Gebakken udon noodles met beef

Gebakken Udon noodles met beef

Zo nu en dan verras ik mijn man met een Aziatisch gerechtje. Zelf ben ik niet een enorme fan van die keuken omdat er veel gember gebruikt wordt. Daar hou ik dus helemaal niet van, maar om nou gelijk die hele keuken daardoor opzij te schuiven in ook wat. En zo pas ik links en rechts wat aan en zorg ik ervoor dat ik zelf ook kan genieten. Waar ik wel fan van ben zijn die lekkere dikke Japanse Udon noodles. Let op deze zijn al zout je moet dus wel een beetje opletten met het toevoegen van zout in dit gerechtje. Het oordeel wat hier thuis geveld werd over deze gebakken Udon noodles met beef? Het kreeg twee duimen omhoog!

Gebakken Udon noodles met beef
Wat een heerlijke wok vol!

Dit heb je nodig:

  • Biefstuk van goede kwaliteit
  • sperziebonen
  • een doosje champignons
  • 1 grote witte ui
  • 1 zakje Udon noodles ( conimex)
Voor de marinade (saus) heb je nodig
  • 50 ml soja saus
  • 40 ml rijstwijn
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 tl sambal
  • 1 el wokolie
  • gember als je daar dus van houdt

En zo maak je het:

We beginnen eerst met de marinade. Neem een maatbeker erbij en doe hierin alle ingrediënten voor de marinade. Klop het geheel met een garde tot een sausje.

De biefstukken snijden we in hele mooie dunne plakjes. Neem een schaal erbij en leg hierin de plakken en schenk de helft van de marinade eroverheen. Even husselen en dan laten staan tot gebruik.

De sperziebonen maak je schoon en snij ze dan door het midden. De champignons maken we ook schoon en mogen in kwarten. En als laatste de ui door de helft en in reepjes.

Kook de sperzieboontjes in een pan met water tot ze beetgaar zijn, spoel ze daarna af met koud water. Dat voorkomt dat ze zo gaan “piepen” in je mond.

Gebakken Udon noodles met beef
Kommetje uit de Skyline- lijn van Bowls&Dishes

Het bakken van het gerecht

Neem een grote wok erbij en verhit deze, voeg er dan wat woklolie aan toe en roerbak de ui, na een aantal minuten voeg je de champignons en als laatste de sperziebonen toe. Roerbak deze een paar minuutjes. Dan is het moment aangekomen om de noodles erbij te voegen. Daar giet je de andere helft van de marinadesaus bij en laat het op het vuur staan. (niet te hoog)

In een aparte koekenpan verhitten we wat wokolie en op hoog vuur bakken we de gemarineerde biefstuk. Bak het nou niet helemaal door en door want dan krijg je een taai stukje vlees en dat vindt niemand lekker.

Gebakken Udon noodles met beef

Mix de beef met de Udon noodles en groente en schep het in een kommetje. Serveer met stokjes als je daar super handig mee bent, anders gewoon met een vork: Heerlijk Happen!


9 gedachten over “Gebakken Udon noodles met beef”

  1. Wat een heerlijk recept. Hoeveel biefstukjes heb je gebruikt bij dit recept? Is dat gewoon biefstuk per persoon? Ik ben meer het persoon die graag de hoeveelheden wilt weten. (☺️) vr. Gr

  2. Pingback: Een heerlijke beef stroganoff - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *