Pompoen gehakt pie gekruid met pumpkin spices

Geschatte leestijd: 3 minuten

Herfst, koud, regenachtig tijd voor comfort food! En dat is deze pompoen gehakt pie. Je hele keuken lekker geurend naar kaneel en nootmuskaat. De pie heb ik lekker gekruid met wat pumpkin-spices. Voor een ander recept had ik een halve pompoen gebruikt dus kon ik mooi nu de andere helft gebruiken. Dit recept is met een deeg voor hartige taart gemaakt, je moet wel altijd een gaatje in het deksel maken anders kan de stoom  niet ontsnappen en wordt het wel een heel nat geheel. Engelse cottage gehakt pie met pompoen

pompoen gehakt pie

En zo maak je de Pompoen gehakt pie:

-We beginnen met de groenten, hak de pompoen in blokjes. Pel de uien en snij ook deze en de paprika in blokjes.

-Verwarm ondertussen je oven voor op 180 graden.

-Neem een koekenpan erbij en rul hierin het gehakt. Voeg alle specerijen toe en ook de gehakte en gesneden groenten. Roer het geheel goed door elkaar en voeg daarna de tomatenpuree toe. Laat het dan even op laag vuur bakken.

-Pak je ovenschaal erbij en vet deze goed in. Rol van 5 plakjes deeg een lap die wat groter is dan je ovenschaal. Strooi wat bloem op je werkblad zo blijft het deeg niet plakken. Leg daarnahet deeg voorzichtig in de schaal en bekleed hiermee de bodem en de randen. Daarna schep je de gehakt-groentemix erin.

-Rol nu van 4 plakjes deeg ( er zitten 10 plakjes in een verpakking) nog een plak die als deksel dient over je ovenschaal. Hij moet dus wel iets groter zijn. Leg hem erover en druk de randjes goed aan. Met een appelboor of een mesje snij je een gat in het midden weg zodat hier de stoom kan ontsnappen.

-Om de pie wat te versieren kun je met het laatste plakje deeg leuke figuurtjes uitsnijden en deze met het losgeklopte ei op het deksel plakken. Smeer de rest ook in met het losgeklopte ei.

-Ten slotte zet je de pie in de oven voor ongeveer 50 minuten tot hij mooi bruin is geworden.

Pompoen gehakt pie

Neem de borden erbij en snij de pie voorzichtig aan en verdeel het over de borden, lekker met een bruin bolbiertje of glas rode wijn.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Pompoen gehakt pie

Pompoen gehakt pie

Herfst, koud, regenachtig tijd voor comfort food! En dat is deze pompoen gehakt pie. Je hele keuken lekker geurend naar kaneel en nootmuskaat.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 47 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: gehakt, pompoen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 2 personen
calorieën: 630kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen met de groenten, hak de pompoen in blokjes. Pel de uien en snij ook deze en de paprika in blokjes.
  • Verwarm ondertussen je oven voor op 180 graden.
  • Neem een koekenpan erbij en rul hierin het gehakt. Voeg alle specerijen toe en ook de gehakte en gesneden groenten. Roer het geheel goed door elkaar en voeg daarna de tomatenpuree toe. Laat het dan even op laag vuur bakken.
  • Pak je ovenschaal erbij en vet deze goed in. Rol van 5 plakjes deeg een lap die wat groter is dan je ovenschaal. Strooi wat bloem op je werkblad zo blijft het deeg niet plakken. Leg daarna het deeg voorzichtig in de schaal en bekleed hiermee de bodem en de randen. Daarna schep je de gehakt-groentemix erin.
  • Rol nu van 4 plakjes deeg ( er zitten 10 plakjes in een verpakking) nog een plak die als deksel dient over je ovenschaal. Hij moet dus wel iets groter zijn. Leg hem erover en druk de randjes goed aan. Met een appelboor of een mesje snij je een gat in het midden weg zodat hier de stoom kan ontsnappen.
  • Om de pie wat te versieren kun je met het laatste plakje deeg leuke figuurtjes uitsnijden en deze met het losgeklopte ei op het deksel plakken. Smeer de rest ook in met het losgeklopte ei.
  • Ten slotte zet je de pie in de oven voor ongeveer 50 minuten tot hij mooi bruin is geworden.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Pompoen gehakt piea? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Engelse cottage gehakt pie met pompoen

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Pompoen gehakt pie gekruid met pumpkin spices

12 gedachten over “Pompoen gehakt pie gekruid met pumpkin spices”

  1. Pingback: Halloween Jack O'lantern pie met cranberry saus - Heerlijke Happen

  2. Pingback: McGarry cranberry pie het geheime recept - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Spruitjes quiche met spek en geitenkaas - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Zoete aardappel gember soep met kerrie - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Herfst salade met pompoen en uitgebakken spek - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Shepards pie met knolselderij en gehakt - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat - Heerlijke Happen

  8. Pingback: Makkelijk te maken koude visschotel met bulgursalade - Heerlijke Happen

  9. Pingback: Lekker Koolhydraatarm Engels ontbijt recept - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept