Heerlijke apple crumble

Heerlijke apple crumble

Heerlijke apple crumble

Deze heerlijke apple crumble kan altijd wel natuurlijk. Maar zo rond de feestdagen kunnen we hem extra speciaal maken door er wat speculaaskruiden doorheen te doen. Dit recept heb ik gemaakt in opdracht van de Keuken Kampioen. Zij wilden graag een makkelijk èn lekker recept hebben. Nou en met deze crumble kan er maar weinig misgaan. Super leuk natuurlijk om dat met de kinderen te maken, of voor je opa en oma om ze eens lekker te verrassen. Om het nóg makkelijker te maken hebben we een leuk filmpje opgenomen. Snel aan de slag.

Dit hebben we nodig voor de crumble:heerlijke apple crumble

  • 3 appels
  • 50 gram basterdsuiker
  • speculaaskruiden
  • 100 gram roomboter
  • 125 gram bloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • een mespuntje zout

En zo maken we hem:

-Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.

-Neem vervolgens de appel erbij en schil deze, daarna snij je ze in kleine blokjes.

-Pak dan een kom erbij en doe hierin de appelblokjes, en voeg daar de basterdsuiker en wat speculaaskruiden aan toe. ( Doe dit op smaakt maar niet te veel natuurlijk anders gaat het overheersen). Mix het geheel zodat de kruiden en de suiker lekker om de appelblokjes heen komen te zitten en zet apart tot gebruik.

-Doe in een andere kom de kristalsuiker met de bloem, de roomboter en het snufje zout en verkruimel het geheel tot een crumble deeg.

-Pak als laatste de ovenschaal erbij en doe hierin eerst de appelmix, daarna schep je het kruimeldeeg erop.

-Zet in de oven voor ongeveer 30 minuutjes tot de bovenkant mooi goudbruin is en je keuken lekker geurt naar taart!

Heerlijke apple crumbleheerlijke apple crumble

Schep de crumble uit de schaal op schoteltjes en om het echt af te maken kun je er nog een lekkere bol vanille-ijs bij serveren: Heerlijk Happen

Dit recept is gemaakt op aanvraag van de Keuken Kampioen en is een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *