Tempura mais snack met nori

Tempura mais snack met nori

Tempura mais snack met nori

Zo enorm leuk dit! De Keuken Kampioen organiseert een receptenwedstrijd voor foodbloggers. Een aantal geselecteerde bloggers gaan aan de slag met mais. En ik mag natuurlijk meedoen. We maken allemaal een lekker BBQ bijgerecht met mais in de hoofdrol. En er zijn al heel wat juweeltjes voorbij gekomen. Natuurlijk doe ik zelf ook een duit in het zakje met deze tempura mais snack met nori. Lekkere kleine snackjes die je mooi kunt serveren bij je BBQ.

Voor een stuk of 20 bolletjes heb je nodig:Tempura mais snack met nori

  • 1 nori vel
  • een blikje mais 280 gram
  • 125 gram bloem
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 theelepel zout
  • het eiwit van 1 ei
  • 200 ml spa rood
  • 400 ml arachide olie

En zo maak je ze:

-Haal de mais uit het blikje en laat ze uitlekken in een vergiet.

-Pak een snijplank erbij en een super scherp mes, hak het nori vel helemaal in hele fijne stukjes. Voeg deze vervolgens aan een kom toe en mix hier de maïskorrels doorheen met één eetlepel bloem. Hussel door elkaar zodat er een laagje bloem over de maïskorrels heen komt.

-Neem een andere kom erbij en doe hierin de 125 gram bloem, de maizena en het zout, mix dit door elkaar.

-Verwarm in een pan de arachide olie. Wil je zeker weten dat hij heet is steek er dan een satéprikker in. Wanneer de olie borrelt als je hem erin steekt is hij heet genoeg.

-Klop in een derde kom het eiwit helemaal luchtig en schuimig en voeg daar dan de spa rood aan toe.

-Voeg nu de spa/ei mix toe aan de kom met de bloem-mix. Doe dit met een vork of een garde en roer heel voorzichtig. Het beslag moet niet te hard gemixt worden dan verliest het zijn luchtigheid.

De snacks bakken:

Tempura mais snack met nori-Met een pollepel schep je nu wat beslag over de maïskorrels en roer dit door. Zorg dat de maïskorrels niet te veel beslag over zich heen krijgen. ( Dat deed ik de eerste keer en toen werden het enorme meelballen en dat wil je dus niet.) Er hoeft dus maar een heel dun laagje over de korreltjes heen.

-Met een lepel laat je vervolgens voorzichtig een klein hoopje mais-tempuramix in de olie glijden. Let op dit spettert wel heel erg kijk dus uit voor je handen of je vingers. Ze hoeven er maar heel kort in, tot ze mooi goudbruin zijn. Leg ze op een bakblik. Doe niet te veel mix per keer in de pan want dan plakt alles aan elkaar.

-Je kunt de rest warm houden in de oven terwijl je elke keer een aantal aan het bakken bent in de pan. Zet je oven dan op 160 graden.

Tempura mais met noriTempura mais snack met nori

Serveer ze lekker warm bij je BBQ gerechten en geniet van deze heerlijke zomerse dagen! Heerlijk Happen

( Het idee voor dit recept komt van een foto die ik zag op Pinterest)