Apple pie punch mocktail

Apple pie punch mocktail

Een mocktail maken begint een beetje een traditie hier te worden op de vrijdag! Ontstaan door het meedoen aan de dryjanuary, maar die inmiddels alweer wat langer duurt. Cocktails dronk ik eigenlijk al niet omdat ik vaak niet zo lekker ga op sterke drank. En dan al helemaal niet als je die nog eens flink met elkaar mixt! De “virgin” versies bevallen me dus eigenijk prima! En een mocktail recept maken is met de plaatjes die ik van deze apple pie punch mocktail schoot ook echt een feestje. Misschien moet ik ze als ik er een flink aantal heb bundelen in een e-book….. Drink jij nou wél alcohol dan kun je natuurlijk heel eenvoudig de 0.0% voor de normale appelcider vervangen.

Apple pie punch mocktail

Apple pie punch mocktail

Wist jij dat “punch” van origine Indiaas is? De oorspronkelijk mix van dit drankje waren: water, thee, alcohol, citroen en suiker. Pas veel later werd er ook fruit aan toegevoegd. Via de Engelsen is dit drankje in het Westen beland en ken je het in Spanje veelal als Sangria. Deze apple die punch mocktail heeft een lekkere zoete smaak, gecombineerd met kaneel. Dat maakt dit mocktail recept zo bijzonder, want als je met je tong het randje van het glas raakt proef je dat gelijk!

mocktail maken mocktail recept

Apple pie punch mocktail

Wederom een heerlijk frisse mocktail, met een zoet kaneel-honing randje aan je glas.
5 van 2 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: mocktail
Keuken: European
Trefwoord: appel, honing, kaneel
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 7 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 47kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

2 schoteltjes
honinglepel
2 hoge whiskey glazen

Ingrediënten:

  • 1 flesje appelcider - 0.0%
  • 200 gram ijsklontjes
  • 1 appel
  • 5 el honing
  • 1 bio citroen

uit de voorraadkast :

En zo maak je het:

  • Snijd de appel door het midden, doe dit op de manier dat je een hele schijf van de hele appel afsnijdt, en herhaal dat nogmaals. Van de twee delen die overblijven haal je de pitjes en het restant klokhuis eruit en snijd je deze met schil in kleine stukjes. Doe alle stukjes en ook de twee plakken appel in een bakje en schenk er wat citroensap over, dit voorkomt dat ze bruin worden.
  • Op één schoteltje schep je de suiker en deze meng je met 1 el kaneelpoeder, op het andere schoteltje lepel je met zo'n speciale honingraat-lepel 3 el honing.
  • Draai de randjes van de glazen eerst door de honing en dan door het suikerkaneel mengsel.
  • Schep in beide glazen 1 el honing en strooi daar wat kaneel op.
  • Crush het ijs in je blender en vul het glas voor de helft ermee, daarop leg je de stukjes appel.
  • Schenk de cider in de glazen en serveer met de plak appel en een kaneelstokje.
  • Cheers!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Mocktails zijn de alcoholvrije versie van cocktail, maar zéker niet minder lekker! Hier nog een aantal fijne drankjes:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept