Varkenswang pompoen rozemarijn quiche

Varkenswang pompoen rozemarijn quiche

Herfst! Tijd voor pompoen, geurende kruiden zoals salie en rozemarijn, en in bier gegaard vlees. En dát komt nou net goed uit in dit recept varkenswang pompoen rozemarijn quiche. Het vlees in deze quiche is van Chef Confit en komt gegaard uit blik. De varkenswangen zijn gegaard in donker bier en dat ruik en proef je goed. Een warme diepe herfstsmaak. Een quiche als deze is hierdoor snel en makkelijk gemaakt omdat je niet zelf uren hoeft te stoven, maar gewoon gelijk aan de slag kunt.

Varkenswang pompoen rozemarijn quiche

Varkenswang pompoen rozemarijn quiche

Pompoen vind ik echt heel lekker. We bakken hem eerst aan zodat hij wat zacht wordt alvorens we hem in de quiche doen. De kaas biedt mogelijkheden om mee te variëren. Je kunt ook voor blauwader kiezen, of een pittige Franse kaas. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat. Zorg wel voor een smeltkaas, want je wilt wel dat hij lekker door de hele quiche heen smelt.

Varkenswang pompoen rozemarijn quiche

Pompoen is een perfecte groente voor deze quiche, hij wordt zacht, maar valt niet helemaal uit elkaar. Gecombineerd met een rood uitje en de rozemarijn heb je een mooie smaakcombinatie. Je kunt de quiche in een ovenschaal of in een springvorm maken. Ik maakte met de andere producten van Chef Confit al twee andere recepten. Een pasta en een heerlijke burrito.

Varkenswang pompoen rozemarijn quiche

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Varkenswang pompoen rozemarijn quiche

Varkenswang pompoen rozemarijn quiche

Een heerlijke heftige quiche met boterzacht gegaard vlees en verse kruiden.
4.9 van 51 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bladerdeeg, pompoen, rode ui, rozemarijn
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 409kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 1 rol quiche deeg - uit versschap
  • 1 blik Chef Confit varkenswangen
  • 1 fles pompoen - ( kleine )
  • 2 rode uien
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 eieren - losgeklopt
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Schil de pompoen en haal de zaden eruit. Snijd de pompoen door de helft en dan weer in plakken van een halve cm dik.
  • Pel de uien en snijd in halve ringen.
  • Haal de blaadjes van 2 takjes rozemarijn en hak ze fijn.
  • Pak een koekenpan erbij en doe hier wat olijfolie in. Bak de pompoen en ui voor een minuutje of 5 tot ze wat zachter beginnen te worden. Bak de rozemarijn even mee.
  • Bekleed je quiche vorm met het deeg.
  • Schep de pompoen-ui mix uit de koekenpan op het deeg en verder over de hele quiche. Haal het vlees uit het blik en trek met je vingers uit elkaar en verdeel ook over de quiche.
  • In een maatbeker breek je de 3 eieren en klop deze los met de crème fraîche. Schenk over de quiche.
  • Strooi de geraspte kaas en de Parmezaanse kaas erop. Zet in de oven voor een 30 minuten tot het deeg gaar is en de kaas mooi goudbruin is.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Ben jij dol op een quiche dan zit je hier goed, ik heb er nog veel meer! Probeer deze ook eens:

Deze blog is geschreven in samenwerking met Chef Confit.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Varkenswang pompoen rozemarijn quiche

varkenswang recept

1 gedachte over “Varkenswang pompoen rozemarijn quiche”

  1. 5 sterren
    En het derde takje rozemarijn…? Dat was denk ik ter garnering, en de persillade heb ik met de eieren en crème fraîche mee geklopt. Ik heb wel weer een beetje gesmokkeld, maar alle smaken zaten er in en we hebben gesmuld! Complimenten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept