Pompoen gehakt pie

Pompoen gehakt pie

Pompoen gehakt pie

Herfst, koud, regenachtig tijd voor comfort food! En dat is deze pompoen gehakt pie. Je hele keuken lekker geurend naar kaneel en nootmuskaat. De pie heb ik lekker gekruid met wat pumpkin-spices. Voor een ander recept had ik een halve pompoen gebruikt dus kon ik mooi nu de andere helft gebruiken. Dit recept is met een deeg voor hartige taart gemaakt, je moet wel altijd een gaatje in het deksel maken anders kan de stoom  niet ontsnappen en wordt het wel een heel nat geheel.

pompoen gehakt pie

Voor één pompoen gehakt pie heb je nodig:

  • halve geschilde pompoen
  • 1 rode paprika
  • 2 grote uien
  • 350 gram half om half gehakt
  • 1 pakje deeg voor hartige taart
  • theelepel gemberpoeder
  • peper/zout
  • theelepel kaneelpoeder
  • theelepel nootmuskaatpoeder
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 blikje tomatenpuree

En zo maak je hem:

-We beginnen met de groenten, hak de pompoen in blokjes. Pel de uien en snij ook deze en de paprika in blokjes.

-Verwarm ondertussen je oven voor op 180 graden.

-Neem een koekenpan erbij en rul hierin het gehakt. Voeg alle specerijen toe en ook de gehakte en gesneden groenten. Roer het geheel goed door elkaar en voeg daarna de tomatenpuree toe. Laat het dan even op laag vuur bakken.

-Pak je ovenschaal erbij en vet deze goed in. Rol van 5 plakjes deeg een lap die wat groter is dan je ovenschaal. Strooi wat bloem op je werkblad zo blijft het deeg niet plakken. Leg daarnahet deeg voorzichtig in de schaal en bekleed hiermee de bodem en de randen. Daarna schep je de gehakt-groentemix erin.

-Rol nu van 4 plakjes deeg ( er zitten 10 plakjes in een verpakking) nog een plak die als deksel dient over je ovenschaal. Hij moet dus wel iets groter zijn. Leg hem erover en druk de randjes goed aan. Met een appelboor of een mesje snij je een gat in het midden weg zodat hier de stoom kan ontsnappen.

-Om de pie wat te versieren kun je met het laatste plakje deeg leuke figuurtjes uitsnijden en deze met het losgeklopte ei op het deksel plakken. Smeer de rest ook in met het losgeklopte ei.

-Ten slotte zet je de pie in de oven voor ongeveer 50 minuten tot hij mooi bruis is geworden.

Pompoen gehakt pie

Neem de borden erbij en snij de pie voorzichtig aan en verdeel het over de borden, lekker met een bruin bolbiertje of glas rode wijn: Heerlijk happen!

2 gedachten over “Pompoen gehakt pie”

Reacties zijn gesloten.