Luxe caprese salade met olijven

Luxe caprese salade met olijven

Een echte “go-to” salade voor bijvoorbeeld een bbq is voor ons thuis een caprese salade. Heerlijk in al zijn eenvoud, en veelal heb ik alle ingrediënten wel in de keuken of koelkast liggen. Maar in principe is een echte caprese een beetje saai. Dus pimp ik hem graag een beetje op met allerlei lekkere dingetjes erbij en dan krijg je deze luxe caprese salade met olijven. Niet helemaal “hoe het heurt” dus maar ja wie altijd binnen de lijntjes blijft zal nooit andere dingen ontdekken. En hier experimenteer ik graag met verschillende smaken. Overigens blijft het gewoon een hele makkelijke salade die je zelfs al ruim van te voren kunt klaarmaken en in de koelkast kunt bewaren tot gebruik.

Luxe caprese salade met olijven
Lekkere rode trostomaten die goed tot zijn recht komen.
Luxe caprese salade met olijven

Luxe caprese salade met olijven

Een klassieker aangevuld met lekkere olijven.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: basilicum, mozzarella, olijven, tomaat
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 schaal
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • schaal

Ingrediënten:

  • 2 rijpe tomaten
  • 2 bolletjes mozzarella
  • ¼ komkommer
  • zongedroogde tomaatjes
  • kappertjes
  • basilicumblaadjes
  • olijven
  • olijfolie
  • vergemalen peper

En zo maak je het:

  • Snijd de tomaat, komkommer en mozzarella in plakjes en leg ze dakpansgewijs op een platte schaal.
  • Garneer de schaal met de rest van de ingrediënten en maal er wat zwarte peper op met de pepermolen. Druppel er olijfolie overheen en serveer.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Je kunt er bijvoorbeeld ook balsamico crème overheen druppelen voor een nog andere smaakbeleving. 
Wat vind je van dit recept?
Die kleuren! ik word er blij van.

Luxe caprese salade met olijven

Rechtstreeks uit de Napolitaanse keuken, in de kleuren van de Italiaanse vlag een luxe caprese salade met olijven in de stijl van Capri! Een echte klassieker en normaal gezien dus tomaat, mozzarella, olijfolie en wat basilicumblaadjes. Klein beetje zout erbij en dat is het. Super lekker in al zijn eenvoud dus. In Italië een graag gegeten gerechtje als “primo”. In Nederland eten we vaak de hoofdmaaltijd op één bord, maar zo doen ze dat in Italië niet. Sowieso is de eetcultuur daar heel anders dan in Nederland. Zit je daar uren te tafelen, hier eten we vlug vlug het liefst binnen 30 minuten aan tafel en ook weer van tafel… Best jammer hoor, maar goed op een drukke doordeweekse dag is het ook wat ingewikkelder.

Salades zoals de luxe caprese salade met olijven eten wij hier heel vaak, hier nog wat extra ideetjes:

Luxe caprese salade met olijven
Nog wat extra zongedroogde tomaatjes erbij voor wat extra smaak.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

5 gedachten over “Luxe caprese salade met olijven”

  1. Pingback: Zomerse salade met Frans fruit - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Avocado pestosalade met mozzarella - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept