Geschatte leestijd: 3 minuten
Zin in een lekkere salade? Dan moet je deze zeker maken! We combineren een aantal van mijn favoriete ingrediënten en maken er een fijn maaltje mee. De biefstuk kruiden we de avond van te voren en laten we een nachtje marineren. De dag erna in de grillpan bakken met van die mooie streepjes erop, in mooie reepjes trancheren en daarna smullen maar! Deze biefstuk met burrata salade staat binnen 10 minuten op tafel dus je bent ook nog eens zó klaar om te gaan eten. Natuurlijk is biefstuk niet het meest goedkope stukje vlees dus kies vooral voor goede kwaliteit in deze biefstuk recepten!
Biefstuk met burrata salade
Of je nou kiest voor een kogelbiefstuk, een entrecote, een ribeye in principe kun je deze salade met elk van deze stukjes vlees maken. Het is maar net waar je voorkeur ligt. Het marineren een dag van te voren kan ik je zeker wel aanraden. Echter zout strooi je op je vlees nèt voordat het de grillpan in gaat, en laat het vlees heel eventjes rusten voordat je het aansnijdt. Kies wél voor een burrata en niet mozzarella want de binnenkant van de burrata is “vloeibaar” en dat is een mozzarella niet. Verder maak je de salade naar keuze af, wél of geen kappertjes, lekkere geroosterde pijnboompitjes, en rode pesto. Die natuurlijk ook groen mag zijn!
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Biefstuk met burrata salade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Smelt de boter in een kommetje en laat even afkoelen. Schenk de olijfolie erbij en schep de Italiaanse kruiden erbij. Mix het geheel goed.
- Leg de biefstukjes in een schaal en druppel de marinade erover, zorg dat het aan beide zijdes bedekt is met de marinade. Zet afgedekt af in de koelkast en laat een nachtje marineren .
- Haal de andere dag de biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verhit de grillpan en net voordat je de biefstuk gaat grillen bestrooi je ze met peper en zout. Grill aan beide zijdes en laat daarna heel even rusten. Snijd de biefstuk in mooie reepjes.
- Maak de borden op met de rucola, pesto, burrata die je opentrekt en verdeel over de twee borden. Leg de biefstuk erbij en maak af met de olijven en pijnboompitjes.
- Heerlijk Happen!
Biefstuk, althans goede biefstuk is niet heel goedkoop, maar soms mag je best even jezelf verwennen. Hier heb ik nog een aantal hele fijne recepten met een overheerlijk stukje biefstuk. Ga er lekker zelf mee aan e slag.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Altijd lekker, een beistukje met een heerlijke salade