Eiwrap Italiaanse caprese vulling

Eiwrap Italiaanse caprese vulling

Ook zo dol op caprese salade? We serveren hem eens op een hele andere manier! We maken er een heerlijke wrap mee!
Eiwrap Italiaanse caprese vulling

Soms mag het allemaal wel even een tandje minder. Vaak kijken we dan naar koolhydraatarme recepten. In deze eiwrap Italiaanse caprese vulling maken we zelf de wraps. En dat doen we met eieren, we bakken er dunne omeletjes van die we als de “tortilla” gebruiken. Deze wraps zijn trouwens heel makkelijk te “preppen” van te voren. Zo kun je ze prima mee naar je werk nemen, of zelfs een dagje uit. Wij zijn hier thuis dol op de caprese salade en alle ingrediënten hiervan gaan in deze wrap. De caprese kent zijn oorsprong in Italië. Een salade in de stijl van het Napolitaanse Capri. Was het je trouwens opgevallen dat deze salade de kleur heeft van de Italiaanse vlag?

eggwrap recept
De wraps kun je serveren met wat extra pesto erbij.
Eiwrap Italiaanse caprese vulling

Eiwrap Italiaanse caprese vulling

Ook zo dol op caprese salade? We serveren hem eens op een hele andere manier! We maken er een heerlijke wrap mee!
5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: lunch
Keuken: European
Trefwoord: ei, eiwrap, pesto, tomaat
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

  • 4 eieren
  • 50 ml amandelmelk
  • 250 gr mozzarella
  • 125 gr verse pesto
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 100 gr spinazie
  • 3 takjes verse basilicum
  • olijfolie
  • zout / peper

En zo maak je het:

  • Breek de eieren open in een mengkom en meng met de amandelmelk en breng op smaak met peper en zout. Kluts goed door.
  • Verhit ½ el olijfolie in een koekenpan en bak de egg wraps 2 min per kant ‘droog’ op middelhoog /laag vuur. Herhaal dit 3 keer. Bewaar onder aluminiumfolie tot gebruik.
  • Halveer de tomaatjes en snijd de mozzarella in dunne plakken. Haal de basilicumblaadjes van de takjes. 
  • Besmeer de egg wraps met de pesto en beleg met spinazie, tomaat en mozzarella. Voeg enkele blaadjes basilicum toe en rol de wraps voorzichtig op. 
  • Snijd de wraps schuin doormidden en serveer eventueel met extra pesto. 
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Eiwrap Italiaanse caprese vulling
Je kunt de wraps inpakken in folie en bewaren in de koelkast voor een dag later als lunch.

Eiwrap Italiaanse caprese vulling

Als je een paar kilootjes krijt wilt kun je het beste de pasta’s, aardappelen en andere koolhydraten een beetje laten staan. Maar nog slimmer is het om gewoon je leefstijl een beetje aan te passen met bijvoorbeeld receptjes als deze eiwrap Italiaanse caprese vulling. Je eet dan nog steeds heel lekker, het is alleen net even wat minder koolhydraten. Het zit hem in de balans in wat je eet, drinkt en hoeveel je beweegt. Helaas ben ik zelf die balans nog wel eens kwijt, maar met dit soort hapjes kan ik me dan weer even focussen op een wat gezondere leefstijl.

Wil je andere lekkere hapjes maken? Ik heb hier nog wat andere gerechtjes voor je:

De verse pesto heb je zo gemaakt.

2 gedachten over “Eiwrap Italiaanse caprese vulling”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept