Biefstuk met burrata salade

Biefstuk met burrata salade

Estimated reading time: 3 minuten

Deze luxe biefstuk met burrata salade combineert malse, gemarineerde biefstuk met romige burrata en pittige rucola voor een indrukwekkende maaltijdsalade. Met de perfecte grillstrepen. De combinatie van mals vlees, romige kaas en frisse salade maakt dit tot een compleet gerecht dat geschikt is voor elke gelegenheid. Ontdek hoe je zelf deze restaurantwaardige biefstuksalade bereidt!

Biefstuk met burrata salade

Zin in een lekkere salade? Dan moet je deze zeker maken! We combineren een aantal van mijn favoriete ingrediënten en maken er een fijn maaltje mee. De biefstuk kruiden we de avond van te voren en laten we een nachtje marineren. De dag erna in de grillpan bakken met van die mooie streepjes erop, in mooie reepjes trancheren en daarna smullen maar! Deze biefstuk met burrata salade staat binnen 10 minuten op tafel dus je bent ook nog eens zó klaar om te gaan eten. Natuurlijk is biefstuk niet het meest goedkope stukje vlees dus kies vooral voor goede kwaliteit in deze biefstuk recepten!

Biefstuk met Burrata Salade – Luxe Maaltijdsalade in 10 Minuten

Biefstuk met burrata salade

Of je nou kiest voor een kogelbiefstuk, een entrecote, een ribeye in principe kun je deze salade met elk van deze stukjes vlees maken. Het is maar net waar je voorkeur ligt. Het marineren een dag van te voren kan ik je zeker wel aanraden. Echter zout strooi je op je vlees nèt voordat het de grillpan in gaat, en laat het vlees heel eventjes rusten voordat je het aansnijdt. Kies wél voor een burrata en niet mozzarella want de binnenkant van de burrata is “vloeibaar” en dat is een mozzarella niet. Verder maak je de salade naar keuze af, wél of geen kappertjes, lekkere geroosterde pijnboompitjes, en rode pesto. Die natuurlijk ook groen mag zijn!

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Biefstuk met burrata salade

Gegrilde Biefstuk met Romige Burrata en Rucola Salade

Deze luxe maaltijdsalade combineert perfect gegrilde, vooraf gemarineerde biefstuk met romige burrata, pittige rucola en knapperige pijnboompitjes. Een snelle maar indrukwekkende maaltijd klaar in slechts 10 minuten.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 2 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: Biefstuk, biefstuk salade, burrata, burrata recept, gegrilde biefstuk, luxe maaltijdsalade, rucola
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Servings: 2 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 250 gram biefstuk
  • 200 gram burrata - 1 grote bol
  • 50 gram roomboter
  • 2 el olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruidenmix zonder zout
  • zout
  • peper
  • 2 el pijnboompitjes
  • 150 gram rucola
  • 2 el rode pesto - of groene pesto als alternatief
  • 16 groene olijven

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Smelt de boter in een kommetje en laat even afkoelen. Schenk de olijfolie erbij en schep de Italiaanse kruiden erbij. Mix het geheel goed.
  • Leg de biefstukjes in een schaal en druppel de marinade erover, zorg dat het aan beide zijdes bedekt is met de marinade. Zet afgedekt af in de koelkast en laat een nachtje marineren .
  • Haal de andere dag de biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verhit de grillpan en net voordat je de biefstuk gaat grillen bestrooi je ze met peper en zout. Grill aan beide zijdes en laat daarna heel even rusten. Snijd de biefstuk in mooie reepjes.
  • Maak de borden op met de rucola, pesto, burrata die je opentrekt en verdeel over de twee borden. Leg de biefstuk erbij en maak af met de olijven en pijnboompitjes.
  • Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Gegrilde Biefstuk met Romige Burrata en Rucola Salade
Amount per Serving
Calories
773
% Daily Value*
Fat
 
70
g
108
%
Saturated Fat
 
36
g
225
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
3
g
Monounsaturated Fat
 
18
g
Cholesterol
 
201
mg
67
%
Sodium
 
755
mg
33
%
Potassium
 
643
mg
18
%
Carbohydrates
 
5
g
2
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
2
g
2
%
Protein
 
45
g
90
%
Vitamin A
 
3264
IU
65
%
Vitamin C
 
11
mg
13
%
Calcium
 
691
mg
69
%
Iron
 
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Biefstuk, althans goede biefstuk is niet heel goedkoop, maar soms mag je best even jezelf verwennen. Hier heb ik nog een aantal hele fijne recepten met een overheerlijk stukje biefstuk. Ga er lekker zelf mee aan e slag.

Ierse kogelbiefstuk steak tartaar

Crispy beef in zoetzure saus

Spicey miso noodle beef soep

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Lunchgerechten » Biefstuk met burrata salade

2 gedachten over “Biefstuk met burrata salade”

5 from 2 votes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept