Roerbak noedels met beef en edamame boontjes

Roerbak noedels met beef en edamame boontjes

At ik ze vroeger zelden, tegenwoordig weet ik mijn weg naar de noedels wel te vinden. Mijn man heeft helemaal geen moeite met deze ontwikkeling want hij is er dol op. Deze keer maken we een lekker bakje vol met groente, noedels en top vlees. Ik kreeg van Butcher Björn een heerlijke box vol met vlees opgestuurd omdat ik een diner had hier thuis. De avond zelf maakte ik het vlees klaar op de zoutsteen, en dat is verder niet echt een recept. Met een stuk biefstuk wat overbleef maakte ik deze roerbak noedels met beef en edamame boontjes. Het vlees heb ik gekruid met lekkere Oosterse kruiden en even laten marineren, mijn hele keuken rook heerlijk!

Roerbak noedels met beef en edamame boontjes

Roerbak noedels met beef en edamame boontjes

Een heerlijk kommetje met topvlees en noedels.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd10 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: beef, edamame boontjes, noedels, noodles, paprika
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Equipment

  • wok
  • pan

Ingrediënten

  • 2 biefstukken
  • 2 plakken noedels ( wok noedels )
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 blik edamameboontjes ( kan ook uit het versschap )
  • 1 tl Chinese 5 spices poeder
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 3 el sojasaus
  • 1 zak cassave chips

Instructies

  • Snij de biefstuk in reepjes. Breng op smaak met de kruiden en de sojasaus. Laat in een kom met wat wokolie marineren terwijl je de groente snijdt.
  • Was de paprika's en snij deze in kleine blokjes
  • Laat de edamame boontjes uitlekken in een vergiet boven de gootsteen.
  • Neem een wok erbij en verhit hem goed. Bak vervolgens met wat wokolie de biefreepjes op hoog vuur. Niet helemaal doorbakken. Haal ze vervolgensuit de wol en zet apart tot gebruik.
  • Doe alle groente in de wok en roerbak ze voor een paar minuutjes terwijl we de noedels koken.
  • Zet een pan met ruim water op en kook de noedels hier in twee minuten gaar in. Spoel ze af met koud water en laat goed uitlekken. Daarna schep je ze in de wok erbij.
  • Als laatste voeg je de beefreepjes toe en schep het geheel om. Breng eventueel op smaak met nog wat extra sojasaus.

Notities

Roerbak noedels met beef en edamame boontjes
Lekker met wat knapperige cassave erbij.
Serveer met wat gebroken stukjes cassave.
Wil je het gerecht iets zoeter hebben? Voeg dan aan het eind wat ketjap toe en schep dit goed om in de wok voordat je het serveert in de kommetjes. 

Vlees van Butcher Bjorn

Tijdens een BBQ die ik organiseerde leerde ik Björn van Koppen kennen. Het vlees in dit recept komt dan ook uit zijn slagerij. Björn is een bezig baasje met een aantal leuke ondernemingen. Zo is hij ook druk bezig met de ontwikkeling van verschillende vleesboxen die bij jou thuis gekoeld afgeleverd kunnen worden.

Roerbak noedels met beef en edamame boontjes
Lekker met wat knapperige cassave erbij.

Roerbak noedels met beef en edamame boontjes

Zin in nog meer lekkere noedels? Probeer eens één van deze recepten:

  • Een noedelsoep met edamameboontjes.
  • Deze heerlijke noedels met kippendijen.
  • Of deze noodles met rode curry.
Roerbak noedels met beef en edamame boontjes
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *