Gegrilde Caprese Panini met Mozzarella & Pesto – Lunch Recept

🕒 Bereidingstijd: 15 minuten 👨‍🍳 Moeilijkheid: ★☆☆☆☆

Caprese panini van de grill is dé ultieme thuislunch! Met romige mozzarella, sappige tomaat en groene pesto op krokant brood zet je in 15 minuten iets bijzonders klaar. Lekker voor een doordeweekse lunch .

Wat is Caprese?

Als je gaat shoppen in de stad eet je vaak een broodje als lunch. Maar dat kan natuurlijk ook gewoon thuis als je eens lekker wilt lunchen. Mijn favoriet is Caprese. En die kun je super makkelijk maken op de grill. Met een flinke lik pesto, goede zachte mozzarella en een rijpe tomaat maak je een fantastisch lekker broodje. Strooi wat peper of wat chilipoeder op de tomaat voor wat extra pit.  Caprese panini van de grill

Caprese panini van de grill

Verse Ingrediënten – Waarom Kwaliteit Belangrijk Is

Caprese is een klassieke Italiaanse salade die gemaakt is met mozzarella, tomaten en basilicum. Deze eenvoudige, maar smaakvolle combinatie van verse ingrediënten biedt een perfecte balans. De romige textuur van de mozzarella gaat prachtig samen met de zoete, sappige tomaten. De basilicum voegt een heerlijke, aromatische smaak toe. Caprese is een populair gerecht dat geserveerd kan worden als voorgerecht, bijgerecht of zelfs op een panini.

Begin met een royale laag pesto op het brood te smeren. De combinatie van basilicum, pijnboompitten, knoflook en Parmezaanse kaas zorgt voor een heerlijke smaak in de panini. Voeg vervolgens plakjes zachte mozzarella toe. Snijd een rijpe tomaat in dunne plakjes en leg deze bovenop de mozzarella. Om wat extra pit toe te voegen, kun je versgemalen peper of chilipoeder over de tomaat strooien.

Nu is het tijd om de panini op de grill te leggen. Zorg ervoor dat de grill goed op temperatuur is, zodat het brood mooi goudbruin en knapperig wordt, terwijl de kaas smelt. Na een paar minuten is je Caprese panini klaar om te serveren. Snijd hem in tweeën en geniet van het heerlijke warme brood, de gesmolten kaas en de sappige tomaten met een vleugje basilicum en pesto.

Hoe Gril je Caprese Panini? – Stap-voor-Stap Instructies

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Gegrilde Caprese Panini met Mozzarella, Tomaat & Pesto

Caprese panini met verse mozzarella, rijpe tomaat, groene pesto en verse basilicum, gegrild tot krokant en smeltig. In slechts 15 minuten een heerlijke Italiaanse lunch klaar

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 83 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch
Keuken: European, Italiaans
Trefwoord: mozzarella, panini, pesto, tomaat
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Servings: 2 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 250 gram 1 bol verse mozzarella
  • 5 el pesto
  • 1 grote tomaat
  • 2 panini's - ( mag ook foccacia zijn)
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • zout - naar smaak
  • peper - naar smaak

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm de grill voor.
  • Snijd de paninibroodjes open en besmeer ze met de pesto. Beleg met wat plakken tomaat en mozzarella.
  • Stel de grill in en leg de broodjes op de grill.
  • Heerlijk Happen!
Mozzarella voorkeur: Gebruik VERSE mozzarella (niet gesmolten) – buffelmozzarella is extra romig
Tomaat keuze: Kies stevige, rijpe tomaten zodat brood niet zompig wordt
Nutrition Facts
Gegrilde Caprese Panini met Mozzarella, Tomaat & Pesto
Amount per Serving
Calories
17
% Daily Value*
Fat
 
1
g
2
%
Saturated Fat
 
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
 
0.1
g
Monounsaturated Fat
 
0.02
g
Cholesterol
 
0.1
mg
0
%
Sodium
 
17
mg
1
%
Potassium
 
146
mg
4
%
Carbohydrates
 
3
g
1
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
2
g
2
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
543
IU
11
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
9
mg
1
%
Iron
 
0.2
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Hoe zorg ik ervoor dat de mozzarella goed smelt op de grill?

Snijd de mozzarella in dunne plakken zodat ze snel smelten. Zorg dat de grill goed op temperatuur is voordat je de panini erop legt. Sluit de grill – dit helpt de kaas sneller te smelten. Na een paar minuten is de mozzarella gesmolten en het brood goudbruin. Niet te lang bakken anders wordt het brood te hard!

Kan ik deze panini ook in de oven maken?

Ja, prima! Besmeer de broodjes met pesto, leg mozzarella en tomaat erop en zet ze op 180 graden ongeveer 8-10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en het brood goudbruin is. Of gebruik je contactgrill of een gewone pan met deksel. De grill geeft wel het mooiste effect!

Kan ik andere ingrediënten toevoegen?

Zeker! Voeg verse basilicum toe, rucola, prosciutto of zelfs gegrilde aubergine. Wat pijnboompitten erbij is ook heerlijk. Of strooi chilipoeder op de tomaat voor wat extra pit. Caprese is een basis – experimenteer gerust met je favoriete ingrediënten!

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Ook een grote favoriet van mij, deze heerlijke caprese salade

Caprese met kip een gouden combinatie

Een heerlijke wrap gemaakt van ei combineren met caprese

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Gegrilde Caprese Panini met Mozzarella & Pesto – Lunch Recept

Eén gedachte over “Gegrilde Caprese Panini met Mozzarella & Pesto – Lunch Recept”

4.94 from 83 votes (82 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept