Beef ragú met fettuccine

Beef ragú met fettuccine

Estimated reading time: 4 minuten

Als je de Angus beef met eigen ogen hebt kunnen aanschouwen in Ierland dan weet je dat het goed zit. De verpletterend groene weides en hectares ruimte die deze beesten hebben. Het zorgt er allemaal voor dat er uiteindelijk een mals stukje vlees op je bord ligt. We eten allemaal een stuk minder vlees tegenwoordig, dus als je het serveert kies dan voor kwaliteit! Deze Ierse beef ragú met fettuccine is daar en goed voorbeeld van. Het vlees is uren en uren in de pan gestoofd en super smaakvol. Het stoofseizoen gaat weer van start en of je dat nou in een ouderwetse hooikist doet, een petroleumstelletje, in de oven, of een inductiekookplaat, het maakt niet uit, als het maar met liefde en tijd gemaakt wordt. Authentic beef ragout Fettuccine met ragu

Beef ragú met fettuccine authentic beef ragu

Beef ragú met fettuccine

Deze beef ragú met fettuccine is gemaakt met Iers ribstuk. Dit vlees valt uiteindelijk na uren stoven helemaal uit elkaar. Dit recept is gemaakt een bezoek van een event over Iers rundvlees. Ik kom al een aantal jaar op hun evenementen en ben zelfs op reis geweest naar Ierland. Daarover verschijnt binnenkort een verslag op de website, met een bonusrecept erbij. Deze beef ragú met fettuccine is gemaakt met Iers ribstuk. Na urenlang stoven valt dit vlees helemaal uit elkaar.

authentic beef ragu

De randjes vet die zorgen voor extra smaak aan je saus. Ik serveerde het met pasta, maar een gewoon Hollands aardappeltje zou er ook prima bij kunnen hoor. Deze bijzondere bereidingstechniek zorgt ervoor dat de smaken nog intenser worden en dat de saus een heerlijk romige textuur krijgt.

Het is echt een aanrader om dit gerecht te proberen, of je nu liefhebber bent van pasta of aardappelen. Het gerecht combineert de rijke smaken van verse kruiden, sappige tomaten en heerlijke knoflook, wat zorgt voor een geweldige culinaire ervaring. Bovendien is het eenvoudig te maken en perfect voor een gezellig diner met vrienden of familie. De combinatie van ingrediënten zorgt voor een smaakexplosie die je niet wilt missen!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Beef ragú met fettuccine

Beef ragú met fettuccine

Een fantastisch stoofgerecht, perfect voor de wat koudere herfstdagen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 66 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: bleekselderij, uien, wortel
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 uur
Totale tijd: 5 uur 15 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • kg ribstuk - in blokken van 2x2cm
  • 5 stengels bleekselderij - in kleine blokjes
  • 4 wortels - in kleine blokjes
  • 2 uien - gesnipperd
  • 3 tenen knoflook - gesnipperd
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 3 el tomatenpuree
  • 250 ml rode wijn
  • 2 bouillonblokjes
  • 3 takjes verse tijm
  • 400 gram fettuccine

Uit je kruidenkast:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Snijd het vlees in blokken van 2 bij 2 centimeter en bestrooi met wat peper en zout. Verhit de stoofpan en schenk er een scheut olijfolie in. Bak het vlees mooi bruin aan alle kanten. Schep uit de pan en op een bord en zet apart.
  • Voeg de gehakte en gesnipperde knoflook en ui toe aan de pan en bak deze voor een minuut of 2, voeg dan de gehakte wortel en bleekselderij en tomatenpuree toe. Bak nogmaals voor een minuut of 5.
  • Schep al het vlees in de pan erbij en voeg de takjes tijm toe.
  • Schenk de wijn erbij, het blik met tomatenblokjes, de bouillonblokjes en vul aan met water tot het vlees onder staat. Doe de laurierblaadjes in de pan erbij en laat sudderen voor 5 uur. ( het laatste uur laat je het deksel schuin op de pan staan).
  • Na het sudderen verwijder je de takjes tijm ( de blaadjes zullen eraf gevallen zijn) en de laurierblaadjes. Het vlees moet nu zo zacht zijn dat het helemaal uit elkaar valt.
  • Kook de fettuccine volgens de verpakking, laat uitlekken in een vergiet en serveer direct met het vlees erbij.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Nog meer lekkere recepten met Iers rundvlees? Maak ook eens deze:

Deze steak&chips, de vlees variant van Fish&chips!

Of deze Irish stew met soda bread uit Ierland.

Natuurlijk kan een Iers drankje ook niet ontbreken: Irish Maid Whiskey cocktail.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

authentic beef ragout Fettuccine met ragu

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Beef ragú met fettuccine

Eén gedachte over “Beef ragú met fettuccine”

4.94 from 66 votes (65 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept