Een heel dagmenu met één apparaat

Een heel dagmenu met één apparaat

Geschatte leestijd: 4 minuten

Als er één groot voordeel op te noemen is aan het zijn van een foodblogger, dan is het wel het doen van reviews. Ik krijg regelmatig de vraag om een apparaat te testen en er mijn mening over te geven. In dit geval werd ik uitgedaagd om de Tefal Optigrill Elite XL te testen. En of ik er dan gelijk even een dagmenu van wilde maken?! Say no more, ik ging er mee aan de slag. Wat ik er van vond, en wat ik er allemaal mee gekookt heb lees je in deze review: een heel dagmenu met één apparaat. Steak van de grill

Een heel dagmenu met één apparaat
Een prachtig apparaat voor perfect gegrild eten.

Tefal Optigrill Elite XL

Goed voordat we gaan koken moeten we het nog wel even over het apparaat hebben natuurlijk. Het is een een grote grill, er staat niet voor niets XL achter de naam. Hierdoor kun je dus gemakkelijk met een gezin van vier gebruik maken van deze grill. Neem je bijvoorbeeld vier stukjes vlees of vis dan past dat netjes naast elkaar op de grill. De platen zijn heel gemakkelijk van het apparaat los te halen en mogen in de vaatwasser, net als het opvangbakje. En dan de meest toffe feature: er zit een uitgebreid programma op de grill. Je stelt via een touchscreen in wat je op de grill hebt liggen en hij bepaalt zelf hoe lang dat duurt voordat het perfect gegaard is. Hierdoor dus geen gedoe of je biefstukje nou wel ècht de juiste garing heeft. De Optigrill heeft zestien voorgeprogrammeerde bereidingen, zo kun je snel aan de slag!

Tefal Optigrill Elite XL  Steak van de grill
De steaks waren perfect rosé vanbinnen en mooi gegrild vanbuiten.

Een heel dagmenu met één apparaat, wat gaan we eten?

Een hele dag grillen en ook nog eens lekker divers eten. Ik heb gekozen voor een combinatie van vegetarisch en vlees. Maar we gaan ook wat lekkere groenten op de grill leggen en er een fijne maaltijd mee maken.

  • Ontbijt: spek met ei en toast
  • Lunch: een lekkere panini
  • Diner: een steak met gegrilde groenten

De recepten zet ik hieronder voor jullie zodat je er thuis ook mee aan de slag kunt.

De grill meet de dikte van het voedsel om het zo perfect te kunnen bereiden.
Gegrild spek van de grill
Naar recept gaan
Panini van de grill
Naar recept gaan
Steak van de grill
Naar recept gaan
Een heel dagmenu met één apparaat

Een heel dagmenu met één apparaat

En daar is het dan, een heel dagmenu van de Tefal Optigrill Elite XL. Wij hebben in ieder geval heel lekker gegeten. De grill biedt genoeg mogelijkheden om je producten perfect te grillen. Het enige nadeel op een nogal vol aanrecht is dat hij dus groot is. Hij neemt flink wat ruimte in beslag. Maar dat is waarschijnlijk als je met een groot gezin bent geen probleem! Wil jij zelf aan de slag met deze grill je kunt hem via deze link kopen bij Coolblue.

Wat kun je nog meer maken op deze grill? Hier nog wat recept ideetjes:

Lekkere aubergine sushirolletjes, gegrild op de Optigrill.

Een heerlijke tosti met peer en geitenkaas, perfect gegrild.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Steak van de grill Deze blog “Een heel dagmenu met één apparaat” is geschreven in samenwerking met Coolblue.

Start » Blog » product reviews » Een heel dagmenu met één apparaat

5 gedachten over “Een heel dagmenu met één apparaat”

  1. Pingback: Herfsttosti met geitenkaas en peer - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Product review Byzoo sousvide stick - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *