor de knoflooksaus:
- 3 el halvanaise
- 3 el magere yoghurt
- 1 teen knoflook - geperst
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Doe ze in een ovenschaal en druppel de olijfolie erover en bestrooi met de baharat kruidenmix. Even goed schudden en dan in de oven voor 25/30 minuutjes.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met de kipkruiden. Bak de kip in een koekenpan met wat olijfolie.
- Doe alle ingrediënten voor de saus in een kommetje en mix het geheel tot een sausje.
- Was de spinazie en maak goed droog in een slacentrifuge, of een theedoek.
- Doe de spinazie in de kommen en druppel er wat saus over. Schep de zoete aardappel en kip erop en bestrooi met de persillade kruiden. Maak af met de Hüttenkäse en eventueel wat verse peterselie.
- Heerlijk Happen!
Zoete aardappel, ik ben er dol op! Jij ook? Dan heb ik hier nog een aantal hele fijne recepten voor je die je zekers eens moet proberen. Deze aardappel leent zich om lekker op smaak te maken met kruiden en specerijen.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Zoete aardappel spinazie kipsalade zoete aardappelsalade
Verassende combinatie is dit!