Zoete pastis Niçois cocktail

Zoete pastis Niçois cocktail

Geschatte leestijd: 4 minuten

Misschien als je deze foto’s ziet denk je waarom is dat drankje zo troebel? Dat komt door de Pastis. Wanneer je deze mengt met een andere vloeistof wordt het “melk-anijs-achtig” van kleur. Een onderdeel van dit drankje is ook de anijsachtige smaak die het heeft. Pastis is een sterke drank uit Frankrijk die aan populariteit won na het verbieden van absint. Dat is dat groene drankje waar Van Gogh zo verknocht aan was. pastis Zoete cocktail

Je wordt er knetter dronken van trouwens… Ook Pastis heeft een heel hoog alcoholpercentage, wel 40 %. Vandaar dat we deze zoete pastis Niçois cocktail ook shaken met wat fruitsappen!

Zoete pastis Niçois cocktail

Zoete pastis Niçois cocktail

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat er op Franse terrasjes veel Pastis wordt gedronken. Veelal gewoon gemengd met water. Dan wordt een een beetje melkachtig van kleur. Om het iets hipper te maken hebben we er nu een mooie zomer cocktail van gemaakt. Het zoete van de perzik gaat goed samen met het zure van de citroen en de anijssmaak van de Pastis. Drink met mate…. dat mag bij dit drankje zeker wel de waarschuwing zijn!

Zoete pastis Niçois cocktail

De Pastis uit deze zoete pastis Niçois cocktail komt uit Marseille, de stad waar deze anijslikeur voor het eerst werd gemaakt door Paul Ricard in 1932. Toch heeft hij de naam Niçois (Nice), waarom hij zo heet heb ik niet helemaal kunnen achterhalen. Maar dit drankje wordt door heel de Provence veel gedronken en past dus prima bij dit zomer-thema van de Franse weken die we hebben hier op Heerlijke Happen.

Zoete pastis Niçois cocktail

Pastis is een heerlijk verfrissend aperitief dat je kunt mengen met water of vruchtensap. In deze cocktail gebruik ik sinaasappelsap, citroensap en perziksiroop voor een zoete en fruitige twist. Het is een eenvoudig recept dat je snel kunt maken en waar je lekker van kunt genieten in de zon.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Zoete pastis Niçois cocktail

Zoete pastis Niçois cocktail

Het drankje van de Provence naast die fijne rosé natuurlijk…

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 58 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: cocktail
Keuken: Frans
Trefwoord: citroensap, Pastis, perzik siroop, sinaasappelsap
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 4 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 90 ml Pastis
  • 120 ml sinaasappelsap
  • 60 ml citroensap
  • 30 ml perziksiroop

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Vul je shaker met alle ingrediënten uit de lijst en doe er wat ijs bij.
  • Schud flink en schenk dan in de glazen waar je nog wat ijs aan toevoegt.
  • Decoreer met een citroentje.
  • A t'es souhait!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Cocktail time! pak je shaker erbij en laten we eens wat andere fijne cocktails gaan shaken:

Wat dacht je van dit passievrucht mojito recept?

Of deze heerlijke bosvruchten waterijs pink gin tonic.

En deze is ook echt top: Margarita cantaloupe slushy.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Drankjes » Zoete pastis Niçois cocktail
4.94 from 58 votes (58 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept