McGarry cranberry pie het geheime recept

McGarry cranberry pie

ATW: Around the World recepten. Deze recepten worden gedeeld met mij door mensen van over de hele wereld die één ding met mij gemeen hebben: de Franse taal leren. Wij zijn allemaal lid van een groepje die elkaar regelmatig via Skype spreken. Bijna elk continent is hierin wel vertegenwoordigd. Aan iedereen heb ik gevraagd of hij zijn of haar geheime recept, of familie recept met mij delen. Zo kan ik bovendien hier in Nederland weer mensen inspireren en deze geheimen met jullie delen. Want als één ding wel verbroederd is het wel samen tafelen. Deze keer de McGarry cranberry pie van mijn vriendin Kimberley. Dit recept is van haar oma en komt uit 1918! Een echt typisch Amerikaans recept deze pie. Je moet natuurlijk wel van de smaak van cranberry’s houden maar evengoed kun je er allerlei vruchten voor gebruiken. cranberry gezond

Dit heb je nodig voor de “single pie crust”

 • 170 gram bloem
 • 170 gram koude boter in blokjes
 • 1 theelepel suiker
 • snufje zout 60 ml ijskoud water

Single pie crust betekent één deel van de taart, we hebben 2 delen nodig want we gaan de pie aan de bovenkant afdekken. Je moet de ingrediënten van hierboven dus 2x maken. Als je een grote keukenmachine hebt zou je het kunnen verdubbelen en het deeg dan in tweeën verdelen. Ik blijf bij het originele recept en maak het dus twee keer.

Voor de vulling van de McGarry cranberry pie heb je nodig:

 • 680 gram cranberry’s
 • 400 gram suiker
 • 2 eetlepels sinaasappelschil rasp
 • 8 eetlepels agavesiroop
 • 1 eetlepel melk
 • 2 eetlepels sinsasappelsap
 • 2 eetlepels rietsuiker

En zo maak je de McGarry cranberry pie:

-Neem je keukenmachine erbij en doe hierin de bloem, suiker en zout en mix dit even kort door elkaar. Vervolgens voeg je de boterbokjes toe en elke keer mix je het even kort door elkaar. Als laatste giet je heel langzaam al mixend het ijskoude water toe totdat er een soort deegbal in het apparaat ontstaat. Dan is hij klaar. Neem Een stuk vershoudfolie erbij en strooi hier een beetje bloem op, leg daarna de bal erop en sla hem een beetje plat. Daarna gelijk in de koelkast leggen, minstens een half uur. Herhaal dit nog een keer voor de tweede bal en leg ook deze in de koelkast.

-Na het half uur neem je één platte schijf deeg uit de koelkast en met een deegroller rol je dit deeg uit. Doe het deeg daarna in een quichevorm en snij de rand netjes bij. Zet weer terug in de koelkast voor een half uur.

De vulling maken van de McGarry cranberry pie:

-Terwijl de vorm in de koelkast staat maken we de vulling. Neem de cranberry’s erbij en was ze even. Daarna snij je alle cranberry’s door het midden. Dit doen we zodat ze niet ontploffen als ze straks in de oven gaan. Doe ze in een grote kom en voeg hier 300 gram suiker 6 eetlepels agavesiroop en de sinaasappelrasp aan toe en mix door elkaar.

McGarry cranberry pie
McGarry cranberry pie
McGarry cranberry pie

Haal nu de quichevorm met deegbodem uit de koelkast en doe hierin de cranberrymix, verdeel het gelijk over de hele bodem van de taart. Maak het randje een beetje nat met water en pak de tweede bal deeg uit de koelkast. Rol deze ook met de deegroller uit tot een grote plak en leg deze voorzichtig over de cranberry mix heen en druk de randen netjes aan. Snij vervolgens een kruis van ongeveer 5 centimeter in het midden van het deeg. Vouw de randjes terug tot een soort raampje. Daarna zet je de taart weer terug in de koelkast voor één uur.

Het bakken van de McGarry cranberry pie:

-Verwarm je oven voor op 220 graden. Haal de taart uit de koelkast en smeer met een kwastje de bovenkant in met de melk, strooi er vervolgens 2 eetlepels rietsuiker op en zet hem dan in de oven voor 10 minuten.

-Na 10 minuten verlaag je de temperatuur naar 190 graden en laat 30 minuten bakken.

-Ondertussen maken we de siroop,in een klein steelpannetje doe je 100 gram suiker,2 eetlepels agavasiroop, en twee eetlepels sinaasappelsap. Laat het even koken en verlaag dan de temperatuur, en haal het van het vuur af. ( als je timer van 30 minuten afloopt haal je de taart  dus uit de oven)

-Haal de taart uit de oven en giet de hete siroop in het midden van het raampje van de taart, zet in de oven terug en verlaag de oventemperatuur nog eens naar 160 graden. Laat de taart er nog 10 minuten in staan.

-Dan haal je ten slotte de taart uit de oven en laat hem zeker drie uur afkoelen en rusten.

 De McGarry cranberry pie:

Pak de gebaksbordjes erbij en snij een lekker stuk eraf voor jezelf: Heerlijk happen!

Merci Kimberley pour partager la recette de ta grand-mère avec moi, c’est délicieux, quel honneur! cranberry gezond

McGarry cranberry pie

McGarry cranberry pie

ATW: Around the World recepten. Deze recepten worden gedeeld met mij door mensen van over de hele wereld die één ding met mij gemeen hebben: de Franse taal leren.
5 van 3 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: taart
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cranberry, taart
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 8 personen
calorieën: 475kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

 • 170 gram bloem
 • 170 gram koude boter in blokjes
 • 1 theelepel suiker
 • snufje zout 60 ml ijskoud water

Voor de vulling van de pie heb je nodig:

 • 680 gram cranberry’s
 • 400 gram suiker
 • 2 eetlepels sinaasappelschil rasp
 • 8 eetlepels agavesiroop
 • 1 eetlepel melk
 • 2 eetlepels sinaasappelsap
 • 2 eetlepels rietsuiker

En zo maak je het:

 • Neem je keukenmachine erbij en doe hierin de bloem, suiker en zout en mix dit even kort door elkaar. Vervolgens voeg je de boterbokjes toe en elke keer mix je het even kort door elkaar. Als laatste giet je heel langzaam al mixend het ijskoude water toe totdat er een soort deegbal in het apparaat ontstaat. Dan is hij klaar. Neem Een stuk vershoudfolie erbij en strooi hier een beetje bloem op, leg daarna de bal erop en sla hem een beetje plat. Daarna gelijk in de koelkast leggen, minstens een half uur. Herhaal dit nog een keer voor de tweede bal en leg ook deze in de koelkast.
 • Na het half uur neem je één platte schijf deeg uit de koelkast en met een deegroller rol je dit deeg uit. Doe het deeg daarna in een quichevorm en snij de rand netjes bij. Zet weer terug in de koelkast voor een half uur.

De vulling maken:

 • Terwijl de vorm in de koelkast staat maken we de vulling. Neem de cranberry’s erbij en was ze even. Daarna snij je alle cranberry’s door het midden. Dit doen we zodat ze niet ontploffen als ze straks in de oven gaan. Doe ze in een grote kom en voeg hier 300 gram suiker 6 eetlepels agavesiroop en de sinaasappelrasp aan toe en mix door elkaar.
 • Haal nu de quichevorm met deegbodem uit de koelkast en doe hierin de cranberrymix, verdeel het gelijk over de hele bodem van de taart. Maak het randje een beetje nat met water en pak de tweede bal deeg uit de koelkast. Rol deze ook met de deegroller uit tot een grote plak en leg deze voorzichtig over de cranberry mix heen en druk de randen netjes aan. Snij vervolgens een kruis van ongeveer 5 centimeter in het midden van het deeg. Vouw de randjes terug tot een soort raampje. Daarna zet je de taart weer terug in de koelkast voor één uur.

Het bakken van de McGarry cranberry pie:

 • Verwarm je oven voor op 220 graden. Haal de taart uit de koelkast en smeer met een kwastje de bovenkant in met de melk, strooi er vervolgens 2 eetlepels rietsuiker op en zet hem dan in de oven voor 10 minuten.
 • Na 10 minuten verlaag je de temperatuur naar 190 graden en laat 30 minuten bakken.
 • Ondertussen maken we de siroop,in een klein steelpannetje doe je 100 gram suiker,2 eetlepels agavasiroop, en twee eetlepels sinaasappelsap. Laat het even koken en verlaag dan de temperatuur, en haal het van het vuur af. ( als je timer van 30 minuten afloopt haal je de taart dus uit de oven)
 • Haal de taart uit de oven en giet de hete siroop in het midden van het raampje van de taart, zet in de oven terug en verlaag de oventemperatuur nog eens naar 160 graden. Laat de taart er nog 10 minuten in staan.
 • Dan haal je ten slotte de taart uit de oven en laat hem zeker drie uur afkoelen en rusten.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de McGarry cranberry pie? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

cranberry gezond

10 gedachten over “McGarry cranberry pie het geheime recept”

 1. Pingback: Pompoen gehakt pie gekruid met pumpkin spices - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Shepards pie met knolselderij en gehakt - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Gevulde kerstballetjes met cranberry - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept