Geschatte leestijd: 6 minuten
Slagroom, mascarpone, crumbles wie is er niet gek op? Een heerlijk toetje is zo gemaakt en het staat ook nog eens super feestelijk op tafel. Eerlijk is eerlijk het zijn wel calorieknallers maar dat moet zo nu en dan eens mogen toch? Ik geef je de vijf lekkerste mascarpone toetjes van mijn blog. En zoals de seizoenen verlopen passen we gewoon het fruit aan. Of maken we ze speciaal voor de feestdagen en zetten we net even wat extra’s op tafel in het weekend.
Zomerse toetjes met mascarpone slagroom
Zomers fruit op zijn best, dikke frambozen, zoete aardbeien en een fijne koekjes crumble. Na het lezen van deze blog heb jij de vijf lekkerste mascarpone toetjes in één handig artikel bij elkaar.

De vijf lekkerste mascarpone toetjes

Zomers kersen toetje met crumble
Ik ben absoluut verzot op Hollandse kersen, vooral wanneer ze vers en perfect rijp zijn. Zodra ik ze zie liggen in de winkel of op de markt, kan ik me niet bedwingen en neem ik meteen een mooie dosis mee. Ze zijn zo heerlijk vol, sappig en zoet dat ik er gewoon niet genoeg van kan krijgen. Maar ik zorg er ook altijd voor dat ik een paar kersen apart houd om een verrukkelijk toetje te creëren. Ik combineer ze met zijdezachte mascarpone, knapperige koekjes en een huisgemaakte kersensaus. Dit is echt een waar feest voor je smaakpapillen! Dit recept is zo waanzinnig lekker dat het tot de top vijf van mijn favoriete mascarpone toetjes behoort. Dit wil je echt eens proberen!


Zomers toetje met Franse abrikoos
Sommige mensen vinden het misschien vreemd, maar mijn liefde voor koken is zo groot dat ik het zelfs op vakantie niet kan laten! Ik geniet ervan om nieuwe recepten uit te proberen en mijn vrienden te verwennen met verrukkelijke toetjes. Tijdens mijn recente reis naar Frankrijk werd ik betoverd door de prachtige, sappige abrikozen op de markt. Ze waren zo zoet dat ze me direct aanspraken. Daarom besloot ik om er een heerlijke abrikozencrumble mee te maken, waarbij ik Madeleines, die traditionele Franse cakejes, gebruikte voor de perfecte crumble topping.
Ik verkruimelde de ingrediënten en mengde ze met romige boter, zoete suiker en een snufje kaneel. De sappige abrikozen legde ik liefdevol in een mooie ovenschaal en strooide er een onweerstaanbare crumble overheen. In de oven bakte ik het geheel tot het goudbruin en heerlijk knapperig was. De geur vulde de keuken, waardoor mijn vrienden al snel nieuwsgierig kwamen kijken wat er aan de hand was. Hun gezichten lichtten op bij het zien van het toetje en de eerste hap was een ware verrassing. Ze genoten van de perfecte balans tussen smaken en texturen. Vol enthousiasme gaven ze me complimenten over mijn kookkunsten en vroegen ze om het recept. Ik voelde me trots dat ik zo’n verrukkelijk dessert had weten te maken met verse, lokale ingrediënten. Het was de perfecte manier om een mooie dag in Frankrijk af te sluiten.


Slagroomtoetje voor de Sint
Sinterklaas is een feest dat al heel lang bestaat, maar dat niet altijd hetzelfde is gebleven. Door de tijd heen zijn er dingen veranderd, zoals de kleur van de Pieten, de manier van cadeautjes geven en de liedjes die we zingen. Ook bij ons thuis is er veel veranderd. Vroeger geloofden we allemaal in de Sint en zetten we onze schoen voor de open haard. We waren altijd heel blij en gespannen als we op 5 december pakjesavond vierden. Maar nu zijn we allemaal ouder geworden en weten we dat de Sint niet echt bestaat.
We doen nog steeds mee met het feest, maar dan net even anders. In plaats van dure cadeaus, kopen we met liefde gekozen presentjes voor elkaar en schrijven we persoonlijke gedichten of maken we verrassingen. We creëren een warme, gezellige avond vol spelletjes, vrolijke muziek en heerlijke hapjes. Natuurlijk kan een lekker toetje niet ontbreken bij zo’n feestelijke avond! We zijn dol op zoetigheid, dus meestal laten we ons inspireren door chocolade, romige slagroom of fris fruit. Het maakt niet uit wat we maken, als het maar een smaakexplosie is. Zo genieten we samen van een verrukkelijk toetje en de warme sfeer van samenzijn. Het feest mag dan veranderd zijn, maar de gezelligheid is en blijft onveranderd.


Creepy eye Halloweentoetje
Tradities uit andere landen worden steeds meer onderdeel van ons dagelijks leven, en het is verrassend hoeveel van deze gebruiken we al omarmen. Denk bijvoorbeeld aan Halloween—een feest dat je misschien alleen met Amerika associeert! Maar wist je dat deze spookachtige viering ook in Nederland steeds populairder wordt? Ik neem je mee in de betoverende wereld van dit “creepy” toetje. Het is niet alleen een feest voor de ogen, maar bovenal een ware traktatie voor je smaakpapillen. Dit dessert, dat eruitziet alsof het recht uit een horrorfilm komt, is eigenlijk ontzettend lekker en zal zelfs de grootste zoetekauw weten te verrassen. Geniet van de spannende smaken en de unieke presentatie, en maak van jouw Halloween een feestje om nooit te vergeten!


De vijf lekkerste mascarpone toetjes
En dat waren ze dan hoor, de vijf lekkerste mascarpone toetjes van mijn blog! Welke is jouw favoriet? Of ga je ze allemaal maken…. Dat snap ik helemaal.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
De vijf lekkerste mascarpone toetjes
Alle 5 gegeten en alle 5 top!
Vooral die met de pepernoten is lekker